Imam možda 5-7h (dosta sam bio idle) i stvarno sam jako zadovoljan. Naravno, njihova praksa je uzmi što su napravili u prošloj igri i dodaj nove stvari. Sva oružja imaju dodate mehanike, a sve se više-manje manifestira preko Wirebug akcija. Wirebug je spiderman move 😃 Na kratko možete koristiti isti da dođete do višljih lokacija, možete wall-runnat i naravno sve te kratke poteze možete usmjerit da se izmičete, skačete okolo i udarate. One dolaze uz 2 bara koji se trođe tako da nema abjusanja mehanike. Osobno mi je ovo game-changer u par navrata jer mijenja mountanje (koje je isto mijenjano) i kako biti u prilici mountati. Insect Glaive i slična oružja malo gube smisao kada pričamo o moutanju jer svatko može letit po svuda. Ne smeta me, niti malo, jer ovo je doneslo fine akcije.
Malo me smeta što su im animacije i fizika drljavi kod specijalnih napada (long sword igram opet). Long sword slash iz zraka koji je special za oružje je drljavije odrađen nego u worldu. Nisam još sve pohvatao, ali trudim se. Counter napadi sada mogu biti uz Wirebug, gdje su 2 specijalna stanja kada se koriste, no to isto ovisi i koje je oružje u pitanju. Kombinacije svega narasle su dodatno, a već je bilo dosta komplicirano.
U svakom slučaju ovo je prerađeni World i Iceborne uz nove stvari, lokacije, za sada monstere i stvarno je odlično.
Veliki minus - Multiplayer ide samo uz Hub Questove - u prijevodu Village (story) questovi su samo single player. Nema SOS flarea više u tom dijelu. Hub questovi su online questovi i imaju svoj progress, tako da s frendom to igram, ali šteta što su story odrezali iz multiplayera.
E da, i mjuza je 10/10. Ovo što svira u hubu je nešto najpredivnije što sam čuo lately. Jednostavno chill ost koji mi paše nenormalno (podsjeća na NieR 😃 )