Priča u RE serijalu je totalno bila nebitna za moj pojam ali priča bi navodno trebala bit nešto kaj bi držala RE8 od početka pa do kraja da se cijeli sistem ne uruši. Od RE4 ne vidimo neke značajnije pomake u pozitivnom smislu RE univerzuma nego odmake a jedino kaj ih povezuje je ime. Osim kaj su opet stavili elemente survivor horora u RE7 ali ima brdo igara istog žanra sa drugim imenom. RE nema monopol na taj žanr da bi samo to bio glavni element igre. Revelations 1 i 2 koji čak više liče na RE barem po poznatim likovima. Nešto po meni još uvijek fali da to bude onaj RE sa kojim sam ja bio upoznat kroz prvu trilogiju. Mislim da su možda nedavni odlični remejkovi imali većeg uspjeha kod publike nego RER1, RER2, RE5, RE6, RE7 zajedno, što ne znači da su potonji baš čisti promašaj ima iznimaka ali nije to to po meni čija je RE serija igara bila prva u mom gejmerskom stažu počevši od RE3 pa sam se kasnije vračao unazad RE2, RE1. Ta trilogija je vrlo slična pogotovo 2 i 3 tako da nije bio neki totalni bed ako bi se započelo npr. sa RE2, RE3 pa tek onda sa RE1 ali ipak red je red. Velike promjene u smislu odmaka od RE srži su se dogodile što ne volim. Vrlo vjerojatno je da tako neće razmišljati oni koji su bili upoznati sa RE serijalom tek možda od RE4 ili na dalje. RE4 koji je u biti bio prijeloman u serijalu i prvi drugačiji od prethodna tri pa su igrači možda navikli od RE serijala na gemište. Moje mišljenje je da prvo upoznavanje sa RE serijalom treba započet ipak sa prvom trilogijom. Nekakvim logičnim redoslijedom pa tako u svemu. Ja sam trebao počet sa RE1 ali jebiga RE3 mi je tad izgledao najbolje. Iako sam iskusio i ondašnju grafičku sposobnost prikaza i za sada ne bih volio igrat nešto što izgleda poput teksture karirane košulje i zbog tog su Capcomovci trebali remejkati i RE1 (možda je u izradi) za predzadnju generaciju grafičkog prikaza kad su već započeli remejkanje tih prvih igara a na igračima je onda izbor pa nek igraju kojim redom žele i svejedno na kojoj platformi. Kad usporedim nedavne remejkove sa recimo RE5, RE6 čije su grafike tu negdje te RE7 čiji je izgled bolji ali to nije bit i kad sagledam te igre istog serijala i uviđam totalnu razliku kao da se radi o igrama iz raznih serijala. RE7 mi više liči na The Evil Within serijal nego na RE. Da li je RE umro nakon RE4 to ne znam ili je još živ negdje zatvoren te čeka da izađe van i zasjeni sve sklepane ostatke od 5-7. Možda bude to RE8??? Na kraju krajeva niti jedna developerska kompanija koja radi na istoj seriji igara ne može razviti toliko nastavaka a da se jednom ne pretvori od kvalitetnog vina u najobičniju vodicu.