Fico
Omalovažavanje tuđeg doživljaja igre na temelju nečeg banalnog kao što je vrijeme kada je netko igrao je čisti elitizam i u obliku u kojemu se ovdje predstavlja ostavlja dojam pravdanja kupovine igre na prvi dan.
Nije nikakvo omalovažavanje Fico. Kako je krivo kazati da nakon što si odigrao TLOU 2, ideš odigrati TLOU1 po prvi puta i kazati da ćeš doživjeti TLOU1 JEDNAKO kao što je ekipa doživjela 2013. godine? Ili će ti naracija i priča biti "skroz u redu, ali ništa spektakularno" jer si odigrao već 4-5 igara koje su zapravo počele bacati naglasak na priču, likove i odnos istih, nakon te 2013 i prvog TLOU-a. Pa samo pogledaj TLOU1 temu ljudi koji su odigrali po prvi puta na PS4 igru u remaster izdanju. Dosta njih će kazati da je igra čak i overhajpana. Zašto? Zato što su je odigrali u 2016 ili 2017 i to više nije isto. Tada u 2013. doživljaj te igre je bio puno jači nego što će to biti nakon 3-4 godine.
Ajde neka se netko natjera odigrati GOW 2 danas pokraj trenutnog GOW-a koji je izašao na PS4. Pa to su razlike nebo i zemlja, ALI u to vrijeme GOW 2 je bio neviđeni spektakl. Ili neka netko ide igrati danas WOW i slično, jednostavno nije isto. Nitko neće skužiti zašto je BF3 bio toliko JEBEN čak i u kampanji, a kamoli tek MP-u, a igrao sam ga na PS3 u sub 720p i sub 30 fps-a. Meni je bio TOP.
Ne znam kako ne kužite, ali to nije nikakvo omalovažavanje ili elitizam. To je samo nekakva nepotrebna dramatična izjava koja uopće ne drži vodu jer nema veze s vezom i onim što pojedinci žele kazati.
Možeš ti odigrati MGS kolekciju, ali NEĆE biti isto kao u TO vrijeme kada je prvi puta to izašlo na PS1/2, Gran Turismo 3, Uncharted trilogija koja pokraj U4 bi bila stvarno ništa posebno, ali ja se svaki puta oduševim kada upalim Unch 2 i prisjetim se tih dana. To ne možeš skužiti, mislim možeš, samo se sjeti neke igre koja ti je ostala u vrhunskoj memoriji. Onda ćeš skužiti o čemu govorim.
Nije isto. Nije ni meni isto upaliti tu igru nakon 10 godina. Jebiga. Ali imam memoriju kada smo raspravljali, iščekivali igru, odigrali, sve to doživjeli po PRVI puta TADA. Razlika je.
Dobra igra je uvijek dobra, pa makar ona bila stara ne znam koliko, ali je vrhunska onda kada si je igrao u tom periodu. Ne govorim ovdje o Day1 kupovini ili slično. To nema veze s tim. Pa ja prvi ne kupujem igre day1 osim ako je nešto posebno.
maverick
Kao sto sam napisao objasni djetetu da nemas love kupiti mu novu igru i da mu je sada narusen dozivljaj samo jer si nekolicina individualaca daju za pravo odlucivati kakvo je sta na temelju apsolutno nicega osim vlastitih prefencija i/ili gnjeva zbog razvoja situacije
Kojeg gnjeva, frende? Pa ja sam prodao svoj PS5 i PS4, boli me ona stvar za gaming trenutno. Kada se "izravna" situacija onda ćemo vidjeti što će se kupiti. Smiri predrasude, isto to ide i za @doktor1 koji isto pretpostavlja da su svi oni koji eto imaju plejstešn neki virgini koji nemaju života pa sada plaću jer je 3 godine stara igra otišla na PC (koja se btw nije toliko dobro prodala, pa trebaju izvući max zaradu iz nje)
Što ti misliš da ja nisam bio dijete i da nisam čekao da odigram neke igre i po 5 godina? O čemu ti? Pa neke igre koje sam odigrao i nakon toliko vremena su mi ostale u memoriji kao i već navedene, ne kažem da to neće biti slučaj ni sa ostalim igrama. Ali OPET po iskustvu znam da je bolji doživljaj igre u pravom periodu. Kada svi pričaju o njoj, kada je iščekuješ godinama, pratiš trailere i onda napokon izađe.
Ma...i ja se trudim razumno nešto objasniti. Brige me. Pišite što želite, samo nemojte mene tagirati, ako ne možete tj. niste voljni uključiti mozak i razmisliti malo.