Origins je moj omiljeni Creed, odlican glavni lik, sjajno uklopljen sa svojom boljom polovinom, dobra prica, muzika, atmosfera. Predivni Egipat, ono uzbuđenje kada otkrivas grobnice, trazis resurse, lovis razne zveri ili one love tebe, pa onaj momenat sa bogovima, uz lovce na glave sto je bilo nesto novo.
Uz to su odlično uklopili istorijsku epohu.
Odiseja mi je takođe bila dobra, ali Origins je bolja igra i meni drazi. Mada volim obe, mitoloski momenti u Odiseji su pokidali plus ono budzenje broda i pomorski okrsaji. Tu jedino B. Flag parira.
Valhala je poput nekog nemastovitog plagijatora koji pokusava da iskopira prethodnika.
Recimo lov na legendarne zivotinje u Odiseji je bio neuporedivo tezi i uzbudljiviji.
Kada se setim onog vepra sto prdi, dodje mi da pojedem kontroler., morao sam da isporovociram lovce na glave da me pojure, kako bi se oni zajedno borili.
I prvi vepar je bio zajeban i generalno je taj lov sjajno odrađen.
Da ne govorim o Meduzi ili Minotauru.
U Valhali je to sve pojednostavljeno, plasticno prekopirano i nije nudilo nista tako uzbudljivo, sem ako Valhala nije vasa prva igra u serijalu, onda je kul.
Mehanika borbe mi je takođe bila iritantna.
Ok je glavna prica, izgradnja naselja, rekonstrukcija epohe i prikaz osvajanja Engleske.
Izuzetno su lose odradili sporedne kvestove koji su neviđeno dosadni i sve to predugo traje.
Igra je pojednostavlljena, dobro je sto su izbacili gomilanje oruzja, a opet nepotrebno su skratili kombinacije resursa koji su neophodni za krafting.
Znam da sam u Originsu jurio sto zivuljki od lava do hijene i nilskog konja i ko zna kakvog drveca, kamenja, minerala da bih nesto napravio.
Dobro, ovo moze da bude iritantno, ali ja sam to voleo.
Dalje, muzika.
Origins je imao fantasticnu muziku, Odsiseja nesto slabiju ali bila je ok.
Ovde mi je nesto nedostajalo, nije bilo te vatre kao kod prethodnika.
Valhala je super za one koji nisu igrali prethodne igre, posebno mitoloske prethodnike.
Za veterane, ovo je igra koja je ni tamo ni vamo, nisu napravili otklon od dva starija brata, a pokusali su na kraju da se vrate korenima prvih serijala.
Nadam se da ce nova igra biti duhom vise vezana za pocetke creeda, a mehanikom nesto novo i drugačije.
Open world koncept je ok, ali on mora da ima smislen sadrzaj koji ga prati.