Meni osobno ne smeta "poglupljivanje" RPG-ova iz jednostavnog razloga sto vise nemam slobodnog vremena kao prije.
Jedan od najdrazih mi je ostao u sjecanju Icewind Dale 2.
Dosao sam skoro do pola igre i skuzio (nisam mogao proci bitku) da sam pola grupe od 6 likova krivo razvijao. Otislo +30h u vjetar.
Bacio se na detaljnije proucavanje D&D (mislim da je 2.5 verzija) i tek sam tada skuzio cemu sta sluzi. Ne mogu se sjetiti tocno statsa, ali je kod njega bila poanta, da broj bude sto blizi nuli, a ja naivno mislio da je bolje sto je broj veci.
Nakon toga krenuo ispocetka i odigrao igru do kraja.
Da mi se to dogodi danas, vjerojatno bih odustao od igre.
Neverwinter Nights sam odigrao bez poteskoca osim jednog fighta gdje sam imao preslabo oruzje. Naime moglo ga je ostetiti oruzje s +5, a ja sam imao slabije. Pa sam taj podatak morao naci online, jer se ne bih sam toga sigurno sjetio.
ME mi je isto ostao u lijepom sjecanju, jer si prakticki mogao odigrati igru s pistoljem i skillovima prilagodenim njemu.
Dok u ostalim igrama je pistolj samo sluzio, dok ne nades neku vecu pusku.
Posto mi je masta slabija cak mi vise odgovara predefinirani lik (Witcher, Mass Effect), pa ja uskocim u njegove/njene cizme. Nego recimo na primjeru dragog IWD2 gdje sam kreirao lika iz nule kojeg se uopce ne sjecam, ali mi je ostala u sjecanju Vraedna Drow Sorceres predefinirani suputnik.
Bas sam nedavno krenuo s FFX na PS4 i kad sam vidio grid sphere odmah me "uhvatio" strah da cu nesto zeznuti i krivo odabrati, krenuti na krivu stranu. Odabrao expert sphere grid. Sad proucavam vec u par navrata na koju stranu krenuti s kojim likom, jer igram prvi puta i pojma nemam sto me ceka i sto ce mi trebati, te sto se da popraviti, ako zeznem. Prednost FFa je sto uvijek mogu grindati, ali to naravno podrazumijeva dodatno vrijeme.
Deadwalker
Na koje si RPGe mislio kao povod ove teme? Witcher, Fallout?