Parasite Eve 2
Parasite Eve 1 je pravi horor štih devedesetih kakav su pružali Resident Evil 1-3 i Silent Hill 1. Vrlo zanimljiva i originalna priča, popračena isto tako kvalitetnim likovima, atmosferom i gameplayom.
Dvojka je hibrid akcije i horora, iako više akcija. Promjenjen sustav igrivosti i smanjen udio horora u priči, iako moram reći da je onaj uvodni dio i prva lokacija u igri jedan od legendarnih trenutaka ne samo u igri, već i u žanru.
E ovo već mogu vrtit na svom stroju. Došla mi želja da ju ponovo zaigram ali na sivonji.
Brute mi je bil simpatičan i najdraže enemy čudovište jer kao prvo sporo se kretal, više tapkal nek hodal i drugo, izvodil je smiješne uzvike boli kad si pucal na njega i kad je konačno riknul ispustil je za njega a i za mene olakšavajući uzvik svršenosti, hehe!
Imal je neku dugačku ruku nalik na rakova kliješta i sa njom je napadal i puno put sam se prevaril u procjeni jer sam mu preblizu stao pa me puknul tom svojom šaketinom.
-Prvi susret sa tom vrstom čudnovatog kljunaša u videu je na 30:35 min.
Nije PE2 ve prvi PE. Fan made.
Prvi i je najbolji.
Aj seknd det. Prvi PE je najbolji. Tu su mogli i stat.
Ma kaj god da su stali na PE1, onda ja ne bih nikad igrao jednu od najčudnijih igara u pozitivnom smislu. Imao sam za odabir koju odabrat PE1 ili PE2 a iz nekog razloga sam odabrao PE2 i pun pogodak.
Jesi igrao jedinicu?
nisam.
- Uređivano
Da jesi, teško da bi ti dvojka bila bolja. Da me krivo ne shvatiš, PE2 je dobra igra, ali drukčijeg gameplaya od jedinice koji se bazira više na akciji, dok je jedinica rpg s elementima survival horora. Priča i likovi bolje okarakterizirani i realizirani.
Legendary_Hero Yes, možda bi mi se svidjela jer nisam baš na ti sa rpg-ovima. Kod PE2 me tada privukla bolja grafika naspram jedinice ko i današnje tinejđere u vezi grafike. Zamisli grafike u ono vrijeme vrh iako se radi o rendanim statičnim slikama sa 2-3 pozicije po prostoru a nije ni danas za odbacit jer nedavno sam gledal baš nekog ytubera kak igra PE2 i nakon tolikih godina kad vidim teksturu vode u neo arku po kojoj Aya trčkara je baš dobro napravljena.
Odigraj jedinicu nećeš požaliti. Iznimno zanimljiva priča i likovi. Dvojka je skroz druga igra.