Filmska 2020. bila je tragična zbog prirodnih utjecaja bilo je praktički ne moguće snimit više filmova, kina dugo nisu radila, pa je tako moja filmska godina po pitanju pogledanih filmova bila užasna. Ukupno sam pogledao 15 filmova koji su izašli u protekloj godini. Ukupno dosta više, čak 93 filma, od kojih bi brojka bila i veća da sam neke rewatchane dodao na listu ili da neke filmove sam zapravo pogledao do kraja, a ne prekinuo usred gledanja. Samo četiri puta sam bio u kinu što je najmanje ikad i to sam dva puta gledao isti film. Ne ponovila se ovako loša filmska godina. Pa eto najbrojat ću najbolje i najlošije iz 2020. kao i one koje sam pogledao u protekloj godini, ali nisu snimljeni 2020. godine.
Najbolji film 2020. godine bez ikakve sumnje Tenet, no zapravo nije imao dobru ni konkurenciju. Extraction je bio prvi film koji je ostavio odličan dojam na mene i to izvorno Netflixov film. Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) je najugodnije iznenađenje, jer fakat nisam htio gledat taj film, jer sam mislio da će biti užasno isforsiran i feminiziran, no zaista je pravo malo ugodno izenenađenje od strane DC-a. Od filmova koje bi još spomenuo u 2020. godini koji su mi bili odlični su Greenland, Bad Boys for Life i Bloodshot. Najgori film 2020. godine definitivno bez premca bio je What Lies Below kojeg ni najgorem neprijatelju ne bih preporučio. Slijedi užasni Wonder Woman 1984 koji me je najviše razočarao od svih filmova koje sam potencijalno htio u kinima gledat valjda ikad. Capone je na granici sa prvim spomenutim; baš nepodnošljiva govna su filmovi i sebi zapravo ne vjerujem da sam ih pogledao do kraja. Od još filmova koje valja spomenuti, a da su mi bili najlošiji u 2020. godini su i Monsters of Man te Underwater. Kako je godina bila vrlo loša, ne bih uopće nabrajao kao inače što radim najbolje ženske i muške uloge, jer za ovih 15 filmova to zaista nema smisla.
Filmovi koji su od mene dobili 10/10 ocijenu, a da nisu izašli 2020. godine, no pogledani su ili rewatchani u prošloj godini su; Inception, The Matrix serijal, Hobbiti; The Art of Racing in the Rain, Blade Runner 2049, Léon: The Professional, The Foreigner, Bohemian Rhapsody, South Wind, 1917 te Green Book. Najgori pogledani film prošle godine, a da nije izašao upravo te godine jest - Geostorm i Spider-Man 3 te Bombshell kojeg sam gledao u kinu, no film je krenuo biti u kinima još 2019. godine. Da nisam pogledao ove vrhunske filmove te si malo popravio godinu, vjerojatno bi mi bila najgora filmska godina otkad se smatram filmofilom. A baš bi volio da i vi svoj utisak date u ovoj temi.