Matador Nitko nigdje nije rekao da za cijenu konzole može dobiti zvijer od PC-a. Kupovina i slaganje PC-a je skupo ulaganje i konzola je u početku svakako jeftinija. Ako se gleda 4K igranje, onda i konzola + TV dođu skupo, ali opet ne toliko. S druge strane plaćat ćeš mjesečnu pretplatu za igranje online i pritom ćeš imati samo PSN za digitalnu kupovinu, dok se s fizikalijom možeš snaći ili preko nekih foruma ili kako već.
Na PC-u ćeš imati više opcija prilikom kupovine. Hrpetina dobrih ponuda na Humble Bundleu, Fanaticalu, različitim platformama kao što su Steam ili Epic ili Uplay, Origin, GOG... Ovdje se da stvarno lijepo uštediti.
Sad mi tvrdite da će to kad izađe PS6 i dalje biti aktualna konfa? Uozbiljimo se.
Ja ti tvrdim da ja znam koliko moj 6 godina star stroj može potegnuti. Stroj na kojem sam najnovije igrao Cyberpunk. Dakle govorim iz vlastitog iskustva. Da nisam osoba koja kad igra na PC-u preferira izvući najviše što se može iz igre, vjerojatno bih sada potrošio oko 1000kn za stariju grafičku s malo više VRAM-a i bio bih miran još dvije godine, bez problema. Tako da da, to je i dalje aktualna konfa, a napravljena je na početku PS4/X1 generacije.
Nitko tebe ne tjera da slažeš novi PC svaku generaciju. Ako odabereš dobro kućište, nakon više godina umjesto novog računala samo zamijeniš jednu ili dvije komponente i dobiješ još nekoliko godina visokokvalitetnog gaminga na mašini. Kako će godine prolaziti na novoj generaciji, to će ti manji skokovi biti između generacija.
Dečkovi, odrastao sam na PC-u i moja loša iskustva su vezana za ta prošla vremena.
Tad mi nije bio problem instalirati igru s 4 diska i kemijati ne znam s čime da igra proradi.
Danas se u tako nešto ne bih upuštao niti da mi plate, želim da sve radi sada i odmah.
Meni je više do ovoga. Ja ne osporavam da je konzola praktična, ali nemojmo sada pričati o tome da je PC nešto za što je potrebna specijalizacija. Govoriš o starijim vremenima koja više nisu. Isto sam odrastao na PC-u i dok sam podosta mlad, igram stvarno od jako malih nogu i od brata sam crpio gdje idu krekovi, kako pokrenuti instaliranu igru, što se instalira, kako se nešto popravlja. Ja ne znam koja igra izašla poslije 2010. mi nije radila iz prve. Govorimo o originalima, kupljenim igrama. Sve se svode na to da se stisne tipka za download iz liste svih igara i nakon toga se klikne play. To nije nimalo različito od igranja na konzoli.
Većina toga se svodi na neiskustvo s jednostavnošću modernog PC gaminga. U istoj mjeri kao na konzoli.