24.12.2021.
Badnjak, danas se kiti borek. Ja ga još nisam nabavio, obično predvečer kad se mogu cjenkati ako je trgovac raspoložen za to pa dobim jeftinije.
PS. Kad sam kod borova, bilo neki dan na radiju kao pitanje u anketi za slušaoce: da li smo za pravi ili umjetni bor za Božić, na kraju je bilo više onih za pravi.
Na današnji dan u svijetu gaminga nije mi se ništa činilo značajnije što se dogodilo pa nisam ništa naveo.
-1905 Rođen je Howard Hughes. Bio je prije svega američki milijarder, avijatičar i filmaš.
-1922 g. BBC radiopostaja je započela sa emitiranjem prve radijske emisije "The Truth about Father Christmas"
-1940 g. Rođen je Anthony Stephen Fauci. Fauci je imunolog te stručnjak za infekcijske bolesti i za vrijeme ove pandemije postao je poznat široj javnosti.
-1945 g. Rođen je Ian Fraser Kilmister poznatiji kao Lemmy. Lemmy je bio pjevač i gitarist u britanskoj heavy metal grupi Motorhead.
-1971 g. Rođen je Ricky Martin, portorikanski pjevač i glumac.
-1973 g. Rođena je Stephenie Meyer, amerikanka te autorica novela (4 djela) Sumrak Sage (The Twillight Saga) prema kojima je i snimljen serijal filmova.
-1987 g. Umro je Toshiro Mifune. Bio je japanski pisac i glumac. Rashomon, Seven Samurai i Shogun su poznatiji filmovi u kojima je glumio a koji su bili glavna inspiracija mnogim videoigrama na temu samuraja.
-1992 g. Umro je Pierre Culliford poznatiji pod pseudonimom Peyo. Bio je belgijski crtač te autor Štrumpfova.
EDIT: 1816 g. Napisana je najpoznatija i najizvođenija Božićna pjesma Stille Nacht, heilige Nacht (Tiha noć, sveta noć). Napisao ju je tada pomoćni svećenik Joseph Mohr a kasnije ju je uglazbio na gitari njegov učitelj te crkveni orguljaš Franz Xaver Gruber.