Datum izlaska: U Japanu 16.12.1999; u Europi 25.08.2000.
Izdavač: Square
Developer: Square Soft
Platforme: PS1, PSP
Ajme, kako je to dobra igra bila. Ispred svog vremena. Zašto u današnje vrijeme super grafike nema takvih igara!? Jučer sam nešto čitao o toj igri prisjećao se svog igranja i eto teme. PE2 sam kupio zajedno sa Resident Evil 3: Nemesis, Dino Crisis 2, Suikoden 2, Ape Escape 2 i sa još 5 igara da ih sad ne nabrajam. To zlatno doba videoigara koje je polučilo mnoge naslove pa eto i PE2. Bila mi je među zadnjim igrama koje sam odigrao na prvom PS-u a odigrao sam ju najmanje 2 puta i započinjao i više, ne zbog nedostataka videoigara nego zato kaj je to super igra kao i mnoge toga doba. Još se sad sjećam osjećaja kad sam ju prvi puta zaigrao i bio sam u čudu kakva je to bila igra čak i za ono vrijeme, nešto posebno. Kakve mutantske kreature tad neviđene u videoigrama, o čemu oni to govore, kakva mitohondrija, kinetika i ostale pojmove, sad znam naravno. PE2 me naučila mnogočemu. Uživao sam u onom: a što sad, što slijedi? Odlične zagonetke, neke čak teške da nisam mogao bez čitanja tutorijala, misije su na razini, odlična story podloga policajke Aye. Misija u Mojave pustinji mi je bila najdraža nakon toga zadnja misija u Neo arku. Ne mogu se baš svega sjetit ali dok ovo pišem pomalo se prisjećam. Bossovi u igri sa nekima sam se bome namučio. Najgore od toga što ne znate koliko je bossu još preostalo zdravlja i pitanje iznad glave: pa kad će već riknut? U počecima mog igranja općenito govoreći pomalo me frustrirala ta statična kamera kao i kod RE 2, 3 i DC 2 i što nije bilo audio dijaloga kod PE2 na kojeg sam već bio navikao ali brzo se čovjek navikne i na ono prvo. U nastavku pogledajte intro igre koji je ujedno i trailer najraniji uploadan na YT kojeg sam uspio naći.