03.12.2024. (755)
Na današnji dan prije točno 30 godina Japanska tvrtka Sony lansirala je maleno sivo čudo za kojim je kasnije mnogo njih poludjelo i htjeli ga imati ali nisu uspjeli jer je najavljen nasljednik i prekasno je doprijelo do njih stoga su željno isčekivali tog drugog nasljednika i bingo.
Iz tih razloga postigao je prodajni uspjeh i stoji sa tom činjenicom na tronu već punih 30 g. među svojom braćom. Naravno radi se o igračoj videokonzoli za kućnu zabavu PlayStation na kojoj se eto svi pomalo zabavljamo a na prvom kao što rekoh nisu imali prilike svi.
Najprodavaniji je PlayStation 2 sa preko 160 milijuna prodanih primjeraka pa i u svijetu drži rekord ali nije on današnja zvijezda već njegov prethodnik PlayStation 1 koji se rodio na današnji dan 1994 među svojim sunarodnjacima a nešto kasnije proslavio se posvuda. Sretan ti 30-ti rođendan moj sivko!
Za slike sam koristio svoje privatne resurse što za današnje vrijeme malo tko čuva svoje izvornike i to u punoj ratnoj spremi.
Ovo je 25-ti model po redu SCPH-9002 prvog PS-a koji je stavljen na tržište negdje između 1999-2000 g.
Dual analog kontroler sa analognim palicama i ugrađenim vibrirajučim motorom koji se oglasio kod zadobivanja i davanja udaraca te neke opasnosti opasne po život što je meni tada bilo toliko efektno i rekoh vauuuu. Strujni kabel mi se nije dalo vadit kao ni AV kabel jer to je još uvijek spojeno na stari Philipsov tv koji mi je služio za rezervu na moru i nisu mi baš dohvatljivi jer bih morao micati stol i sve ostalo pa mi bilo lakše samo odspojit konzolu tako da na slikama nema kablova.
Što se tiče memorijskih kartica, kupio sam samo jednu Sonyjevu a ostale su hibridi i ni jdna ne radi više. Imam vjerojatno još pokoju mislim dvije dok je jedna od njih sa 8Mb ali nisam ih uspio pronaći za ovaj fotosession.