Icek Imao sam dva LGa, dumbphone, čudo koliko su stekli i radili probleme. Prebacio se na na HTC, imao flagshipove nekoliko generacija, osim HTC 10 i infamous plane mode loopa, nikad apsolutno niti najsitnijeg problema s njima. Žao mi je za LG, pogotovo jer sam ogromni fan onog zakrivljenog G Flex mobitela. Dan danas mi je žao k'o psu što se nisam odlučio kupiti ga.
weky Tzereen Vremena se mijenjaju. Teško je ovo tržište. Znači, kakvi su sve giganti nestali od kad pratim ovaj segment elektronike A dobro, to vrijeme devedesetih i početka stoljeća je to još uvijek bila telekomunikacijska industrija. Na taj popis dodaj još Motorolu i Panasonic, koji su i danas giganti u industriji. Ovo danas je potrošačka elektronika. Telefon je tu skroz sporedna stvar. Oni rade kompaktne kompjutere.
Tzereen weky vidiš, njih sam previdio. Iako Motorola i dalje postoji, ali to nije ista Motorola, jel tako? Slično kao što Nokia nije Nokia. Btw, moj prvi mobitel je bio Mitsubishi 😄 Edit: A na listu se komotno mogu staviti i HTC i Blackberry.
Sanader Od LGa sam imao samo G3 i bio sam skroz zadovoljan da njim, proslo je koliko 10 godina od toga ako ne i više.
weky Tzereen vidiš, njih sam previdio. Iako Motorola i dalje postoji, ali to nije ista Motorola, jel tako? Slično kao što Nokia nije Nokia. Rascjepkali su firmu i dio oko mobitela i patenata je kupio Google. Motorola i dalje proizvodi profi komunikacijsku opremu, npr. za policiju. Panasonic je i dalje jedan od najjačih igrača za analogne i IP telefone.
Sanader Tzereen A na listu se komotno mogu staviti i HTC i Blackberry HTC nikad nije bio gigant, imali su 2 odlična uređaja i nakon toga je sve bio slobodan pad
prayer fensisuperstar Uff imao sam onaj narančasti ili crveni, ne sjećam se točno boje. Skoro pa sam i zaboravio da je LG bio. Odličan mobitel kojeg je u to doba bio izuzetno lako za rootati, a ni baterija nije malo trajala!
Tzereen Sanader HTC je doslovce bio gigant. Bio je u jedno vrijeme treći najveći na svijetu, prvi u USA.
fensisuperstar Sorcerer to je samo stvar loših poteza i arogancije. Nokiju je pregazio apple, HTC se prodao Googleu, BlackBerry je zgazio samog sebe + apple je bio bolji u svemu, i LG je dignuo sidro kad više nije išlo. Samsung i Apple jednostavno nemaju konkurencije u marketshareu. Kinezi su jaki, sve to stoji, imaju dobre kvalitetne telefone po niskim cijenama, ali ti u niti jednom segmentu ne mozeš doseći apple i samsung. Zapravo LGu je najveća konkurencija bio Samsung. Oboje su južnokorejske firme. LG je u americi imao 9% prodaje a u svijetu 2%. Sa time da je LG worldleader televizora jednostavno nema smisla gubiti milijarde godišnje na propali biznis.
Zero fensisuperstar U krivu si za Nokiu. Vezali su se uz krivi OS i tvrtku (MS) i to ih je naposljetku koštalo svega, ali posljedično i Microsoft. Ali snaga branda je takva da su ih ponovno otkupili kako bi opet krenuli s istim poslom...na Android platformi (da ne bude zabune, to "otkupili" se ponajprije odnosi na patente i ime).
fensisuperstar maverick LG je na vrhu kad se gleda proizvodnja i prodaja https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_flat_panel_display_manufacturers#List_of_LCD_panel_manufacturers samsung više ne proizvodi LCD panele.
maverick https://www.sammobile.com/news/samsung-captures-third-global-tv-market-revenue/amp/ Samsung 😘
JoelDrake maverick Yep, sveukupna prodaja je na strani Samsunga ali koliko imaju midrange modela ništa čudno, slična stvar i kod mobitela, opet se ponavljam kod flagship modela u Europi vodi LG OLED i kupci preferiraju dijagonale od 55" dok u Americi vodi QLED i kupci preferiraju dijagonale od 70" i više a OLED je u tim dijagonalama znatno skuplji!
fensisuperstar JoelDrake to neće trajati dugo https://english.etnews.com/20170630200003 Dok se izgradi bit će najveća fabrika za OLED u svijetu.
TITANXIS Nikad nisam imao ništa od LG-a pa me i ne dira previše njihova odluka o gašenju proizvodnje mobača. Prvi mobitel bio mi je Nokia 3310 kojeg još uvijek imam za uspomenu i šljaka, jedino baterije 2 koje imam nemaju kapaciteta pa se brzo troše. Posle sam samo od Nokije kupoval najjeftinije modele dok nije stigo i Samsung kojeg trenutno imam i prastari je model.😃
yakuza_stinger Symbian kakav god da bio, nije mogao protiv Androida, a onda forsiranje Windows Phone-a, koji se (opet) nije mogao mjeriti s Androidom. Dobro da Nokia uopće postoji u ikakvom obliku. A šteta jer su to bili jebeni mobovi