prayer Dobro je čovjek i rekao, zadnjih 6 mjeseci kao da Teletabisi vode Sony.
LOL. A šta ovi iz MS-a rade u zadnjih 5 godina? Samo najavljuju i peru mozak svojoj Xbox zajednici - čekajte do E3....i tako svake godine
fensisuperstar kao što je @maverick napomenuo. Ps5 nije jedini komad hardvera kojeg ne možeš kupiti. Korona -> više ljudi kući -> više digitalne prodaje ali isto tako više prodaje stvari kao što su grafičke i konzole -> veća prodaja konzola i grafičkih -> nestašica. Zapravo Sony nije imao probleme sa proizvodnjom kao što su neke druge firme imale. Doslovno je nemoguće proizvesti TOLIKO puno konzola u toliko malo vrijeme. Da nema korone možda ne bi bilo toliko prodanih ps5. Jesi uzeo to u obzir? Svaki komad grafičke se prodaje instant. Svaka konzola se prodaje instant.
A kako je moguće da Sony proizvodi duplo više PS5 konzola nego što je to slučaj sa Xboxom???
fensisuperstar konzola je dovršena ali je softver daleko od savršenosti. Kad za godinu i pol dana ps5 bude imao 30-35 bolje performanse samo zbog firmwarea onda buš rekao da je to zapravo sony magic a ne optimizacija. Nije samo Sony u pitanju, sve je u pitanju. RTX grafe nemaju još windows podršku za direct drive, najveću performanse podršku sa kojom se jebeno reklamirala.
a sama činjenica da se PS5 reklamirao kao konzola sa 8k podrškom i mogućnosti za VRR i ostale pizdarije kad zapravo do nedavno nije postojao jedan jedini ekran koji zapravo podržava 4k sa nativnih 10 bita... O tome sam pričao još u onom članku da marketing piše najbolje priče, a mi nasjedamo na iste.
Činjenica je da i MS u službenim stranicama i specs listama isto navodi podršku za 8k, i šta sad??? PS5 i XSX imaju podršku za 8k sadržaj. To mogu biti filmovi samo, ne i igre.
Zero Baš ste se uznemirili (da ne napišem prostiju riječ) oko prenijete izjave nekog lika s RB-a kako je konzola nedovršena, što znamo da nije (osim onog jednog memorijskog čipa koji se žešće grije i koji možebitno bude radio probleme u izrazito toplim prostorijama). OS je trebao biti ekstenzija postojećeg i koliko čitam, ljudi znaju imati stvarno blesavih problema što to je svakako za osudu. Opet, riješit će se.
I ne mora biti točno tak. Kako je testirao Gamer Nexus, to može svako. Uzmeš dobar multimetar, zaljepiš kontakte na čipove i gledaš očitavanja na multimetru dok igraš igru još. I na kraju si Tech Jesus samo zato jer je eto, Gamer Nexus napravio čudo neviđeno kako je testirao temperaturu. Go figure. A sad si pogledaj ove rezultate pa ćeš se iznenaditi. Lik je testirao do te granice dok mu PS5 nije izbacio obavijest da se pregrijao. A temp. RAM-a je sasvim u redu, jel
Zero Nedostatak igri je s druge strane realan problem, ali to je odraz čitave industrije. Teško se oteti dojmu da iz generacije u generaciju imamo sve lošije launch periode, ali oni koji se isključivo vode igrama i ekskluzivama će po običaju ionako dobiti razlog(e) za kupnju za par godina. Nekima je već sad odlučujuće što PS4 igre na PS5 uglavnom donose neka, ako ne i vrlo izražena poboljšanja.
I je i nije realan problem. Sony štanca eksluzive za 2021, dok mu draga konkurencija to baš i ne radi.
Solid_Snake Ne znam što da kažem osim da svakodnevno igram na ps5 i fakat sam prezadovoljan. Uopšte nije bučna (ok, vjerovatno će se to dodatno testirati kod next-gen igara kada budu iskorištavale max sposobnosti konzole), brza, značajna poboljšanja kod ps4 igara (primarno fps). Međutim ima mana koje su trebale biti sastavni dio konzole, primarno smatram sa softverske strane. Primjer su recimo socijalne aktivnosti koje sam uvijek znao pročešljati na PS4 UI, međutim ovdje se baš osjećam izolirano. Također ne prenose se dinamične teme koje smo skupljali na ps4 (Legacy PS2 tema 🙁 ) i dosta tih sitnica koje vjerujem da će u nekom određenom periodu ubaciti. Što opet ne opravdava činjenicu da još nema tih featurea, ali de.
Jel imaš listu prijatelja? Imaš sigurno. E onda nisi izoliran. 😃
Solid_Snake Ono što bih definisao kao manu, je ujedno i najbolja stvar kod PS5, a to je gamepad. Sjajan je stvarno, privikao sam se već, međutim evo zadnjih par sedmica svakodnevno igram Tony Hawk i Mortal Kombat i to su igre koje zestoko zahtjevaju D-pad i već sad primjetim da mi u MK ne registruje inpute onako kako ja želim. Npr. ako hocu da uradim "naprijed-nazad-kocka", gamepad mi registruje cesto kao "dole/nazad" (ako ima smisla).
Valjda će nova serija biti bolja. Još nemam problema ni sa gljivama ni sa tipkama
Solid_Snake A što se tiče kompanije kao takve, uopšte mi se ne sviđa smjer kojim Sony ide. Rade niz odluka koje meni kao takvom tipu gamera ne gode. Potpuno su unakazili Japan Studios (svi talenti skoro su otisli), ostao samo Astro Team. Gase jebeni store za legacy igre. Okreću se samo velikim SIGURNIM blockbuster igrama koje ćemo dobivati jednu-dvije godišnje i to je to, umjesto da ulažu također u manje igre i više eksperimentalne kao što su Gravity Rush i TLG, bez obzira ako nisu (i neće biti) multimillion selleri.
Sony ulaže u manje igre. Itekako. Pogledaj si samo njihov youtube kanal, pa ćeš vidjet. Pa evo ti Kena. Manja je igra, Sony je uložio pare u to. Returnal je riskantan IP, nije za svakog igra. Eto, Sony uložio u novi IP i manja je igra, jel. Isti je drek ulagao pare u svoj studio da pravi igru il u 3rd party studio da pravi ekskluzivu za njih
Više je Japan Studio konsolidiran nego ugašen. Svi koji su ostali prešli su u Team Asobi. Da te pitam za taj legacy store? Šta on tebe brine? Realno, kad si zadnje nešto kupio sa PS3 storea il sa PSV Storea? Za PSP te neću ni pitat. Zadnje sa PS3 ja sam kupio prije 8 godina, sa PSV-a prije 4 godine. Na tom Storeu već jako dugo nisu bili neki popusti, a baš i ne dolazi nešto više. Ajde, ipak ga neće ugasit još neko vrijeme. Stare igre koje su kupljene će se moć skidat i ne vidim problem. Al održavanje tih Storeova košta i ja jednostavno ne vidim problem da ih se makne kad tad ak jednostavno nemaju nikakvog prihoda sa tih Storeova.
Solid_Snake Da ne spominjem totalno zanemarivanje backwardsa PS3/PS2/PS1 igara. Smiješno da Xbox više ulaže u to, a ne Sony koji bi se trebao ponositi svojim legacyjem.
Možda budu popravili, možda ne. A da je to "must have", nije i nikad nije bilo. Pa pogledaj samo Switch i PS4 bez BC-a
Jer prema Jim Ryanu, who the fuck cares about old games right.
Vjerovao il ne, tak njegova izjava je izvučena is konteksta i uopće se ne tiče starih igara općenito. Al eto, mediji rade dramu i od dreka.
fensisuperstar ako želiš nitpickat, hlađenje unutar konzole je fail, i to je dokazano od GamersNexusa koji je po struci bog isus krist kad je u pitanju testiranje hardvera.
joystick drifta bolje od Mazde Rx8.
Fali mu support za nadolazeću tehnologiju.
Ta mrljina Gamer Nexus nije vrijedna spomena. Pa ako je hlađenje fail, nek onda veli koju pametnu inženjerima kak da naprave novi heatsink. Naravno da neće nit ne može jer je on JEBENI tester hardvera samo. Ono kak je on testirao, rekoh par tekstova gore, može svako. WOW, on je čuuuuudo. Tolko se kuži u testiranje hardvera da je PS5 usporedio sa GTX 1060 u performansama.:/ Kakav dugokosi PCMRGMF. Stavi si tog sveca na desktop: evo ti slika :