• Gaming Vijesti
  • Sony je uklonio Cyberpunk 2077 sa Storea, vraća novac svima

Sorcerer Istina. Doduse Studio Bend je dostavio sve sto je obecao te nije izbacio elemente gameplaya koje je najavio te prikazao prije izlaska igre.

Koje elemente gameplaya?

Neki kritiziraju CDPR za to da su fejk dobrice, a sada misle da Sony ovo radi jer im je stalo do kvalitete proizvoda... Onda bi uklonili i No Man's Sky i Fallout 76 i Anthem. Postoji jedan jedini razlog zašto povlače igru sa Storea. CDPR je bez konzultacije prebacio na njih povrat novca i sada Sony odgovara jer ih je to uvrijedilo. I to je sasvim legitimno, ali ne treba padati onda na iste fore za koje se druge proziva.

Jedini problem je zapravo pitanje zakrpa. Može li ih igra i dalje dobivati ako je maknuta sa Storea? Ako da, onda je sasvim valjan potez koji bi čak mogao i Sony neočekivano natjerati da promjene svoj sistem povrata novca, a CDPR-u poslati korporativnu poruku, a ne samo onu od strane igrača. Ako ne, onda je ponovno korisnik taj koji ispašta.

Fico moze, i dobivat ce. dev komentirao na twitteru
    uglavnom cyber ponovno odgodjen, ovaj put od PSa lmao

Dobra, ali zakašnjela odluka, samo se krpaju s obzirom da ovo nisu ni smjeli dozvoliti.

emilijo Ja ne znam sta je ovdje za cudit, Emilijo je potpuno u pravu. I u meni je nesto zaiskrilo kad sam ovu vijest procitao. Ovakav launch neke toliko iscekivane igre je vrijedan bojkota i prezira. Ovime se cpr pokazao u pravom svjetlu i takve treba zgazit ko zohare. Meni osobno su bacili mrlju i na Witchera i ne mogu vjerovat da je to isti studio. Sramota, jad i prijevara. Bravo Sony, kad bi se bar sad igra trajno maknula sa svih servisa.

biver Ili, zamisli ovo, ne kupiš igru koju ne želiš podržati i svojim novcem šalješ poruku.

biver Bravo Sony, kad bi se bar sad igra trajno maknula sa svih servisa.

Ovo može reći samo osoba koja igru nije ni zaigrala i ide ravno uz one optužbe koje govore o izbačenim dijelovima igre. Pet godina truda developera uloženo u igru i sada bi ti povukao taj trud sa svih servisa jer je par glavešina odlučilo da se u bilo kojem stanju igra mora izbaciti za blagdanski profit. I to samo zato što se igra ne izvodi kako spada i ima bugove, nešto što se može riješiti zakrpama. Ovo nije problem u temeljima igre, u njenim mehanikama, u njenoj radnji, u njenoj igrivosti. Ovo je problem u lošoj optimizaciji i nedostatku vremena da zakrpaju vrlo ambicioznu igru dok se bore protiv onih koji o igrama nemaju pojma, već samo misle na profit.

Aposlutno isti lov na vještice kao kod TLOU2. Jedan aspekt generira negativu (opravdanu ili neopravdanu, zapravo je i nebitno za ovo što govorim) i primjenjuje se na apsolutno svaki dio proizvoda. Igra ima jako nizak FPS? Oho! Pa onda je i priča smeće! Auto mi je propao kroz cestu zbog nekog buga? Oho! Čitav combat je smeće.

Ne shvaćam zašto ljudi ne mogu stati na zemlju i nešto kontrolirano kritizirati, a ne pretvoriti sve u 0 i 1.

Fico Pet godina truda developera uloženo u igru i sada bi ti povukao taj trud sa svih servisa jer je par glavešina odlučilo da se u bilo kojem stanju igra mora izbaciti za blagdanski profit.

Da, bih Fico, povukao bih taj trud i rijesio sve muke odmah.

biver oduzeo bi mi fantastican naslov sa Steama? Fuck no! Bitchaj za Sony koliko ces, ali ja i ekipa uzivamo i gustamo u igri svaki dan sve vise!

biver
            Ja stvarno mislim da im treba dati do znanja da su zajebali....konzolasi i PC igraci takodje (mislim da se to vec postiglo) , samo zato sto radi na kompu ne znaci da je sve ovo u redu ALI ovakve budalastine sto ti pises nemaju nikakvog smisla.

Sorcerer Days Gone je isto na pocetku imao dosta bugova i glitcheva kao i CP 2077 za PS4

Ne toliko bugova i ne takve bugove ko C2077

chono7
            Baš to, nemoj kupit ili refundaj ako ti ne valja, ima nas dosta koji svaki dan guštiramo. Maknut igru sa svih servisa... Veću glupost nisam pročitao dosta vremena a na fejsu svaki dan vidim index.hr članke.

chono7 Uzivajte. Nitko vam ne brani. Ostajem pri svom misljenju.

Realno preveliki shitstorm je nastal, i sam sam medju smrtnicima aa base cetvorkom, ali ovo sve je vec previse, primjetil sam sa svaki put dok upalim igru izgleda drugacije, danas recimo je izgledala iznenadjujuce dobro, a recimo jucer navecer poprilicno losije, vidi se da je samo stvar lose optimizacije, da moze lijepo izgledat, ne naravno ko high end pc kante, ali barem priblizno moze jer se vidi da moze u rijetkim paljenima dok igra izgleda jebeno, smudge efekt je i dalje prisutan i dosta ubija igranje, ali igra je jako dobra kak se dalje igra i ovakvi radikalni potezi su ipak malo previse, nije mi ih zal, ali smatram da je bilo dosta hejta prvih par dana

renda Javi u temu 21. kako će ti se vrtjeti igra. Najavili su ogromnu zakrpu pa me baš zanima koliko će poboljšati stanje na konzolama.

@Fico Ne napada ih se zbog bugova, već zbog pohlepe uslijed koje su izdali igru na platformama na kojima očigledno igri (još uvijek) nije mjesto. Napada ih se jer su igrače i kupce na tim platformama smatrali naivnim glupim beta early access ovcama, koje se kao neće buniti već se presretni prihvatiti kakvu-takvu igru samo da ju igraju. Radi toga se ljudi bune, principa i načina na kojima im je dostavljeno ono što su skupo platili. Very simple. Ako već ne poštuju tuđi novac, trebaju poštivati tuđi trud i vrijeme uloženo da zarade taj novac kojim su platili igru.

Icek Stvar je u tome da nailazim na hrpetinu kritika na gameplay, na radnju, na svijet, na atmosferu, na svaki element igre koji odjednom magično ne valja. Pozivati na micanje igre sa svih servisa i to trajno je takvo preuveličavanje da se ne može ni riječima dočarati. Način na koji su hendlali situaciju s recenzijama i izbacivanje igre na prošlogeneracijske platforme je sramotan. Svaka osoba koja želi povrat novca, koji je sada i gotovo garantiran nakon Sonyjevog poteza, je u potpunosti u pravu ako to želi napraviti i razumno je da nakon svega toga ne vjeruje u poboljšanje stanja. Međutim, zbog takvog ponašanja CDPR-a i zbog tehničkih problema zakopavati ostale aspekte igre do te mjere da se govori da su mehanike izbačene je čisti senzacionalizam.