Inbound 4 controversial opinion:
Ova TR trilogija nova je jedna od mojih većih razočarenja. Ne mislim da su loše igre, ali samo... meh
Poor man's Uncharted.
Loš scenarij, Larino prenemaganje (AAAAAH, UHHHH, I CAN DO THIS, JONAHHHHHHHHH, YOU CAN DO THIS LARA...), neke ko fol bombastične scene koje ne mogu prismrditi Unchartedovim (kada već radim tu paralelu za usporedbu).
Previše se shvataju ozbiljno, potpuno se izgubilo onaj Larin "cockiness" i britanski humor. Baš baš užas. Ono što najviše čupa igre je sjajna grafika i art, ali to će za 5-10 godina izgubiti svoj šarm, ali ono što bi trebalo ostati (njen personality, level dizajn itd...) je skroz prazno. Hajde eto 2013. dio je imao na nekim mjestima momente pamtljivih "levela", ali poslije užas. Pa faking Tomb Raider bi trebao imati onaj osjećaj istraživanja i rješavanja zagonetki koji se protežu kroz čitav level, to hell with Uncharted bi bio moj mentalitet da radim TR igru. Drugi developeri bi trebali uzimati TR igru kao uzor za level dizajn, a ne da TR podliježe standardima industrije kako joj se ćefne.
Hoćemo uuuuuu ozbiljnu priču - može!
Hoćemo bombastične scene gdje nešto proganja Laru - može, why not!
Hoćemo jednolični shooter gdje hrpa drugih developera rade pucanje bolje od nas - ma trpaj brate!
Pa jbt tri igre čekam njene ikonične hlačice i dual pistols, ali ne, neeeeee, to nije realistično i ne ulazi u današnje "emancipirano" stanje uma žena.
Ne tražim čovječe Dead or Alive sise i znoj, ali to je kao da igraš tri igre sa Solid Snakeom i da nikad ne nosi u gameplayu bandanu i ne zapali cigaru.
Lol.