Evo našao konačno nešto normalnije u kontekstu Gray Warden armora, ubacio u transmog sa štitom pa to sada sve skupa liči na nešto:
Mislim da je ovo (armor i štit) čak dio istog seta.
INAČE, evo nakon skoro 18h igranja, prvo nešto što bi rekli da je "woke" u igri.
U biti razgovor s companionom Taash gdje ona preispituje svoj identitet u kontekstu toga da se ugodnije osjeća s ulogom (identitetom?) muškarca (iako je po spolu žena) te da voli biti ratnik što je po Qunu skroz muški posao + druge every day stvari (tipa mrzi haljine, cijeli razgovor počinje s time da "maltetira" Neve zašto se tako oblači kako se oblači budući da joj mama stalno nabija na nos da voli više muške stvari pa projiciranje na druge vlastite nesigurnosti).
Ovom razgovoru inače prethodi cijeli companion side quest s Taash koji upoznaje igrača s njezinim unique mogućnostima (da može poput zmaja rigati vatru) i općenito njezinim karakterom. Tako da se ovo nije okinulo iz vedrog neba, bez nekog konteksta.
(ovo su isječci iz razgovora, nije cijela stvar)
Koliko sam shvatio, igrač može kroz razgovor poticati to njezino istraživanje rodnog identiteta ili ne mora. I to je to. Vjerojatno par questova dalje se dođe do one scene koja je došla na internet.
Pa eto, mislim da je ovo sve što ova igra ima u kontekstu wokea. Napisao sam to u ovom topicu (budući da je Fenix rekao kako je to ok u kontekstu igraćeg iskustva) pa koga zanima da li bi mu tako nešto smetalo za igranje ili ne.