Evo jedno brzinsko pitanje pa brišite temu Jel' mogu primati plaću kod nas na Revolut ?
Revolut
Dark_Indigo
Ne, samo na tekući dok porezna ne promijeni pravila
Dark_Indigo tehnički bi trebalo biti moguće, no kako Porezna smatra da Revolut nije banka u tradicionalnom smislu kako to piše trenutno u Zakonu, tvrde da to nije moguće:
Obzirom da se prema očitovanju Hrvatske narodne banke digitalne institucije za elektronički novac smatraju posebnom vrstom pružatelja platnih usluga čije je osnivanje i poslovanje uređeno Zakonom o elektroničkom novcu (Narodne novine, broj 64/2018), mišljenja smo da se isplata plaće radnika na kunski račun digitalne institucije za elektronički novac ne smatra isplatom na račun kod banke sukladno navedenim odredbama Zakona i Pravilnika.
http://rep.hr/vijesti/financije/placa-na-revolut-hnb-da-porezna-ipak-ne/6631/
Doduše čitao sam na društvenim mrežama da neki kao primaju plaću na Revolut pa valjda sve ovisi o tome kako se uspiješ dogovoriti s poslodavcem. Ironično, HNB ne vidi prepreku da se prima plaća na Revolut account
U Austriji znam da se može, ali kod nas nije moguće.
Dark_Indigo koliko sam vidio, danas je stigao i službeno u HR pa će se moći.
Čujem sad da neki ljudi kod nas već duže primaju plaću na Revolut.
Treba istražit.
E jedva cekam dan kad ce se sve moci preko tih e-walleta poput Revoluta, Skrilla i slicnih, tako da se mogu maknut od bilo kakvih banaka.
za hrv nazalost ne znam, al vani kao recimo u irskoj mozes primat placu na revolut bez problema
Fala vam na odgovorima, može delete na temu
Kako podižeš gotovinu na bankomatu, postoji neka provizija ili imaju svoje bankomate??
fatamorgana Erste ne naplaćuje proviziju, ali provjeri za svoju banku jer neke su naplaćivale ( možda se je to do danas promijenilo )
fatamorgana uveli su sad naplatu podizanja gotovine sa bankomata, mislim da je i dalje prvih 200 eura free i nakon toga nekih 1 il 2% od cjelokupne svote
Klijent iznistira plaćat na Revolutu, a ja ga nemam. Pa pitanje - nude li vama registriranima još uvijek one referral linkove di i vi i ja dobivamo pare?