turok99
Pošto si započeo offtopic u temi iznad evo ovdje.
Konzole nisu loše, trenutno nude najbolji omjer cijene i performansi. Trenutno.
Došli smo do toga da konačno guraju i 60 frejma aktivno, izuzetno i 120.
SSD i tako to.
Problem je u tome da mi uspoređujemo performanse i čudno je, ako kužiš.
Problem je u Cernyu i Sonyu koji znaju prodati priču pa vi očekujete zmaja od stroja.
Cijene su tu nebitne, da nema korone RTX 3060 bi se našla za 330 eura.
3050ti možda i 250, koja će biti po izjavama Nvidie rang PS5.
To u svijetu hardvera nije ništa pohvalno kamo li revolucionarno. PS5 ti na to ima AMD GPU koji nema DLSS ni posebne ray tracing jezgre. Dakle slabija ray tracing izvedba.
Problem dalje, Sony napiše 4K mašina i još nalijepe zamislite 8K na kutiju.
No ostanimo na 4K, to je isto false marketing donekle ako na launchu u igrama imaš 2560x1440 na dynamic 4k.
Ne zanima me koliko dobro izgleda, nativno je nativno i ako to piše izvolite gospodo isporučiti. Trenutno su samo Demon Souls i AC Valhalla nativni u quality modu.
Zato se događaju te rasprave svaku generaciju, jer gospoda u Sonyu pretjeruju ponekad.
Također je to jako pohlepna i škrta kompanija.
Sad bu došao netko i napisao, jaj pa to je radi cijene.
KAKVE CIJENE LJUDI MOJI?
To je da Sony napravi PROFIT jer za 3-4 godine njih izrada PS5 bude koštala kakvih 150 eura a šibat će ga za 350 i dalje. Jer hardver bude zastario dosta.
Ljudi kupuju konzole po 6000-7500 kn, eto ja sam 2 prodao.
Kupuju se novi mobiteli po 5000 kn i više svaku godinu dvije. Da ne ulazim u ostali lukzus. Zato čekam dan kad odjebu AMD i vrate se Nvidiji, to bude custom jebačka konzola sa zadnjom tehnologijom. Možda 200 eura više?
Ok ali neće biti kompromisa u takvim mjerama.
Argument o cijenama i pristupačnosti je postao nebitan, uvijek je i bio.
Jer ko ima 500 eura ima i 700 za konzolu. Ima za igre i pretplatu, dodatnu opremu.
Nije to njuškalo kad mi se za TV javi lik sa spikom "jel može za 6000kn, više nemogu skupiti"?
Na to sam mu odgovorio da ima očito bitnijih stvari u životu od TV-a. Hrana, režije, djeca, auto...