E da je TLOU nastao puno prije u eri PS1 možda bi to ovak izgledalo, dobro ipak malo lošije.

6 dana kasnije

1 / 2
Sasvim uobičajena scena sa novinama u Sarinim rukama, novine koje nagovješćuju buduća zbivanja u realnom životu I kako bi reko ministar Ševa iz NMS-a: Trla baba lan.

20 dana kasnije

Baš bi bila fora igrat TLOU na GB.

3 mjeseci kasnije
19 dana kasnije
2 mjeseci kasnije

fun made, nije nimalo loše!

2 mjeseci kasnije

Remake i original, mješavina te dvije igre, primjeti se to dobro po Tess na kraju scene jer mi nekako drugačije izgleda, njezino lice a to je u biti remejkani dio.

Jedva cekam usporedbe in game a ne cutscene

3 mjeseci kasnije

Nisam još skroz probavil Part TU a fančeki već rade "dream on third attempt"

Pa gud je to, sou kul!

9 dana kasnije

Koje su šanse da glavnu ulogu preuzme klinac od Jessea? Nekako me vuče da bi mogao.

escoban

Kad već imaju zgotovljenu priču za part 3 neka naprave strip za Ellie da ima šta čitat u part 4 pošto ih toliko voli! 😆

Legendary_Hero Ma kakvi moraju zavrsit ovo sa Ellie,nekako mislim da je nezaobilazno to sta je imuna i vjv kljuc za ljek…

escoban

A neš ti spoilera. Kratos nauči Thora kiropraktiku, Odin dođe, malo ga našamara, potegne krv, al nedovoljno. Kratos ga distrakta sa "gle mrtvog goluba!" i zadavi ga njegovim božanskim skrotumom dok mu jaja žvače ko Sour Strawberry Flood 5 Gum.

Jel moguce da ovo niko nije skuzio dok je igra pt1 ili 2

A ziher. Par puta prosao part1 remaster i part2 i nikad primjetio. Vjerojatno zato jer sam uvijek ispalio strijelu 🤷

Ovo je mozda i bilo napravljeno namjerno kao umor u rukama nakon koristenja bow-a ali su zaboravili stavit cooldown 😅

Da, glitch je. Trebao je biti umor kako u rukama duže držiš napeti luk, ali ne i kod drugog oružja.

Takve stvari ni ne detektiraš ko neki problem dok igraš casual ali kad ideš sa razlogom tražit onda i nađeš nešto nakon što si bezbroj puta odigrao tj. kad ti igra služi samo za analiziranje. Takve stvari su mi u biti zanimljive a i igra dalje živi na taj naćin kroz analize.

Sjećam se da me u dvojci baš često jebalo to ljuljanje ruke, pogotovo na hard, ali nikad nisam povezao ovo.

Sad kad sam ponovno prešao part 1

dodatno sam zakomplicirao priču u svojoj glavi jer baš je krvavo napravljen taj kraj kad ubiješ Abby's tatu. Čak u ovom remaku ga ubiješ sa shivom u vrat te je još hladnokrvnije s obzirom na part 2 gdje te čeka redemption i smrt. Čak sam nekako i zaboravio da Joel laže na kraju Ellie da joj je rekao istinu, u biti nisam zaboravio nego mi je sad to još značajnije. Usudio bih se reći da čak i part 2 ima logike sa Abby i osvetom jer je kraj part 1 takav da imaš osjećaj da je Joel ispao đubre, malo, jel? Ali svejedno, takav izbor scenarija za part 2 je bio jebački hrabari rizičan. Evo, meni svejedno takav rasplet ne paše još uvijek, bez obzira što je Ellie ta koja je glavni lik na kraju. Previše su dobro napravili taj part 1 da bih mogao jednostavno sve zaboravit i brzo prežalit. Ali ono kad Joel nosi Ellie iz bolnice, žrtvuje sve samo zbog nje, je tako dobro napravljena njegova trauma gdje će on napraviti sve samo da je spasi jer ima grižnju savjesti od početka igre i doslovno će ubiti svakog ne dozvolivši više ni jednu smrt bližnjeg svog,jer je tokom igre razvio taj očinski instinkt prema Ellie, ma koliko se god trudio da ne, …. možda je i to poanta same igre. Zbrojivši oba djela ispada kako se Joel zajebao sa svojim osjećajima i nagonima, kako ga je trauma jednostavno gurala u krivom pravcu te da je na kraju ispao bad guy, koliko god mi htjeli da nije. Ako ova igra ne dobije treći dio to će biti najveća nepravda koju smo mi igrači doživili.

Želim još!

Kikiller najveca nepravda koju smo mi igraci dozivjeli ako ne izade treci dio? Razmisli jos jednom sto je Valve napravio i to jos uz cliffhanger stoljeca 😁

Kikiller individualno po prici, mozda (makar ni jedan ni drugi nisu originalni) hl 1 - eksperiment otvori prolaz u drugu dimenziju, cudovista dodu, vojska dode ubit sve. Ti prezivi. Gman i combine su dublji misterij. Last of us-svaka zombi priča ikad(ljudi su prava čudovišta), smao što zumbiji imaju gljivice. Odličan je zbog odlične glume i emocionalne (makar neorginalne jer sam ju vidio u barem 20 zombi filmova) priče, pogotovo ako se možeš staviti u poziciju roditelja koji izgubi dijete.

Impact last of us - nekolicina sličnih igara sa fokusom na kameru iz trećeg lica emocionalne odnose likova(noteable god of war novi, koji koliko god dobra igra bio ima jaako limitirani combat sustav naspram prethodnika)

Impact hl serijala, 1vi dio je praktički promijenio FPS žanr, od stari fpsova ala quake 2 do pokušaja emulacije filmova, sa logičnim rasporedom nivoa i environmental storytelingom. - Masa klonova, modova, na istom enginue napravljen counter strike i team fortress. Hl1 ima bolji human ai nego većina modernih igri u zadnjih 20 godina. Hl2, isto tako, revolucija od tehnološke strane (fizika )do modova, samog engina.

Oba IPa su ikonični i po meni must play svakog gamera no HL serijal je inovator.

HL je institucija. Izaći će treći dio (ne treba podcjenjivati ni Alyx koji je za VR već kultan naslov) kad bude vrijeme i bit će nešto nevjerojatno, baš kao što je bio HL2 u vrijeme izlaska.

deathwish

Ok, i jedna i druga su igre koje poznaje svako dijete i jedne od najpoznatijih su ikad, da. Ne želim ih uspoređivat jer je to nemoguće. I da, oba serijala su zaslužila nastavak, nema dileme. Nadam se za TLOU da ima nade za treći dio.

I nadam se da će nastavak biti šlag na tortu a ne čisti pokušaj ubiranja para (kao to Naughty dog pokazuje da zna napravit (70 eura bro))

Zero igram sad HL2 VR, i ono jebote koliko je fun, ono kad pajserom tamanis headcrabove a fakat mases ili nekoga sacmaricom sa secondary fire razvalis

@Kikiller yep. Mislim za TLoU mogu nastaviti u tom univerzumu makar reko bi da stave nove likove. A HL vrišti za nastavkom. Jebote kad sam igrao hl1 sam bio dijete, kad je hl2 izasao sam bio student, a pitanje je dali ce izac hl3 sad dok sam otac. ili kad budem deda 😃

Kikiller

dobro je kaj si to stavio u spoiler ali ova verzija spoilera ubija oči a i izgleda ko neka greška pa kao tekst se prekriži imaš onu blažu verziju kad piše "pojedinosti"

ako neznaš jer donedavno nisam nit ja znao (stisneš znak + i predzadnja naredba.)

Ja sam baš nedavno završio HL1 (HL2 kakvu godinu prije) te golemi broj modova koji te natjeraju da shvatiš koliko je to jak IP. Osim što su inovirale žanr, igre imaju posebnu atmosferu, često tihu i melankoličnu, što se iskorištavalo do punog potencijala u standalone horror modovima kao što je Cry of Fear. Gameplay je isto poseban u smislu podjele aktivnosti na akciju/rješavanje puzzli/exploranja okoliša, ili je barem bio u doba izlaska tih igara. E sad, osobno mi HL1 i 2 nisu toliko ludilo da bi ih često odigravao, ali zato bih one finije napravljene modove definitivno igrao čim se pojave.

TLoU serijal je vrlo kvalitetan, ispoliran i igriv, no na malo drugačiji način. Tj. u smislu da ovdje imamo TPS s horror elementima koji iskorištava provjerenu ND formulu cinematic akcijske avanture na intimnijoj skali. Koliko god ih volim (a 2 mi je doista odličan, bolji nego prvi dio), očito je da ne inoviraju niti nude nešto posebno novo izvan okvira produkcije i guranja u još više cinematic vode.

Kako god, ova 2 serijala nisu za usporedbu makar nije upitno koji od njih je utjecajniji za gaming općenito.

Kikiller Sigurno ćemo vidjeti treći dio i završetak priče.

To je samo pitanje vremena.

TLOU je postigao prevelik uspjeh i ima previše fanova tako da bi ostalo na ovome.

Half Life je meni uvijek bio više o world-buildingu nego o samom ground-level narativu.

Da u Half Lifeu umre glavni lik, ne bi bila ni blizu tolka drama kao u TLOU.

Jednostavno su drugi tip pričanja priče. Obadva mastercraft.

Kikiller bez brige tek ce sad TLOU IP explodirat,ako HBO serija bude uspjeh masu ce novi fanova doci .Bas zato su i napravili Part1 rmk da nova publika dobije najbolje moguce iskustvo.I nezaboravimo TLOU MP zvuci kao da ce biti ogroman projekt. 2023 ce bit milina za fanove serijala