• Gaming Vijesti
  • Sudeći po concept artu, nova igra Naughty Doga bit će nešto kompletno drugačije

Tzereen Prodano

Kaj nije da smo mi na drugom kraju priče ?

Pa bi trebali pisati Kupljeno !

Hahahahaha

Torla ma znaš kak se kaže - Sold!
    As in, ne pričajte više, uspjeli ste - prodali ste mi!

zontra Šta god napravili, neka bude kvalitetno kao i dosad. Samo ne fantasy RPG, to ne mogu igrati.

Uncharted 0, how grand father Drake conquested Spain and South America.

Meni isto dosta medieval settinga.
    Računam da će mi promjenit mišljenje.

Kaj se to sad kaže IP za novu videoigru (intelektualno vlasništvo). Kaj nije bolje reći nova igra, novi proizvod, ili može novi software a zašto novi IP. Kao da nema veze sa videoigrama. Kad napišete IP pomislim odmah na internet protokol.

TITANXIS Zbog toga što naglašava da je potpuno nova franšiza, nevezana uz njihove prošle proizvode.

TITANXIS
        Novi IP je uvijek bio pojam koji se koristi kad se radi o novom djelu koje nije nastavak, adaptacija ili remake nekog drugog dijela.

Ne sjećam se da ikada taj pojam nije korišten u ovom kontekstu.

Kad se kaže nova igra, ostavlja se mogućnost da ta nova igra bude nastavak, a ovako smo sigurni da se radi o nečem što je potpuno novo.

Sve paše od njih osim open worlda i grinda.

wooddiebone Taj pojam nije korišten prije na našim prostorima i to kao skraćenica, barem ga nisam susretao prije recimo 5 i više godina na portalima za videoigre. Ne znam od kojeg vremena smatraš uvijek. Za ove prostore to je smiješan naziv reći za u ovom slučaju videoigru novo intelektualno vlasništvo za neko djelo, medij itd. To se ustvari više piše radi autorskih prava u kojem se to navodi jer ako si autor nečega onda moraš to i potkrijepiti nečim a to radiš ako napišeš to je moje intelektualno vlasništvo moja izmišljotina, moja imovina da tako nazovem da bi se zaštitilo to tvoje i nema veze sa nečim novim ili starim. Možeš biti intelektualni vlasnik i nečeg remejkanog, repriziranog, starog. U engleskom jeziku to i ima nekog smisla ali našem nema, evo u tom smjeru bi išao moj osvrt na IP.

Medieval style open world RPG 😁

Fico Evo super, zar nije bolje reći nova franšiza, novi serijal nego novi IP. Mislim pišite što želite vi ste urednici ovog portala, a mi komentiramo.

TITANXIS

IP, odnosno intellectual property ima svoje značenje i koristi se ovdje sukladno svom značenju.

Ne znam na kojim si portalima sudjelovao, ali ja pratim industriju od svoje pete ili šeste godine i nailazim na taj pojam na dnevnoj bazi.

wooddiebone Onda piši tako uvijek za neko novo djelo novo intelektualno vlasništvo. Naughty Dog će izbacit na tržište potpuno novo intelektualno vlasništvo u vidu videoigre ali kad se piše IP kao ajmo reći simpatična skračenica pa prolazi kod korisnika a doslovce znači to što znači, mislim smješno u našem govornom području.