Ja trenutno drzim nesto doge coina (kupio ga prije neg je krenila navala tak da sam uduplo negdje ajmo reci), te nesto ripplea, ali s njima kampiram...ali cekam da popadaju ove najmocnije pa cu ih onda kupiti, a sigurno hoce, samo je pitanje vremena, jer ice oni jos pet do deset puta gore...
Ulaganja: Kriptovalute/Dionice
Evo danas sam upalio Binance i nakon gotovo 2 godine trejdao malo. Prodao BTC u vrijednost 600$ dok je bio na 56650$ i kupio za istu vrijednost za nekih 56100$, znači nekih 1% razlike, ilitiga profit od 6$. Nije puno, ali da se krene nekako. Naravno trebalo bi više takvih trejdova dnevno i imati veći bankroll, ali to se može povećat ako će se pametno ulagat. Zamisli da imam 20k$, svaki dan taj jedan mali trejd i može se 200$ dići. Naravno treba napraviti računicu i pratiti to više malo. Baš ću malo sa starim pokušavat nešto i malo se više posvetiti tome, pa ćemo vidjeti. Mogu se dobri novci zaraditi kad malo razmisliš.
Istina, ali opet, tesko je pogodit bas u vrhunac taj, i onda kad bude na dnu (barem u tom periodu od tjedan dana). Naravno takve skokove moze imati i dnevno, ali opet, imam dojam da se bolje osloniti na ove manje skokove od 1% ili 2% kojih ima nekoliko svaki dan. Svaki dan da si podebljas bankroll za npr. 2%. Tom mojom logikom bih mogao zaraditi 100$ u nekih 8 dana. Onda bih mogao pocet ulagat 700$, pa zaraditi 130$ sljedeći tjedan, itd. Nakon par mjeseci možeš već zarađivati i preko 2000$ mjesečno, a sve to ako se krene sa par stotina ili 1000$. No opet, ja skoro ništa ne znam o trejdanju, to je samo moja logika trenutno. No svakako se budem više posvetio tomu, potencijal je velik.
- Uređivano
Ne znam ako već niste znali, ali Coinbase ima neku earn opciju di vam realno daje free kripto samo da isklikate par puta odgovore i dobijete sigurno oko 30-40$ kripta (svako toliko dodaju nove) pa s time radite što hoćete. Jedino što vas zahtijeva je da napravite account i verify istoga. Prije je bilo i referal kodova po svakom frendu su davali 10$, a moglo se dosta love dobiti free oko 3-4 lekcije po 40$(4 frenda). Frendici je portfolio od toga sada na 3500kn s time da je samo preko toga išta s kriptom imala i ništa svojih novaca nije u to stavljala. Odlično je i za početak, a i za nešto ekstra free kripta koje možete istrejdat u što god hoćete. Znam da je dosta ljudi zbog fee-ova protiv Coinbase-a ,ali je dosta dobra prilika čisto nešto kripta dobiti free za par klikova bez ikakvih sitnih slova koje bi branile nešto u vezi tih free valuta.
Odrađujem te Earnove stalno.
Prvi batch kad sam to otkrio su mi dali preko 60$ u razno raznim valutama.
Ja sve zamjenio za ETH i puštam da raste.
Kripto je ponovno popularan!
Kako najjednostavnije kupiti kriptovalute?
Dana apsolutno svatko u par klikova može do svojih prvih kriptovalute. Najlakši i najsigurniji način kako kupiti kriptovalute objasnio sam u sljedećem blog postu:
Blog post: Najjednostavniji način kako kupiti Bitcoin i kriptovalute
Najbolje kripto mjenjačnice
Ako već duže trguješ kriptovalutama, vjerojatno znaš koliko je bitna platforma preko koje trguješ.
Na svom blogu složio sam listu najboljih kripto mjenjačnica za kupnju, prodaju i trgovanje kriptovalutama. Ako si već kupovao ili tek planiraš kupiti svoje prve kriptovalute, svakako preporučujem da pročitaš članak kako bi maksimalno smanjio troškove kod kupnje i prodaje, te pronašao kripto brokera koji odgovara tvojim potrebama:
Blog post: 10 Najboljih kripto mjenjačnica za kupnju kriptovaluta u 2021.
Najbolji kripto novčanici
Ako planiraš dugoročno ulagati u kriptovalute za sigurnos pohrane bitno je izabrati kvalitetan i siguran kripto novčanik. U ovom blog postu istražio sam i pronašao trenutno najbolje kripto novčanike na tržištu:
Blog post: 6 Najboljih kripto novčanika (za Bitcoin, Ethereum, Litecoin…)
Uložio sam puno truda i vremena u ove blog postove, nadam se da će nekome pomoći.
Dok sam testirao kripto mjenjačnice uložio sam neke minimalne iznose u svaku, no uskoro planiram uložiti više novca u kripto pa me zanima što vi mislite.
Pitanje za sve: Ulažete li u kripto? Koliko ste u ložili u koje kriptovalute i zašto?
PS: Cilj ove objave je isključivo pomoći korisnicima InternetZarada foruma. Ako je postanje linkova na blogove zabranjeno neka admin obriše temu.
Nije kripto ali sam ulozio u dionice od AMCa oko 2600$, sada je 200$ profit pa cemo vidjeti kuda i kako cemo dalje
Uzeo iz fore 750 dogecoina za nekih 25 dolara, do neki dan je stiglo na 500$ i sad je negdje na 350. Čuvat ću još neko vrijeme, nikad se ne zna a ionako sam uložio ovako da isprobam.
Vidim ljudi panicare zbog jednog tweeta Muska, odmah poceli prodavat, mrzitelji kriptovaluta vec slave propast Bitcoina... svasta. Bitcoin ce samo jaci biti. A ne bi me zacudilo da je Musk usput kupio puno Bitcoina po lijepoj cijeni.
Kupio je Musk hrpicu BTC-a, i sad ga treba skršit malo pa kad paničari prodaju - kupit opet što se da kupit po okej cijeni, opet napisati par tweetova kako je bitnost kriptovaluta dugoročno važnija od malo zagađenja okoliša i eto stampeda. STONKS
Pa da, BTC odjednom ne valja a ne vidim da su se otarasili milijardu i pol dolara koliko su uložili u kriptovalutu. Show za ovce, kao što isto izvodi s dogecoinom. Btw. 70% rudarenja ionako naprave Kinezi, pa kontam da je i to trn u oku.
Kako god, nadam se da će rudarenje općenito postati neisplativo čim prije, pa neka ljudi trguju međusobno do mile volje s imaginarnim brojkama, ostavite grafičke gamerima.
Pada sve velikom brzinom. Mogle bi se cijene grafa barem na oglasnicima možda vratit u normalu malo dok sve ne krene gore ponovno, a krenut će sigurno.
Idealna prilika za one koji do sad nisu ušli u to da kupe i čekaju porast ponovno.
Žao mi je jedino onih koji su kupili kad je BTC bio preko 60k jer su mislili da ide do 100k i sad paničare i prodaju, ali tko im je kriv. U kripto ne treba ulaziti ako nemaš strpljenja i paničariš čim malo padne ili ulaziti s novcima koje nemaš i nadat se profitu za tjedan dana.
- Uređivano
Brijac
U kripto ulaziš s lovom koju efektivno moraš "otpisati" i ne nadati se ničemu. Nisu to dionice, obveznice i slični vrijednosni papiri. Nema tu neke sigurnosti, jako je volitalno te je nemoguće predvidjeti što će se sutra dogoditi.
Ja ne mogu reći da će u sljedećih mjesec dana Bitcoin narasti na 60k ili da će do kraja ljeta biti na 80k. Evo neki dan neki analitičar kaže da očekuje Bitcoin na 125k...ja ono gledam i ne vjerujem. Taj čovjek samo bubne cifru i nada se da će biti u pravu, jer doslovno nema nekog načina sa takvo nešto predvidiš.
Možeš se jedino nadati da će Musk tweetati nešto u vezi kripta i tjt. A lik u zadnje vrijeme pokreće pad kripto tržišta. E sad, da li to znači da on želi kupiti još pa ga ruši namjerno...
Pa, kad rokne za 1/3, onda je to barem fin pad, ne tisuću gore, pa dolje. Još neka državica nabaci ban na zabranu trgovanjem i evo nas još niže. Ali raste i kompleksnost rudarenja, ETH će dobiti izmjene, pa se nadam da će to sve skupa donijeti normalizaciju cijena grafičkih. Tako da, neka tržište samo tone, he he.
Nexus U kripto ulaziš s lovom koju efektivno moraš "otpisati" i ne nadati se ničemu. Nisu to dionice, obveznice i slični vrijednosni papiri. Nema tu neke sigurnosti, jako je volitalno te je nemoguće predvidjeti što će se sutra dogoditi.
To sam i mislio. Ne ulaziti s novcima koji će ti možda trebati u neko dogledno vrijeme, nego baš višak para s kojima ne znaš što bi.
Čim to sve potone za 30ak posto, mislim da je onda okej za uć s nekom lovom "za koju si spreman praviti se da ne postoji više" i držat par godina. Samo svakom idućom iteracijom bi rast trebao biti sve slabiji odnosno opadajući. Ali bolje išta nego ništa.
Ma najvaznije je da stalno raste i pada po par posto kako bi se mogao ostvariti konstantni profit kroz stalne trejdove. A sad jel 40k ili 60k nevazno. Ne tako davno je bio na 18k, pao na 3k i svi su mislili da je kraj (mislim da je to u 2018. ili 2019. bilo), pa je prije 2 tjedna dosao do 65k... ovo je lose samo za one koji panicare i odmah prodaju bojajuci se da vise nece rasti, pa zele smanjit gubitke. Meni je jedino zao sto ne stignem trejdat zadnjih dana, a dalo se lijepo utrzit.