Trigger i Cross zaslužuju remake na razini FF VII: Remake, a ne remastere kao FF VIII
Chrono Cross
https://opencritic.com/game/12976/chrono-cross-the-radical-dreamers-edition
Trenutna ocjena je 75 od 100.
- Uređivano
Ovako, što se glazbe tiče, ima zanimljivih stvari, ali orignal je i dalje priče za sebe.
Miro CRT ko ima uf....od kad je to meni sve pocrkalo
Pa tebi crkne nov novcat gdje nece stari crt
A slusaj to ti je problem kod televizija igras i gledas svasta i mora crknuti.
Ti si na pc-u pa neznas to prvo imas monitor iliti ga malo veci mobitel u koji gledas vjerovatno moras i sa dvogledom gledati da bi vidio sto gledas, drugo na pc-u si pa neznas sto je gaming i zato sad na Elden gledas kao dolazak isusa krista jer znas da je to to sad za dugo godina. Zato je moras voliti vise od icega i igrati je na razne nacine jer dugoga nema na pc-u si.
I kad to sve gledas na tom mobitelu odnosno monitoru od muke i od tuge i jada to nece crknuti.
Miro ja zapravo vidim predobro ja moram udaljit monitor na metar jbga oko sokolovo
- Uređivano
Niš, uzeo sam igru
Par stvari:
- Push Square nije mjerodavan koliko sam skužio. Oni su očekivali valjda 60 FPS-a u PS1 remasteriranoj igri, pa im je reca smeće
- Igra dolazi uz ORIGINALNI OST, nikakav drugačiji. Samo su audio fajlove bolje kompresirali, odnosno digli kvalitetu izvornih fileova, nista drugacije tu ne postoji
- Igra ima 16:9 mode, i zoom, koliko sam cuo. Znaci ne morate u 4:3 igrati, makar si mislim da onda slika bude malo razvucena, no vidjet cu popodne
- Možete birati između upscaled grafike i originalne PS1 grafike. Naravno da originalna grafika izgleda kao govno na 4k TV-u, no možda netko ima CRT na koji spaja PS5 ili PS4
- Upscaled grafa je identična FF8 remasteru, znači očekujte blurry pozadine i sharp modele likova i svega što se miče
- Mehanike i borba nisu promijenjeni, nema brige
- Jedva čekam krenut.
Port je onako, zapravo negdje između Push Squareovog izdrkavanja i onih 10/10. FPS dropovi i "štucanja" su dosta prisutni, i usporedno s PS1 verzijom što sam gledao po netu - radi nestabilnije. Kad je stabilno apsolutno mi je gušt, ali čim krene štekat, imam dojam da na sekundu zašteka sve i onda ubrza i nastavi.
Mjuza je sve, widescreen mode mi je uf, konačno (!), a sad ćemo vidjeti za sve drugo. Tek sam krenuo, udarila me mjuza, odma sam sretan. Ove dropove ću za 2h krenut zanemarivati, tako da, biće to fajn.
I kakva je sad kad si malo duže igrao?
Igran trenutno neke na disku igre sto mislin odma prodati pa mi nije zurba ali definitivno cu je uzeti i opet probati.
Nego kakvi su trofeji vidin da Icek pita na playstationtrophies pa ono bilo bi lipo da mu odgovorite pomognete coviku.
Eto barem @prayer bi mogao ako nece niko drugi
I kakva je sad kad si malo duže igrao?
Igran trenutno neke na disku igre sto mislin odma prodati pa mi nije zurba ali definitivno cu je uzeti i opet probati.
Nego kakvi su trofeji vidin da Icek pita na playstationtrophies pa ono bilo bi lipo da mu odgovorite pomognete coviku.
Eto barem @prayer bi mogao ako nece niko drugi
Maksimalni FPS je samo u scenama u kojima se malo toga događa. Čim je neka veća ekspozicija u pitanju, FPS često zaštuca ili ponešto padne. Nije nešto prestrašno, ali razumio bi da je netko time iziritiran. Međutim, u borbama koje su nafilane grafikom, poligonima ili protivnicima, igra valjda ide u 15 FPSa. Baš postane choppy i loše je. Mislim, tako je bilo na PS1 samo što je tamo razumljivo jer jer valjda igra na momente vadila mast tada već zastarjeloj konzoli. Ali ovdje bi to moralo biti bolje.
Što se tiče grafike likova i bilo čega modeliranog u 3D-u, to je popeglano i igra izgleda kao da ju potedgneš u Duckstation emulatoru. Problem su pozadine i animacije. Vidi se da su malo procesirane i filtrirane, ali su ipak užas u usporedbi s popeglanim poligonima. Što više, izgleda kao su ih provukli kroz fotošop i napravili pastelizirani efekt da prikriju nižu rezu.
- Uređivano
Miro Nisam igrao osim prvog dana, morao sam za Kutinu i onda se naravno dernečilo pa sam jučer zdrobljen upalio NieR Replicant da grindam oružja
Sve što kum @yakuza_stinger kaže, čak bih rekao da je PS1 verzija radila bolje i stabilnije. No, rekliše mi da igra radi stabilnije u 4:3, a ja sam samo Wide igrao, jer ne mogu podnest 4:3 kad već ima i widescreen. Javim više kad odigram više, iako mislim da ću NieR-a malo haklat dok ne skinem što mi je ostalo.
Eh da, ima i Fast Foward tipka koja radi katastrofalno. Toliko FPS krene ludovat da postane neigrivo tako ubrzat igru, morate napamet gađat kud idete jer je baš užas odrađeno. Valjda ima i God Mode, nisam uopće probavao jer igram igru zbog priče i mjuze, tak da eventualno budem koristio NO ENCOUNTERS tipku koja će pomoć kad prestanu statsi za leveli ići - to mi je najveći minus cijele igre inače.
- Uređivano
Igra ima lošije performanse sad nego sto je imala PS1 verzija. Bas sramota.
A kad je to takav krš necu niti uzimati
Ako zanemaris fps dropove, sve drugoje kao original. To je u grubo to. Meni je i to ok za odigrat, nisam picky. Ali da je port sramota, jeste.
foggy taj fast forward ti je onaj new game plus item kojeg su stavili da odmah imas. Samo uz usrani FPS i nije bas nesto. Plus nije ni tolika brzina.
Sve u svemu, bude mi zao sto legendu tako ukaljaju jos jednom s ofrlje izvedenim portom. Mislim, i ja sam kriv jer sam novcima podrzao ovo posto sam sucker za Chrono Cross, al neke druge portove necu uzimat. Nema smisla. Radije emulator na nekom handheldu.
Možda i poprave s vremenom. Evo, ako se ne varam na Steamu je Chrono Trigger dobio zadnji update za 21:9 rezu i još par fixeva nakon bog te pitaj koliko godina (sad gledam - 4 godine). Na PC-u će vjerojatno biti neslužbenih zakrpa, iako to nije "to".
Da budem zajedljiv, očekivano od SE.
Stavite u nvidia control panelu, max fps limit koliko vam monitor dopušta, vsync upalite i omogućite triple buffering. I bude super. Iako ja mogu igrati u framerateu sa PS1, pa možda i ne kužim te padove u FPS-u. Uglavnom, lijepa igra, lijepa muzika, lijepa priča i nesvakidašnja mehanika borbe. Tko je 30+ i voli klasične JRPG 90-ih neka navali. Nakon ovoga bi mogao FF9 pasti, ako me uhvati.