Moram priznat da je igra nadmašila sva moja očekivanja i da usprkos lošim ocjenama i recenzijama sam dobio igru na posudbu, a na kraju će ostati u trajnom vlasništvu...*
WB Games Montréal je napravio sjajan posao kada je u pitanju gameplay, Gotham univerzum i likovi te priča, ali igra nažalost pada na tehnikalijama. Kroz njihove prste sam progledao, no mnogi neće i zato razumijem frustraciju svih onih koji ne žele igrati ovu igru u ovom stanju. Stanje je bolje, nego li po izasku; ja iskreno sam se totalno priviknuo i kasnije nisam ni zamjetio niti se opterećivao da igra nije u fluidnih 60 FPSa.
Već sami početak igre je nagovijestio da se tu trebao raditi o velikom blockbusteru, no da je nešto očito pošlo krivo, kada je toliko loša prodaja, ocjene i kritike. Nažalost velik broj tih igrača još uvijek igra odbija ili im nije došla na red, upravo radi tih osrednjih recenzija i mlakih dojmova. E tu ja nastupam na scenu i govorim vam, kako bi bilo dobro da igri date šansu, jer zaista nudi mnogo. Kada sam krenuo igrat, prvo me kupila igra sa otvaranjem priče, gdje je stvarno maksimalno zanimljivo kako sve počinje, a tko god da voli Batman univerzum ovo će mu biti mrak! Igra krene i onda sam shvatio da je stvarno malo ograničena po pitanju gameplaya, da bi mi se kasnije svakim satom igra sve više otvarala, pa tako i gameplay postajao kompleksniji i zabavniji. Stvarno se ne slažem s onom opaskom kako je plitak gameplay i kako je borba puno lošija nego li u Arkham Knightu, odnosno nisu mi baš za usporedbu, zato što je Arkham serijal od prve igre unaprijeđivao svoje elemente, ali zadržavao svoj kostur do kraja, dok ova igra ne kopira ništa iz tog koncepta gameplaya, osim bataranga i sličnih gadgeta te skyhook. Ono što mi je stvarno bilo loše, dok sam to u Arkham Knightu baš volio jest glavno vozilo. Ovdje je to motor, dok je tamo Batmobile. Ovaj motor je trebao definitivno imat oslobođeniju fiziku i mnogo jaču brzinu, kako bi se što brže kretali mapom. Ajde na kraju dobijemo za sva četiri junaka njihov special ability što se tiče glideanja ili letenja, pa sam većinom to koristio uz atraktivni fast travel (koji isto dosadi nakon nekog vremena).
Najveći FORTE igre jest što se konstantno otvara i što nakon 20-30-40 sati imate osjećaj da niste vidjeli sve i to je ono najpozitivnije što se pejsinga tiče. U 52 sata koliko je meni trebalo da igru, tj. glavnu priču privedem kraju riješio sam više manje dosta toga, ostale su sitnice oko kojih se mislim potruditi i uložiti možda još par sati da dođem do platine, jer mislim da zaista nije teška. Trenutno sam na 60% trofeja. Najveći problem imao sam definitivno sa nekim ponavljajućim lokacijama, poput onog okruglog strongholda na sjeveru mape; to mi je zaista išlo na živce. Side aktivnosti su mi bile super, ako se nisu previše ponavljale, no ono što mi je stvarno bilo jako dobro odrađeno, gdje nemam nikakve zamjerke, samo pohvale su glavne misije koje odradimo s likom kojeg izaberemo i to bude zaista kao da su oni mislili da s tim likom trebate odigrat te glavne bossove ili glavne misije. Bossovi su isto bili sjajni, neprijatelji raznoliki, zabavni i dojmilo me se atmosferično tajno društvo koje je baš dalo malo mističnosti u Gotham svijet. Bilo mi je zabavno također tražit Batmanove batarange po mapi, otkrivat znamenitosti i ostale te opcionalne stvari, no sve zahvaljući predivnom meni nikad lijepšem Gothamu! No o njemu malo kasnije...
Čestitke devu koji je napravio sjajne likove i svi su mi nekako jednako dragi i svaki ima baš dobru pozadinsku priču i dodali su te kratke animacije i razgovore svih njih pojedinačno, gdje baš se otkriva ta njihova dublja karakterna crta i to me se zaista dojmilo. Red Hood mi je na prvu bio baš odvratan i nabrijani lik oko kojeg su pretjerali, da bi mi na kraju ispao možda i najdraži. Svaki lik, bilo četvero heroja, Alfred, policajci i svi ostali likovi, bilo pingvin i ostala družina, svi su odrađeni po meni full korektno i čak više od toga. Ne mogu reć da imam zamjerke na jednu jedinu personu kako im je ispala i kada to sve spojiš s sjajnom pričom, negativcima i vrlo debrim bossovima imaš sjajnu igru koja se samo tehnički mora pokrpat, jer sve ostalo ŠTIMA. Nezz ili sam najveći fan ove igre ili mi je toliko subjektivno sjela, pa neću baš naići na istomišljenike. No u jedno sam siguran; sjajna igra, s odličnom pričom, odličnom atmosferom, audiovizualna poslastica i probajte ljudi, ja sam uživao jako u 52 sata igre i još je mislim iscjediti kao spužvu i ono najbitnije staviti sastrane u kolekciju za ponovni prelazak! Ima te neke stvari koje se malo ponavljaju. Odličan mi je RPG sistem evoluiranja naše opreme i lika. Skill Three i specijalne mogućnosti naših likova su baš fino pogođeni.
Ljudi moji; Gotham je toliko predivan, da mi nebi bio problem da je igra duplo duža s glavnom pričom i side aktivnostima, samo da mogu što više uživati u istom. Svaki metar Gothama je odrađen vrhunski, baš ono vrhunski level design. Nezz zašto ekipa sere da je Gotham tri koraka unazad u odnosu na Arkham Knight, jer se ne mogu ni uspoređivati po atmosferi i paleti boja. Ovdje je sve šarenije i baš paše na tu Gotham Knights vibru. Šteta što je motor smeće, ali ajde fast travel je prava stvar kada se otključa. Robinovo "prijevozno" sredstvo mi je doduše bilo malo OFF, no dobro. Belfrie je srečića najveća. Baš mi je godilo taj main facility. Nezz što bih još nadodao, nešto što nisam spomenuo, ali da igra me osvojila i šteta da mnogi ovo odgađaju ili još gore, da neće na kraju ni probati, jer igra nudi baš mnogo. Ima tu prostora i za nastavak, no prvo neka oni probaju dignuti ovu igru na 60 FPS-a, a za nastavak priče ćemo lako! Ostaje igra na HDD-u da poriješavam i probam osvojiti platinu. Budem vjerojatno probao i neki tribute video gameplaya složiti pa i to nalijepim ovdje. Ljudi, dajte šansu ovom naslovu, neke će iznenaditi, a neke i dirnuti emotivno kao što je mene i to poprilično.