• Gaming Vijesti
  • Bloomberg: Stiže novi Switch model dijagonale 7″ i s 4K rezolucijom

Možda onda i ja piknem tu konzolu.Zadnju sam imao GameCube od Nintenda.

720p na 6,2 incha? Čemu to? Pa daj barem nekih 1080p panel na tolikoj veličini, pa skaliraj igre na 720p ili kako god. Malo smiješno da će i dalje koristiti takvu bazičnu rezoluciju u 2021. godini. Ako ne ništa barem bi UI i nešto medije bilo puno bolje za gledati na 1080p ekranu, nego da sve po defaultu stave na 720p iz 2005. godine.

Nexus Uz takvu veličinu i takav art kakav Nintendo pruža ne treba ti ništa više na tako malom tabletu. Svaka igra izgleda prelijepo i vrti se savršeno. Na TV je to drukčija priča, no nije rezolucija sve u gamingu, kao ni framerate.

prayer no nije rezolucija sve u gamingu, kao ni framerate.

Je da, probaj to objasnit ovima koji žive u 300 fpsa.
      Switch u HH modu na 720p (u igrama koje to mogu gurati uopce) izgleda više nego dobro, to je mali ekran i kužiš da nešto ne štima tek kad igra krene štucat pa padne reza. Drugih problema ja nisam imao.

prayer

Uz takvu veličinu i takav art kakav Nintendo pruža ne treba ti ništa više na tako malom tabletu

OK, probaj koristiti smartphone od 6+ incha na 720p rezi i drugi na 1080p rezi. Sve izgleda lijepše, pa makar radio downscale. Ovdje govorimo o korištenju UI-a, medija i slično, zašto to limitirati na mizernih 720p i to s OLED ekranom? Sada će netko kazati "baterija!", nema veze, stavi opciju da li želiš forsirati 720p ili 1080p rezu u postavkama i eto štednje. Već sam OLED štedi bateriju jer gasi individualne piksele.

Ne znam, ne vidim nikakvo opravdanje da pružaš 720p OLED ekran u 2021. godini, osim što želiš uštedjeti lovu na takvim stvarima. Ekrani su poprilično jeftini danas. Meni je to skroz bezveze stvar. Ajde na 5 inch ekranima, možda može proći s TN ili jeftinim IPS panelom, ali na OLED-u...

foggy Je da, probaj to objasnit ovima koji žive u 300 fpsa.

Misliš kao ja? 😂

Nexus

Rezolucija ti je proporcionalna veličini ekrana. Ja bih osobno volio da je 1080p ekran no na tu veličinu i kao što rekoh takav art jednostavno je višak resursa bolje usmjeriti na performance nego na rezoluciju. Dobar primjer ti je koliko bi besmisleno bilo imati 4K ekran na mobitelima ili još bolje na 24" monitoru. A između ostalog, kakve veze ima OLED sa rezolucijom lol. Kako god, s obzirom na distribuciju resursa i performanse mislim da je logičnije u handheld modu dati konzolu hendikep na rezoluciju nego na framerate, dok je u docked modu obrnuto proporcionalno.

Nexus Zabrijao si, većina ljudi uopće ne obraća pažnju na rezolucije (pogotovo ne igrači Nintenda), pa donedavno smo se svi mahom slagali da ne kužimo ni razliku između 720p i 1080p na TV-u. Glupavu utrku s astronomskim rezama na mobitelima su isključivo pokrenuli proizvođači jer je i to postao jedan od po njima bitnih aduta, ali u stvarnosti je apsolutno beskorisno bilo što više od HD reze na bilo kojoj veličini moba.

Zero a sad malo pretjeruješ. Možda 4K nema smisla na mobitelu, ali FullHD naspram HD se vidi itekako.

Uopce se ne primjeti na switch lite ta 720p reza niti izgleda lose. Uspjenili se ljudi koji nit posjeduju Switch nit su kak bog zapovjeda zaigrali na njemu. Imate za 4k igranje PS5 i Xbox, ostavite normalne gejmere koje boli kesa za broj pixela da uzivaju u dobrim igrama.

Najjaca fora, kupiti cu switch ako dodje "pro" verzija. To kad procitam, a imao sam priliku vise puta, odmah znam o kakvom se endemu radi

Full hd i 720p se skuzi, bolji density, bolja ostrina i sve. Al realno, na switcu nije presudno. Radije bi da bude 256gb interna memorija

yakuza_stinger jesi igrao switch lite u 720p i kasnije u 1080p? Ako jesi moje isprike i onda se kuzi.

Jednako tako niste jos ni vidjeli kako ce ovaj novi izgledati, a vec sranje, ne valja OLED 720p, a kao zanima nas switch i igre na njemu. Je mos misliti. To su oni prikriveni sto sam spominjao...

maverick nisam primjecivao. Jedino sto mi je ostalo u pamcenju je kako je nevjerojatno zarazna igra. Bas se s osobitim gustom igra.

maverick nisam spominjao da switch valja ili ne valja već sam zerotu odgovorio da se na mobitelu vidi razlika izmedju HD i fullhd.

Tzereen ali to znaju i ptice na grani. Stvar je ta da to nisu staticne slike i naravno da ce ekran od ajmo reci 6 incha "trpiti" tu rezu od 720p, uopce neuptino, ali dali je to zbilja toliko bitno? Mislim da nije. Igramo igre, ne konzole i ne rezoluciju. Ako cemo tako,nista osim PC nema smisla.

Tzereen Ajmo i reći da je vidljivo, koliko bi to utjecalo na vijek i potrebu za većom baterijom, a samim tim i na ugodnost korištenja novog Switcha? Novi OLED ekran bi trebao dodatno smanjiti potrošnju, ali sumnjam da bi to spasilo autonomiju ako se ide na 1080p u prijenosnom modu. Koliko se sjećam nekih statistika, ogromna većina gamera zapravo koristi Switch kao hanheld, pa samim time i ne čudi da je mobilnost ipak na prvom mjestu.

Btw. ovo su naveli i na DF-u danas:

The online response to news of a 720p screen has been mixed, but the gains from a 1080p resolution on a screen that size would likely not be as pronounced as some have suggested, while it would also decrease battery life and likely drive up the unit's overall price.

Sorcerer ja mislim da ni nece izbaciti. Ovakvih rumora smo vidjeli vec masu.

Zero Koliko se sjećam nekih statistika, ogromna većina gamera zapravo koristi Switch kao hanheld, pa samim time i ne čudi da je mobilnost ipak na prvom mjestu

Vrlo tocno, pogotovo Japanci. Bavimo se glupostima. Treba ih kritizirati sto nema prikaza Baye 3 i Metroid Prime 4.

Sorcerer i ja iskreno, ali ne vidim razlog zašto bi to napravili iz financijske perspektive kad možeš kupiti za sitniš karticu od 128 ili 256gb. Ionako su već pohlepni ko kurac i još očekuješ da za istu cijenu daju više, pa to je Nintendo o kojem pričamo 😂