Ja sam već jako puno se raspisao o ovoj temi pa neću duljiti. Ako netko ima konkretne probleme s pričom (struktura, dvodimenzionalni likovi i sl.) te na temelju toga i te probleme argumentirano predstavi, onda mislim da se rasprava može bez problema raspraviti jer ako to stoji, onda može utjecati na doživljaj igre. Ako na doživljaj igre utječe je li netko gay, je li netko trans ili straight, onda je problem u pojedincu, ne u igri.
doctorfreak Eto ja cu ti reci jedan primjer. Smatram da je seksualnost vrlo privatna stvar i nebi se trebala ticati nikoga. Zasto ja moram znati o seksualnosti hebenog lika u igri? I to jos istospolne sexualnosti? Zasto je to bitno i moralo je biti istaknuto u igri? Jel bi tebi trebalo biti bitno koje sam npr seksualnosti ja? ili predsjednik drzave? ili netko treci? Naravno da ne.
Onda nemoj igrati narativne igre s naglaskom na likove. Ako želiš, možeš igrati Tetris kojemu su likovi geometrijski, nema radnje, nema odnosa između likova, nema motivacije, nema evolucije u likovima. To je igra za tebe.
The Last of Us je narativno fokusirana igra koja se temelji na međuljudskim odnosima i motivacijama. Nije bitno je li Ellie žena, je li Dina bi, je li Joel alfa mužjak. Oni su ljudi i svaki njihov odnos je između dvije osobe, neovisno o seksualnosti. I na temelju toga, ljubavni odnos između dvije osobe je nešto ljudski i nešto što se ne izbjegava. Onda se komotno može izbjeći i odnos Natea i Elene u Unchartedu pa se time gubi na efektu koji radnja ima na igrača.
Igra predstavlja međuljudske odnose. Ako ti u njima vidiš samo seksualnost, onda je to projiciranje vlastite nesigurnosti.
TexasFlood Ako se "vama" ona sviđa, vjerovatno vam se sviđa i scenarij holivudskih filmova C kategorije.
Ne znam zašto očekuješ da te netko doživljava ozbiljno kada govoriš s visoka prema drugima. Očito je da imaš superioran ukus naspram drugih.