Znači, već dulje vrijeme mi je želja napisati kratku kolumnu na ovu temu, ali nikako...
Stoga bih vas ovdje htio zamoliti da se ovdje raspišete koje ste pjesme, izvođače ili čak cijele žanrove glazbe upoznali zbog igara. Može to biti zbog same igre, emocija koje je glazba izazvala kvalitetnim plasiranjem u neke scene ili možda koju ste čuli u traileru neke igre.
Jedini preduvjet koji bih stavio je da, ne samo da ste saznali za nešto, već da to i s vremena na vrijeme slušate i mimo igara.
Moji primjeri su:
- Faunts
- If these Trees Could Talk
- Woodkid
- 2 Steps from Hell
Faunts
Ljubitelji Mass Effect serijala sigurno znaju o čemu je ovdje riječ. Pjesma koja kreće s end creditsima je naprosto sjela savršeno. Kao i uostalo cijela igra, od radnje, soundtracka, pisanja, atmosfere. Ova završna pjesma je samo šlag na kraju.
Izvor - Mass Effect
If these Trees Could Talk
Ako volite atmosferičan post rock, ovo je za vas. Budući da i inače volim post rock, ovo mi je sjelo ko budali šamar.
Izvor - InFamous
2 Steps from Hell
Ako je ikad postojala grupa čije pjesme vas potiču da se osjećate kao neki gladijator ili superheroj spreman singlehandedly obraniti Zemlju od bilo čega, to je ova. Ponekad je malo teško slušati u slobodno vrijeme jer dobijem čudne želje, npr. podići avion u ruke i vozati ga zrakom.
Izvor - Mass Effect 2 trailer
Woodkid
Jedan od meni najdražih i najbolje napravljenih trailera koji je apsolutno savršeno integrirao radnju i glazbu. Svaki takt i neobičan glas baš dodatno podižu svaku scenu.
Izvor - Assassin's Creed Revelations trailer