26.01.2023.
Dogodilo se na današnji dan:
-1987. Japanska tvrtka Enix je izdala RPG videoigru Dragon Quest 2: Luminaries of the Legendary Line (američki naziv skr. Dragon Warrior 2) za NES. Videoigru je razvio japanski studio Spike Chunsoft.
-2010. Američka tvrtka Electronic Arts je izdala akcijsku ZF RPG videoigru Mass Effect 2 za Win PC i Xbox 360. Videoigru je razvio kanadski studio BioWare.
-2012. Japanska tvrtka Capcom je izdala akcijsko pustolovnu survival horor videoigru Resident Evil: Revelations zs Nintendov 3DS. Videoigru je razvio japanski studio Tose.
-2015. Američka tvrtka Warner Bros. Interactive Entertainment je izdala akcijsko-pustolovnu survival horor videoigru Dying Light za PS4, Xbox One, Windows i Linux računala. Videoigru je razvio poljski studio Techland.
(Igru nisam nikad igrao samo njezin demo kao prvi skinuti demo na PS4 a malo kasnije odgledao i čitav zanimljiv walkthrough kao da sam i sam igrao. Da je taj hororac napravljen u trećem licu, definitivno bih ga kupio. Igra me je tada vizualom oduševila i smatrao sam je igrom sa najboljom i najljepšom grafikom)
-2016. Američka tvrtka Thekla je razvila i izdala pustolovnu puzzle videoigru The Witness.
(Ovu igru bih pak stavio u svojih top 10 generacijskih novijih igara odnosno od ere PS4 pa do dana današnjeg. U njoj mi se dopada puno toga osim povremenog osjećaja osamljenosti. Od grafike čiji dizajn obožavam pa sve do vrlo inteligentnih puzzle zagonetki koje sam s guštom rješavao. Igru nisam sasvim do kraja završio do nekih 60-tak % rješenih zagonetki jer su mi se otključavale sve teže i teže pa sam odustao.)
(Tko voli fenomenalne puzzle igre svakako bih mu preporučio ovu igru).