Pogledao sam par recenzija (nešto pozitivnih i nešto negativnih), ali ovo definitivno nije više za mene. Artstyle mi je kao neki crtani da gledam, razgovori ono što sam vidio teški "cringe" (nemam bolje riječi za to) i jednostavno to više nema onaj Biowareov feel kao kada sam igrao kad sam bio mlad. Na stranu ove priče o "wokeu", jednostavno kako da se izrazim, uopšte mi nije badass ništa od ovoga. Okej, netko će reći "kako znaš kad nisi igrao", ali jebiga, nijedan trailer i nijedan gameplay video nije izazvao u meni neku iskru hypea tako da svoje novce ću odložiti u nešto drugo.
Gameplay se isto čini dosadnim, onih par puzzlea što je SkillUp demonstrirao (ako se to može nazvati) su sramota reći da su mozgalice neke, a neki RPG ass elementi su ono, smiješni naspram BG3.
Šteta, kada se sjetim da su kompanije nekad poput CD Projekta bile pussy smoke za jedan BIOWARE (gdje je btw CD počeo svoju priču s lokaliziranjem njihovih igara 😃), a sada how the turn tables. Bioware bez potrebe sebi stvara nepotreban publicitet i kao da se boji uraditi nešto što bi moglo nekoga uvrijediti. Na kraju koliko vidim outrage po netu, upravo su uradili kontra. Nakon dva teška flopa i jokea gaming industrije, trebao im je neki fan favourite win. Nisu oni baš u poziciji bili da eksperimentišu kao Naughty Dog.
Naravno, ne planiram dalje investirati svoje vrijeme pričajući o igri, pa tako i da širim negativu, s obzirom da je ne planiram igrati, ali eto, veselim se čitati objektivne dojmove ljudi koji samo žele uživati u jednom Bioware naslovu.