• Gaming Vijesti
  • Phil Spencer upravo potvrdio: Nove Bethesdine igre neće dolaziti na PlayStation i Nintendo konzole

Kakvo analno rejpovanje haha 😃
Znaci li to onda da niti Epic, niti Steam nece imati njihove igre? Te nove jel

A ništa.... Zbog novog Elder Scrollsa i Fallouta će se ubosti neki Xbox na nekom Black Fridayu.
    I odmah mogu odigrati Halo i Gearse.

Bas to, ja i tak planiral samo zbog novog Hellbladea

foggy Mislim da su govorili isključivo u kontekstu platformi. Izdati igru na Steamu i držati cijenu dok u isto vrijeme tu igru možeš igrati na Gamepassu za negdje petinu cijene je vrlo jasna poruka.

MS ima love da to sve pokrije, ali jednostavno moraju navući još milijune na pretplatu da to bude stvarno isplativo. Dosad su studiji redovito tražili novac unaprijed za izlazak igara na Gamepassu.

Ajde napokon i malo dobrih vijesti.

foggy
      manje bitno, nikakav problem i windowsima promijeniti regiju i uključiti game pass

Imam osjećaj da će gaming otić u k....
      Da nebi netko krivo shvatio ne podržavam ekskluzivnost niti na jednoj konzoli

Zero
      Koliko je taj gamepass dobar toliko je i loš. Moje osobno mišljenje je da će M$ vršiti pritisak na studije da izbacuju bilo kakve igre samo da nadopunjuju kolekciju na gamepassu.

Sve ovo je super samo i samo ako te nove igre budu odlicne. Kao sto rekoh 29 tisuca puta, do sada M$ nije znao sto sa svim tim studijima sto je nakupovao. Hohoho, sad ce Sony joa zesce morat napasti, ovo je super za sve nas, osim sta cemo na 13 platformi sve igrati.

Giphy - Richard Pryor Reaction GIF

Mislio sam uzeti taj šugavi monthly ali sad nema jebenog boga. Križam Epic križam Microsoft.

There’s contractual obligations that we’re going to see through as we always do in every one of these instances. We have games that exist on other platforms, and we’re going to go support these games on the platforms they’re on. There’s communities of players. We love these communities and we’ll continue to invest in them. And even in the future, there might be things that have, either contractual things or legacy on different platforms that we’ll go do.

ipak nije sve crno bijelo

Zanima me oce li indiana jones bit multiplatform

fensisuperstar kao što rekoh, prodaja Game Passa.
          Kao što također rekoh, ekskluzive su sranje iz koje god perspektive okreneš.

Znači, tu ne valja nekoliko stvari. Osim očitih i licemjernih, o kojima pišu ostali, ako razmišljam samo u koga sam više razočaran - Microsoft ili Bethesda, mislim da je Bethesda.

U ovoj priči je MS onaj koji nudi novac, ali Bethesda je ta koja se actually prodala. A u takvim situacijama više zamjeram takvima.

Ocekivano....
          Neko jeste spomenuo kako kad sony kupi studio niko ne sere jer je to "sveti" sony.
          Dobro razmislite koje je sony studije uzimao pod svoje...kolko ja znam uglavnom su to bili timovi koji su vec dugo suradjivali sa playstationom i bukvalno vec izdavali igre iskljucivo za tu platformu.
          S druge strane ovo je bilo masovno sirenje.

Ako nista drugo ja se nadam da ce ovi timovi barem izbacivati jebacke igre.

Eskluzive kao Bayonetta,Spiderman pa cak i Death Stranding(znam da nije bukvalana eskluziva) su po meni dobre eskluzive jer su donele nesto sto vrv drugacije nije moglo...ima ih naravno jos, pogotovo u ranijim danima.

Ceka se Hellblade, wolfie i ako ikad bude The Evil Within 3....za pc.

AbelKOsMos

Neko jeste spomenuo kako kad sony kupi studio niko ne sere jer je to "sveti" sony.

Pa...kad ne kupuju?

Dobro razmislite koje je sony studije uzimao pod svoje

Koje? Najskuplje što je Sony platio je Insomniac i to ga je koštalo 60 milijuna. Uz to su već imali svoje franšize (IP) koje je Insomniac radio samo za njihovu platformu.

Insomniac je stvorio svoje ime na IP-evima od Sonya. Bethesda je stvorila ime na multiplat igrama koje tj. IP-evima u njihovom vlasništvu.

Sve ostale studije koje Sony ima je praktički sam i osnovao i stvarao godinama. Oni nemaju lovu da sada kupe ekvivalent Bethesde npr. Ubisoft (bubam) već su većinom od malih studija gradili, financirali i stvarali svoje IP-eve.