Sorcerer Točno. Skoro da i ne poznam nekog kome Days Gone nije bio dobar od gamera.

Najgore mi je od svega što je Sony izgradio svoju karijeru na svima nama ajmo reć "hardcore" gamerima, a sada se okreće kežualcima a nas više nitko ništa ne pita. Zadnjih par poteza mi je baš gnoj s njihove strane i ako tako nastavi nebu dobro. Nije da trenutno imam nekih problema, ali ako mi budućnost bude bila mobilni gaming i silni remasteri igara starih 4mj onda smo lagano u banani.

“Sony treba biti uvjeren da će projekt uspjeti. Oni nemaju novac koji ima Microsoft i trebaju inteligentno donositi odluke”, zaključio je Jeff Ross

Šok. Ono što stalno govorim, ali neki će se još uvijek praviti grbavi.

Uostalom, zašto je tolika novost da se eto jedna igra nije odobrila? Bend nema takav kredit kod Sonya i to je logično. Treba izgraditi to.
    Koliko ja znam oni su imali start-stop prije nego su došli do Days Gone-a, te je jedna igra prije bila isto odbačena. To je tako.

Meni je Days Gone bila odlična igra na kojoj sam proveo više od 150 sati igranja. Igra je imala jako puno motiva za nastavak i velika šteta šta su odustali od njega.

foggy
    Zar nije ovo malo preterano, dobro su se setili da mob. market postoji ( koji mene licno ne zanima) i ima smisla umociti malo i tu.
    Nije da sad prebacuju svoje velike studije na mob gaming i to je to.
    Ovo oko TLOU rimejka....jebat ga nije bas potreban ali vec jeste bio u izradi i sad je prebacen na ND da to zavrsi.
    Ako ga bas doteraju ima ljudi koji ce to kupiti na prvu.
    Opet ovo ne znaci da idu raditi rimejkove svih "svezih" igara.

Izdali su tolko dobrih igara (dobro masovno primljenih) hit do hita ( Kako kome ali jesu masovno dobro primljene igre) i sad odjedared ne vole igrace, idu u casual....Malo je sve to prenaduvano, barem za sad....ko zna.

Jesu imali par sjebanih poteza ali daj da vidimo sta dolazi posle toga.
    Mozda postoji neki plan za PS3,psp i Vita igre a mozda i ne.
    PS5 je jos uvek svez.
    Meni prvom fale manje, ekperimentalnije igre i bilo bi super da se tu i Sony malo ubaci da svojim studijima ali ako nista drugo indi je tu da gura.
    I zar ne rade ovi ljudi sada na nekoj drugoj igri.
    Studio je i dalje funkcionalan i sljaka, sad sto to nece biti DG 2 jbg, nit prvi, nit poslednji put da se nesto odbilo.

U pravu su i Abel i Foggy, svaki pomalo. Sony za sad još nije razočarao, ali neke odluke izgledaju dubiozno, slažem se.
      Naravno da je bad press užasan i ljudi onda vole uskočiti i pretjerivati i dodavati ulje na vatru.

Idealno bi bilo kad ne bismo morali gledati metacritic kao mjerilo ičega, ali je činjenica da loša metacritic ocjena itekako utječe na prodaju igara. Ponekad se dogodi da igra kao Days gone ipak potpuno raširi svoju reputaciju putem usmene predaje i postane sleeper hit, ali i to se ne dogodi odmah, nego kroz mjesece ili čak godine.

Ali stvarno moram reći da ono što je netko izjavio da Sony ide na zihericu i ne inovira ne može biti dalje od istine.

Znači, prošle generacije smo imali sve ove naslove kao nove franšize:

• Knack
      • Horizon
      • Bloodborne
      • Spider-Man
      • Ghost of Tsushima
      • Detroit
      • Until Dawn
      • The Order 1886
      • Concrete Genie
      • Dreams (EEEEJ, fucking DREAMS, ljudi, ko bi napravio ovakvu igru?)

Tak da stvarno, nemojte pretjerivati, please.

A i sad već za PS5 imamo Returnal i Kenu. Puno više novih igara nego nastavaka.

Zahvaljujući tim lošim ocjenama na generatorima ocjenjivanja ljudi nisu kupovali Days Gone jer da ne velim nekaj ružno za te ljude ali kao da nemaju pameti pa da slijepo vjeruju ocjenama, lošim recenzijama. Totalno nemaštoviti i robotizirani. Onaj ko nije igrao DG a voli dobru post apokaliptičnu horor igru tad je na gubitku. Sony igra na sigurnu kartu i tu mi je potpuno jasan i onda najveći krivci su ipak igrači.

Tzereen Spider-Man nije nova franciza niti je inovacija niti riskir, nego sigurna lova.

Kena izlazi i za PC i nista tu Sony ne inovira lol

Studio je prvi put radio takav tip naslova tako da se moze reć da je bio rizik.. osim toga zadnja koliko toliko prihvaćena Spiderman igra je izašla 15 godina prije ove igre...

dormin to ne mjenja cinjenicu da Spider-Man nije nova franciza. Insomniac ima velika iskustva kao dev i to Sony zna.

Tzereen
          Ne samo to, već imaš i Resogun, Alienation, Matterfall, Death Stranding, Tomorrow Children, Driveclub, a da ne kažemo da je GOW praktički nova franšiza s obzirom na to kakav je reboot serijal doživio, isto kao i riskantni GT Sport koji se skroz promijenio u odnosu na prijašnje GT nastavke. Napokon su i izdali The Last Guardian, a Bluepoint je radio i oživio hrpu serijala koji će se zasigurno vratiti u novim izdanjima.

Ima tu još XY skroz novih VR igara koje su postale zasebne franšize i koje će igrati ulogu u narednih 5-10 godina.

maverick daj Maveriče, priznaj kad si u krivu i ne hvataj se za slamke.

Imali su duplo više novih igara od nastavaka i/ili remastera. Jel možeš jednom bit objektivan?

Nexus ne postoji prakticki nego da ili ne. Onda je Resi 2 Remake i BotW nova franciza. Kojim se vi trikovima sluzite samo da dokazete ne znam tocno sta.

Tzereen ja sam samo ispravio vase netocne tvrdnje. Uopce ne tvrdim da nemaju novih IP lol.

Meni osobno igra odlicna. Ocekivao sam nastavak, ali eto, mauna na kraju. 😏😔

po meni jedini razlog zasto last of us 2 nije dobia ps5 patch je sta ce ovaj remake remastera jedinice ukomponirat nekako u to, ko sta je slucaj bia sa nioh kolekcijom ili spider-manom

TloU remake jedino ima smisla ako to bude samo ušminakavanje tj presvlačenje u novi engin...bez nekog velikog diranja same igre..
              Nema smisla tu trošit neke velike resurse i vrijeme za izradu jer se prvi TloU sasvim dobro drži i i dalje je ugodan za igranje...
              Nadam se da će do kraja iskoristit potencijala TloU2 MP jer je stvarno ogroman... prvi MP je bio veliko iznenađenje..

AbelKOsMos Jest, pretjerujem malo 🙂
              Ima smisla utopiti pare na mobilnom gamingu. Jasno, ima svakog smisla u obliku novaca, a to je što ih pokreće. Za mene je to takva glupost da neću ništa ni napisati o tome. Mobilni gaming za mene nije gaming, to nema veze s glavom. Nemam 150cm TV-a da se igram na minijaturnom ekranu mobitela i držim mobitel na punjaču cijelo vrijeme. Tablet oke, ali i dalje korov za igrat prek takvih sranja. Just, no...

AbelKOsMos Nije da sad prebacuju svoje velike studije na mob gaming i to je to.

Naravno, nije, ja malo spekuliram oko mogućih ishoda. Previše je to unaprijed za išta reći, samo mi smrde sve te odluke i izjave, nadam se da sam u krivu i da nas to sve neće niti okrznuti, no ako uzmem u obzir da na svakom novom predstavljanju igara ja vidim 5 od 7 nekih MMO multiplayer sranja sa mikrokurcima, misliš da sam optimističan da ćemo dobivati naslove kao nekada davno gdje su svakih mjesec dana imali neki gem? Vode kolo u neke usrane vode koje me uopće ne zanimaju, ne Sony nego svi. I opet, možda nas to sve ne dirne niti malo.

Ali, misliš li da ako dignu mobilnu dev diviziju da niti jedan trenutni studio neće biti okrznut? Najednom Sony ima para na bacanje? Možda ulog opravda ishod, ali malo mi je to rizično.

Od kupovine PS5 nakon Demonsa ja poštenu novu igru nisam odigrao. Sve su sad to igre koje su zapravo cross-gen i najavljene davno te u izradi od davno.

AbelKOsMos Jesu imali par sjebanih poteza ali daj da vidimo sta dolazi posle toga.
              Mozda postoji neki plan za PS3,psp i Vita igre a mozda i ne.

Jeste, to čekamo, do tad malo treba i hejtat sve ovo što zvuči gnojasto 🙂

foggy Sve su sad to igre koje su zapravo cross-gen i najavljene davno te u izradi od davno.

Tako će i ostati neko vrijeme. Zbog manjka materijala za izradu komponenti i zbog toga što se tek na novoplaniranim igrama osjeti utjecaj korone, taj period cross-gena će vjerojatno potrajati dulje od prvotno planiranog.