Sad kad sam ponovno prešao part 1
dodatno sam zakomplicirao priču u svojoj glavi jer baš je krvavo napravljen taj kraj kad ubiješ Abby's tatu. Čak u ovom remaku ga ubiješ sa shivom u vrat te je još hladnokrvnije s obzirom na part 2 gdje te čeka redemption i smrt. Čak sam nekako i zaboravio da Joel laže na kraju Ellie da joj je rekao istinu, u biti nisam zaboravio nego mi je sad to još značajnije. Usudio bih se reći da čak i part 2 ima logike sa Abby i osvetom jer je kraj part 1 takav da imaš osjećaj da je Joel ispao đubre, malo, jel? Ali svejedno, takav izbor scenarija za part 2 je bio jebački hrabari rizičan. Evo, meni svejedno takav rasplet ne paše još uvijek, bez obzira što je Ellie ta koja je glavni lik na kraju. Previše su dobro napravili taj part 1 da bih mogao jednostavno sve zaboravit i brzo prežalit. Ali ono kad Joel nosi Ellie iz bolnice, žrtvuje sve samo zbog nje, je tako dobro napravljena njegova trauma gdje će on napraviti sve samo da je spasi jer ima grižnju savjesti od početka igre i doslovno će ubiti svakog ne dozvolivši više ni jednu smrt bližnjeg svog,jer je tokom igre razvio taj očinski instinkt prema Ellie, ma koliko se god trudio da ne, …. možda je i to poanta same igre. Zbrojivši oba djela ispada kako se Joel zajebao sa svojim osjećajima i nagonima, kako ga je trauma jednostavno gurala u krivom pravcu te da je na kraju ispao bad guy, koliko god mi htjeli da nije. Ako ova igra ne dobije treći dio to će biti najveća nepravda koju smo mi igrači doživili.
Želim još!