Zašto se mora stalno ići u krug i optuživati ili jednog ili drugog? Ne znači da zato što je i nešto drugo loše, da ovo nije.
I slažem se s ponajprije s @Icek ovim originalnim postom o razlozima ljutnje i ogorčenosti. Uopće nije stvar bugova il nečega ovdje. Koliko sam vidio, bugovi nisu toliko grozni, već su tipični za igru ovakvog opsega. Ali da bi bilo bolje da se igra peglala još 2-3 mjeseca čak i za PC, bilo bi.
Ono što je jako negativno i što je @Flipper naglašavao nekoliko puta i pisao članak, je ponašanje CDPR-a. I većina prigovora ide na taj segment. Naravno da će neki prozivati i bugove, ali najveći problem je šokantno loše ponašanje CDPR-a u svemu ovome. A šok i nevjerica su tim veći što je CDPR bio omiljena gaming kompanija. Sazdali su si reputaciju na brojnim plusevima i naklonjenosti publici, a sad su radili skoro pa sve krivo.
Problem je počeo već sa smiješnom odgodom pred sami izlazak i onim smiješnim tweetom gdje su liku potvrdili da nek uzme godišnji da bi dan poslije igra bila odgođena. Nakon toga je postalo jako jako sumnjivo to što su zabranili korištenje vlastitih videa za recenzija, a još gore to što nisu dali konzolaške verzije na recenziranje. I onda ono pismo gdje su priznali da su znali da igra neće valjati, ali su je svejedno izdali. I na kraju, što su bezobrazno prebacili lopticu na sve ostale i rekli da će biti povrata igre bez da su se s ikim dogovorili.
Znači, ovo je bez presedana. Sve druge usporedbe nikako ne drže vodu. I nema smisla ovo okretati na PC vs konzole ili CDPR vs Ubisoft ili CP2077 vs Batman. Sve je loše, sve! Niko nije ljut jer su konzole zakinute ili jer su konzole slabije ili jer mi tata nije kupio PC ili ne znam kaj. I ne, to kaj je PC imao loših portova, ne znači da zbog ovog ljudi ne mogu i ne smiju biti ljuti. Jer ovdje nije stvar bugova i lošeg porta, već LAGANJA. Bezočnog laganja i muljanja. I da, znam da su najmanje krivi jadni programeri i radnici koji su pišali krv zbog svega, već su krivi pohlepni ljudi koji donose odlukem, ali opet ne znači da ne smijemo reći da je CDPR ovdje kolosalno zeznuo stvar.
I super da mnogima igra radi super, i super da je igra u srži odlična, jer jedva čekam da i sam uživam u njoj. Ovaj mix Deus Exa i Blade Runner, ovaj setting i atmosfera mi neopisivo više leže od fantasy žanra i znam da će mi sjest ko budali šamar. Ali ponovno kažem, to što mnogi uživaju, ne znači da CDPR ovdje nije zeznuo skoro sve kaj je mogao.