-1960. U Sydneyu u Australiji rodio se Michael Hutchence. Bio je rock pjevač u skupini INXS.
-2008. Od prekomjerenog doziranja narkotika umro je Heath Andrew Ledger. Bio je australski glumac.
-2022. U Novom Mestu u Sloveniji od srčanog udara umro je Aki Rahimovski. Bio je makedonski gostujući klavijaturist drugim izvođačima a kao najpoznatiji bio je u ulozi pjevača u zagrebačkoj rock skupini Parni valjak.
Davnih godina našao sam u smetlarniku ispravno Macintosh računalo ali ne ovo što je u današnjem DSNDD-u već ono iz 1990 g. Bez tipkovnice i miša. Tako da nisam mogao upravljat njime. Upalio, sve šljaka i čeka na komandu korisnika.
U trgovinama nije više bilo za kupiti ni miša ni tipkovnice sa tim starim portovima.
Kako sam ga našao tako je i završio u smetlarniku, doduše ne mojom rukom jer bih ga ipak sačuvao za arhivu.
Videoigre i druge zanimljivosti iz povijesti
-1984. Apple kompanija na čelu sa Steve Jobsom predstavili su prvo Macintosh računalo.
-2013. Demon Gaze (PSV)
-2014. Car Mechanic Simulator 2014 (PC)
-2017. Resident Evil 7: Biohazard (PS4, Xbox One, PC)
-1893. U West Orangeu naselju u New Jerseyu (SAD) izumitelj i tehničar Thomas Edison dovršio je prvi filmski studio na svijetu "The Black Maria". Objekt je izgrađen od drvenog materijala.
-1895. U Cape Elizabethi (SAD) rodio se John Martin Feeney poznatiji kao John Ford. Bio je američki filmski redatelj. Osvojio je ukupno 3 Oskara u različitim kategorijama.
-1901. U Cadizu (SAD) rodio se William Clark Gable. Bio je američki glumac te dobitnik 3 Oskara za najboljeg glumca.
-1931. U Butki (SSSR) rodio se Boris Yeltsin. Bio je prvi ruski predsjednik u trajanju obnašanja dužnosti od 1991-1998 g.
-1968. U Memphisu (SAD) rodila se Lisa Marie Presley kao jedina kćer kralja rock n rolla Elvisa Presleya. Bila je također pjevačica.
-2024. U Los Angelesu (SAD) umro je Carl Weathers. Bio je američki glumac, redatelj i bivši nogometaš. Najpoznatiji po ulogama u prva četri filma o Rockyju u kojem je glumio boksača Apolla Creeda te po filmu Predator u kojem je glumio pukovnika Al Dillona.
Videoigre
-1992. Tiny Toon Adventures: Babs' Big Break (GB)
-1999. SimCity 3000 (PC)
-2019. Foundation (PC)
-2019. Wargroove (NS, Xbox One, PC)
-2022. Life is Strange Remastered Collection (PS4, Xbox One, Stadia, PC)