Moja je preporuka da se manite stvari koje fundamentalno ne kužite. Ja kao ekonomist stvarno ne mogu razumijeti kako i zašto kriptovaluta (eto Bitcoin) raste i pada. Znači to su takve fluktuacije da je to nenormalno nepredvidivo.
Uz to nije uopće regulirano što je dodatni teret svemu tome.
Znači kod dionica i sličnih vrijednosnica ti točno možeš znati zašto nešto raste ili pada, kakva je budućnost, možeš napraviti predviđanja i slično.
Kripto je takav divlji zapad da ja to nikome ne bi preporučio da ulazi u to. Jer praktički kada ulaziš u kripto, lovu koju uložiš MORAŠ otpisati. Zato što u nešto takvo ulaziš samo ako ti taj novac ne služi ničemu tj. imaš ga viška. Isto tako velika je šansa da ti jednostavno nećeš moći predvidjeti pad ili rast.
Sad će se netko javiti kao "a pa ja sam predvidio da će rasti..." jesi k, jer nisi uopće mogao to predvidjeti. Nema tih alata, izvještaja, kretanja tržišta koje može to predvidjeti. Ti moraš otpisati tu lovu i nadati se da će ti se nešto vratiti. Velika lutrija.
Isto tako, toliko je tih tržnica, walletsa, različitih provizija na različite količine, previše je to divlje da bi ja tu ulagao neku lovu.