- Uređivano
Evo da imamo i temu o sve popularnijim kriptovalutama i rudarenju.
Posjedujete li kriptovalute? Rudarite li na PC-u ili možda posjedujete i nekakav mining rig?
Btw ne postoji nikakav tag za PC hardware pa sam stavio "Tehnikalije".
Evo da imamo i temu o sve popularnijim kriptovalutama i rudarenju.
Posjedujete li kriptovalute? Rudarite li na PC-u ili možda posjedujete i nekakav mining rig?
Btw ne postoji nikakav tag za PC hardware pa sam stavio "Tehnikalije".
Imam nešto sitno etheruma i bitcoina, ali ni ne znam koliko to vrijedi (ako išta). U nekom walletu je.
Inače ni ne majnjam ni ne preprodajem. Svaki put kad sam zaključio da nema smisla i da je na vrhuncu, skoči sve za duplo.
Mene je drug nagovorio da instaliram neku Pi aplikaciju.
Kao neka kriptovaluta u razvoju, koja će na svom značaju dobiti tek uskoro.
Farmao sam skoro 300 tih coinsa, pa će vidimo, iako sumnjam da će to vrijediti i jedne kinte.
Kada je bitcoin kostao 1$ prije 10 god, premisljao sam se dal da ga kupim i rekao sam - nahh, propast ce to za par mjeseci. Da mi je otic u proslost i ispljuskat samog sebe
Tako i ja razmišljam
Ja sam krenuo majnati s 5600XT jer ispada da sam pogodio kad sam kupovao grafu za gaming jer je odlična za Ethereum i trenutno s nekim osnovnim postavkama trebao bi zaradit oko 700 kn nakon što oduzmem potrošnju struje.
Kupio sam 1.5% Bitcoina u ljeto 2019. kad je vrijedio 10k$, znaci u vrijednosti od 150$, nesto malo sam trejdao i povecao, ali me pustilo. Sad vrijedi nekih 5,2 puta vise, sto znaci da imam oko 800$. Ali stari i buraz su mi dosta u tome, znam da je stari u zadnjih par tjedana jedno 10000$ dignuo (sto je gotovo prosjecna godisnja hrvatska placa), pa razmisljam da i ja pocnem vise trejdat Bitcoin ako cu moci takve cifre zaradivat.
A ja ti nisam ekspert za to, ni blizu, ali imas te stranice za trejdanje crypta, Binance je vjerojatno najveca. I tamo imas prosjecnu cijenu po kojoj se trenutno prodaje i desetine cijena po kojoj ljudi prodaju/kupuju kao i graf sa cijenom odredene valute. Sve je to dosta overwhelming jer imas milijun informacija na ekranu. Ali to sve pricam iz glave ono sto se sjecam tih par dana sto sam trejdao u 2019.
Moja preporuka ti je da gledas te trejdere na YT-u i tamo ces najbolje naucit, bar je moj stari tako naucio trejdat. Ja sam trejdao samo po svojoj logici nekoj koja je bila cak i uspjesna, ali to je zanemarivi uzorak.
MMCrypto ti se zove kanal koji ti je dobar za trejdanje. Jednostavno se pocni ucit i polako udji u taj svijet trejdanja ako te zanima. Znam da cu i ja morat ako cu vise htjet bit u tome.
Možda je ovo post za "Moje nepopularno mišljenej", ali ima netko da misli da je ovo jedna velika Ponzi shema?
Nije ponzi shema, al mislin da se za razliku od sveukupne svijetske ekonomije ovo moze bezpovratno srusiti.
Moja je preporuka da se manite stvari koje fundamentalno ne kužite. Ja kao ekonomist stvarno ne mogu razumijeti kako i zašto kriptovaluta (eto Bitcoin) raste i pada. Znači to su takve fluktuacije da je to nenormalno nepredvidivo.
Uz to nije uopće regulirano što je dodatni teret svemu tome.
Znači kod dionica i sličnih vrijednosnica ti točno možeš znati zašto nešto raste ili pada, kakva je budućnost, možeš napraviti predviđanja i slično.
Kripto je takav divlji zapad da ja to nikome ne bi preporučio da ulazi u to. Jer praktički kada ulaziš u kripto, lovu koju uložiš MORAŠ otpisati. Zato što u nešto takvo ulaziš samo ako ti taj novac ne služi ničemu tj. imaš ga viška. Isto tako velika je šansa da ti jednostavno nećeš moći predvidjeti pad ili rast.
Sad će se netko javiti kao "a pa ja sam predvidio da će rasti..." jesi k, jer nisi uopće mogao to predvidjeti. Nema tih alata, izvještaja, kretanja tržišta koje može to predvidjeti. Ti moraš otpisati tu lovu i nadati se da će ti se nešto vratiti. Velika lutrija.
Isto tako, toliko je tih tržnica, walletsa, različitih provizija na različite količine, previše je to divlje da bi ja tu ulagao neku lovu.
Nexus Sad će se netko javiti kao "a pa ja sam predvidio da će rasti..." jesi k, jer nisi uopće mogao to predvidjeti
Predviđanje da će rasti zapravo nije predvidanje, BC godinama konstantno raste i trenuto kad se stabiliziralo stanje sa Teslon je all time high u vrijednosti.
Činjenično stanje je da onak tko nije uložio do sada niti ne treba jer je vlak za bogačenje prošao, druga činjenica je da u ovo ulaganje treća ući sa hrpom para jer sa sićom kad platiš provizije i ostala davanja ne možeš biti u plusu nikad.
Kako se nije nitko obogatio? Ja znam ljude koji jesu. Tj. nisu se obogatili ali su dobre pare digli.
Ja sam kupio 1 Etherium za 680$ a sad je skoro 2k $.. kupio sam još neke kriptovalute i u svim sam u plusu (cardano, polkadot, injective protocol, steller)
Nexus Uz to nije uopće regulirano što je dodatni teret svemu tome.
U tome je i poanta. Najbolje da je regulirano lopovima na vlasti i bankama koje su isprintale tone novčanica za ovo vrijeme korone.
Nexus Znači kod dionica i sličnih vrijednosnica ti točno možeš znati zašto nešto raste ili pada, kakva je budućnost, možeš napraviti predviđanja i slično.
Svi znamo kakve se manipulacije "velikih" rade kad je riječ o dionicama.
Nexus Kripto je takav divlji zapad da ja to nikome ne bi preporučio da ulazi u to. Jer praktički kada ulaziš u kripto, lovu koju uložiš MORAŠ otpisati. Zato što u nešto takvo ulaziš samo ako ti taj novac ne služi ničemu tj. imaš ga viška. Isto tako velika je šansa da ti jednostavno nećeš moći predvidjeti pad ili rast.
NE moraš otpisati. Zašto bi to morao? Svatko tko je do sad uložio u Bitcoin i nije ga prodao do sad u plusu je. To što se neki uplaše čim malo padne i panično prodaju očito nisu bili za to od početka. Ne znam iskreno nikoga tko je izgubio išta na Bitcoinu, a znam ljude koji su prodali kad je cijena skočila i ostali u finom plusu.
Bitcoinu raste cijena jer ga je sve manje u opticaju.
Heat ima doslovno na tisuce i tisuce bitcoina što vise u zraku jer ljudi na mogu do svojih accounta.
[unknown] dakle ta hrpetina ljudi sa kojom si pričao je ili nesposbna ili su prekasno ušli u biznis. Tko god je uložio u to kad je osnovano i u narednih 7-8 godina se obogatio, ili barem masno zaradio
Gdje kupujes kripto?