• Gaming Vijesti
  • U SAD-u pokrenuta još jedna tužba protiv EA: “Namjerno namještaju utakmice”

Pročitaj na portalu
Članak

U SAD-u pokrenuta još jedna tužba protiv EA: “Namjerno namještaju utakmice”

Electronic Artsu nikako ne ide dobro ovih dana. Nakon što ih je sud u Nizozemskoj papreno kaznio zbog kockanja s paketićima u Ultimate Teamu, u SAD-u je pokrenuta tužba zbog navodnog lažiranja utakmica u FIFA-i.

Da Bog da gorili u paklu. Nema veće pošasti u gamingu od EA. U FUT-u ne da su tekme namještene već nikada ne znaš jesi pobijedio jer si bio bolji ili ti je pomogao EA. Isto tako kada gubiš. To je postalo gadljivo za gledati i igrati. Najvaća profiterska smeća u industriji. Nadam se da će bar Europa zabraniti fifa pointse za sva vremena jer je to čista kocka koja stvara ovisnost kod labilnijeg dijela igrača.

Slažem se, ovakve stvari treba tužiti i debelo kazniti. Volio bi da EA opale ružnom globom i da mora vratiti igračima novce zbog tog varanja. Pa da vidimo bi li im išta slično ikad palo na pamet. I njima i drugima.

To ja tvrdim već par godina, samo ne znam kako će to dokazati. Nema smisla tako igrati nogomet, užas, bolest za psihičko zdravlje. Kada sam odustao od fife igrao sam nešto malo pes my club i uvjeren sam da i Konami koristi neki sustav/algoritam sličan EA-ovom. Mutan mi je čak i Nba2K, uglavnom sve igre gdje možeš pravim novcem kupiti bolje kartice/igrače. Upravo to zbog čega ih tuže, igra te jebe u mozak dok ne pomisliš da si loš i da ćeš biti bolji ako kupiš bolje igrače. Nezdravo za djecu i mlade ljude.

Kad ljudi pišu da je FIFA/PES isto sranje svake godine, većina ne zna o čemu takvi članci i slučajevi pišu jer istu uopće ne igraju. Ali upravo ovo je najveći problem u FUT-u, znam jer sam FUT igrao aktivno od FIFE 15 do 20. Jednostavno vidiš i znaš koju utakmicu ne možeš pobijediti pa da se na glavu postaviš. Osobno nisam puno trošio dodatno novca na paketiće, ali ove godine sam se "spasio" i odlučio da više neću igrati već ranije tokom godine, eto u konačnici niti nisam kupio FIFU 21. Da li mi fali? DA, prokleto mi fali FUT i uzbuđenje slaganja početne ekipe i često mi dođe volja za igranjem jer to volim, u tom slučaju odigram si online seasons u FIFI 20 (mod koji nema veze sa FUT). Iskreno sumnjam da će to biti moguće dokazati i kazniti, ali se nadam da će barem djelomično doći do zabrana lutrije u igrama u budućnosti.

GeraltTheWhite Da netko ima volje vrlo vjerojatno bi lako to dokazao jer takvi scenariji su zapisani u kodu igre. Ne događaju se oni slučajno. Nekome tko se kuži u programiranje igri to ne bi bio prevelik izazov. Sve što je negdje zapisano netko može i pročitati.

GeraltTheWhite Pa da, točno vidiš i osjetiš kada počinje seks i jebačina, tvoji igrači stoje ko panjevi a protivnički 99 overall. Nigdje veze sa nogometom. Stvarno je uzbudljivo krenuti sa futom ali onda te igra brzo prizemlji.

boja1964 Ajd se ti zamjeri EA-u pa da popuši te silne milijarde. Mislim da bi te pojela noć. Vjerovatno će i ovi odustati od tužbe pod nerazjašnjenim okolnostima 😂.

TexasFlood Nadam se da su se dobro pripremili. Materijala samo na netu imaju koliko hoće. Još ako su svog pripremili bit će interesantno. Kad te amer tuži u americi to je problem i to će ih koštati. S obzirom da su podigli tužbu vjerojatno su se savjetovali s odvjetnikom i pokazali što imaju kada su odlučili ući u ring s EA. Držim im fige. Po noći ionako ne šetaju kao mi ovdje pa imaju neke šanse.

boja1964 I ja im držim fige ali nekako sumnjam da će im proći. Jer zamisli shitstorma iz svih smjerova amerike i svijeta ako ova trojica dobiju na sudu. Znači li to da će ih svatko živ moći tužiti i dobiti tužbu? Ili će se već nakon prvog poraza morati nešto opako promijeniti u njihovom poslovanju?

TexasFlood Moćimćeš ih tužiti ali samo u americi gdje je takva presuda donesena. Tko za to ima novca i vremena?

5 dana kasnije

Koja debilana od tužbe. Kako se to namješta nešto što je po svojoj prirodi "namješteno"? To je igra koja je jednostavno tako programirana. Ako ti se ne sviđa, ne moraš ju igrati. Ne može se tužbama određivati kako će tko programirati igru.