Otvaram temu za nadolazeći PSVR 2 koji bi trebao izaći negdje 2022.

https://blog.playstation.com/2021/02/23/introducing-the-next-generation-of-vr-on-playstation/

Značajke kontrolera za PSVR 2

Adaptive triggers: Each VR controller (Left and Right) includes an adaptive trigger button that adds palpable tension when pressed, similar to what’s found in the DualSense controller. If you’ve played a PS5 game, you’ll be familiar with the tension in the L2 or R2 buttons when you press them, such as when you’re drawing your bow to fire an arrow. When you take that kind of mechanic and apply it to VR, the experience is amplified to the next level.

Haptic feedback: The new controller will have haptic feedback optimized for its form factor, making every sensation in the game world more impactful, textured and nuanced. When you’re traversing through rocky desert or trading blows in melee combat, you’ll feel the difference, magnifying the extraordinary visual and audio experience that’s so central to VR.

Finger touch detection: The controller can detect your fingers without any pressing in the areas where you place your thumb, index, or middle fingers. This enables you to make more natural gestures with your hands during gameplay.

Tracking: The VR controller is tracked by the new VR headset through a tracking ring across the bottom of the controller.

Action buttons / analog sticks: The Left controller contains one analog stick, the triangle and square buttons, a “grip” button (L1), trigger button (L2) and Create button. The Right controller contains one analog stick, the cross and circle buttons, a “grip” button (R1), trigger button (R2) and Options button. The “grip” button can be used to pick up in-game objects, as one example.

https://blog.playstation.com/2021/03/18/next-gen-vr-on-ps5-the-new-controller/

godina kasnije

Ja bi ovo odmah uzeo ali me strah glavobolja...kakva su iskustva sa ovim sadasnjim?
Koliko dnevno se moze igrati?

Prika

Tolko sam slab na to da me lupi motion sickness od samo pomisli da igram nešto u VR-u ili dok gledam nekog drugog kako igra. Evo loše mi je dok pišem ovo 😆

Prvi put kad sam probao mučnina me derala 2-3 tjedna. Nakon toga sam po manje igrao tipa po 20-30 min i bilo je oke, ali uvijek bude nešto motion sickness-a. Tak da ono, ovisi od osobe do osobe, skužio da osobe koje ne mogu gledati u mobitel dok se voze u autu (ja ne mogu) imat će posljedice motion sickness-a od VR-a. Moj šogi je prvi put kod mene uletio u VR, igrao nekih 4-5 igara i to onih najgorih gdje se puni mičeš, voziš itd što je najgore za motion sickness i nikakvu reakciju nije imao. Ja bi umro da sam odigrao taj njegov session.

Brijac Sad si me zbedirao ak je ovo istina za mobitel u autu. Nisam nikad probao VR a bude mi muka ak previse drkam po mobitelu u autu/busu.

Pa meni je to glavni problem,bas me strah pogotovo jer cesto glavobolje imam

U najgorem slucaju kupis , probas na tjedan dana i prodas. Izgubit ces par sto kuna, ako i tolko jer ce i toga biti vjerojatno u malim kolicinama.

I mene jebe motion sickness na VR-u, znači igranje Residen Evila 7 ili Skyrima nula bodova, bilo mi je muka za poluditi. No Wipeout i Until Dawn Rush of Blood sam igrao bez nekih problema.

Prika Dva kruga u GT Sport i hladan znoj mi probija. Nije za mene.

ikral ma vidim...kako su to glupo napravili...u pocetku sam bio odusevljen a onda s vremenom vidis da utjece na zdravlje...

Evo ti iz moje perspektive. Imam strabizam koji se zadnjih godinu-dvije pogoršava, relativno je ozbiljan problem koji povlači vrtoglavice, glavobolje... 3D filmove u kinima ne mogu gledat, teže fokusiram, izbjegavam vozit... Znači baš jako dobar/loš sam primjer za ovu temu.

Ali s VR nikakvih problema. Ni glavobolje ni vrtiglavice ni ništa. Prošli tjedan sam su me zvali na neko testiranje (nije PS VR2), nakon godinu ipo pauze sam navukao headset na glavu i dobrih 90 minuta u komadu sam igrao bez ijednog problema. Baš ugodno iskustvo.

Tako da je stvarno od osobe do osobe. Isprobaš i vidiš. A VR2 kao i novi Oculus i Valveovi headsetovi su još bolji, lakši, s preciznijim trackingom, pa se isplati dat priliku čak i ako prvi PSVR nije sjeo.

Vjerujem da će to biti i manje zamorno sa boljom rezolucijom. Svakako očekujem manje nuspojava s novom verzijom. Staru sam probao na GT sportu 2 kruga, bilo mi je ok.

Nikad nisam imao motion sickness ni nitko od mojih koji su probali, a probalo je bar 20 ljudi od toga 1 frenda malo bolila glava.
          Ako niste probali, obavezno probajte fakat ima onaj wow efekt.
          Najveci problem s VRom mi je previse zica.

Probao sam VR od @sandidam na PS-u i počela me boliti glava nakon 20-30 min. Vjerojatno nije pomoglo ni to što sam večer prije riješio hrpetinu pivi.

Ma ja ne mogu ni na vrtuljak, odmah mi je muka. Jednom sam se vozio na onoj balerini i sat vremena poslije bio na rubu povraćanja. Jebiga.
          BTW, onaj VR Worlds i napad morskog psa je najstrašnije što sam ja doživio u igri ikad, morao sam zatvarat oči na momente koliko je jebeno realistično. GTSport je isto fenomenalan, kao da sjediš u autu, pogotovo s volanom, ali jebiga. Dva kruga i par sati mučnine.

Picek si probao malo po malo pa povecavat.
          meni bila muka na pocetku psvr koristenja ali nakon 2 ili 3ce sesije (svaki dan pomalo) sam se navikao.

Ak dugo ne igram onda mi se opet vrati mucnina dok se mozak ne istrenira opet.
          Sve serious samove sam proso u vr trceci okolo XD

deathwish pokušavao sam sve - od podizanja vremena igranja, đumbira, klime i sveg ostalog no ništa ne pomaže 😂

Picek žena moja nije mogla stajat na pocetku, igrala je farpoint.Onda sam ju držao (odostraga
              Giphy - man smile GIF
              Da bude stabilna, kasnije je sama mogla, pa mozda trebas backup na pocetku?
              Mislim moguce je i da ti jednostavno nebu nikak pasalo kaj je šteta

deathwish jedino kaj sam igrao stoječki bio je Beat Saber, kod sveg ostalog sam sjedio.