17 dana kasnije
9 dana kasnije

Novi blender projekt. Koncertna dvorana pred sam početak koncerta. Publika čeka pod maskama, haha. Bila je jebada sa nekim djelovima klavira i donekle sam zadovoljan sa konačnim rezultatom. Dao sam si truda i napravio piano mehanizam kojeg sam si sam osmislio sa jednostavnijom izvedbom a bio bi valjda funkcionalan, hehe. Takav klavir je daleko jeftiniji što se mehanizma tiče a najskuplji dio bio bi njegova drvena konstrukcija.
Prikaz je malo u dev. načinu pa malo u eevee engine načinu.

1 / 5

Zalutali kit u ledenom moru, Antarktik.

6 dana kasnije

Tajna lokacija otoka u Karipskom arhipelagu. Upravo je stigla pošiljka čistog bjelog praha za bossa, haha! Bit će tuluma!

Izrađeno u Blender ver. 2.80
Ovo je druga scena iz istog projekta (Karipski raj scena 2)

Udaljeni privatni otok narko bossa na Karibima. Scena 3.

U izradi je stari model Porschea iz 80-tih prošlog stoljeća. Tek sam haubu zgotovil a di je sve ostalo, ajme meni ludilo brale!

Gruba maketa koja ne lići baš na željeni model poršejca kojeg želim izraditi ali dobro to je početak kraja hehe. Zamislite da ste u nekoj bugovitoj igri npr u DG-u gdje auteki ponekad izgledaju baš tak, koji put su obojeni a pokoji put i nisu. Dajte ljudi ima li netko tko bilo kaj modelira u nekom programu predviđenom za to, ne mora biti to baš blender kao iz naslova teme može bilo koji program. Znam da vas ima. Svi koji vole videoigre uvuku se u modeliranje kad tad pa makar samo iz znatiželje da se okušaju. Zabavan je to posel kad svladate minimalno programom da se znate njime služiti. To sa blenderom me baš smiruje, relaksira u ove dane kaosa i boli me k iako i ne uspije neki model i ak i sami imate nešto izmodelirano a nije uspjelo, naj te se sramiti. Ja nastavljam dalje borbu sa jebenim poršeom.

21 dana kasnije

Napravil sam i ja cjepivo protiv korone haha te par pilula za ublažavanje mogućih nuspojava + tableta za skidanje temperature. Tko želi dobar šut a ne čeka vam se dugo u redu?

Blender scena "Paklena naranča" posvećena jednom od mojih omiljenih filmskih redatelja, Stanleyu Kubricku.

4 dana kasnije

TITANXIS nekako sumnjam da je to do hardvera. Ako me pamet služi, treba naći realistične shadere i dobro ih polijepiti po objektima. A za dalje samo treba iskopati dobre cake i prakse kako scenu učiniti još boljom, uštediti resurse i slično. Nekad je dobar drug za informacije bio Blender Guru na YT-u. Sad je pitanjce jel još živ.

yakuza_stinger Živ živcat je on. Itekak je do hardvera. Sve kaj si nabrojal da treba ubacit meni usporuje komp. do te mjere da se svaki put uruši program kad stavim bolje shadere i teksture, više poligona. Mogao bih nešto riješit sa više RAM-a ali imam još uvijek 32 bitne winse tak da mi je 4 gb malo. Dakako bolji proc sa minimalno 4 jezgre i dobra grafička koja bi podnijela i brže cycle renderiranje čiji krajnji rezultat rendera izgleda fotorealistično bez obzira na scenu. Ja jedva uspijem sa eevee renederom.

TITANXIS au, to je već bome slab komp. I ja sam radio na 4gb rama i 32bit winsima tako da suosjećam. U tom slučaju bi vjerojatno osobno radio po jedan objekt - recimo auto, kontroler, jednu zgradu od par katova ili možda interijer jedne sobe i probao što realniji prikaz imat. Barem da izhgleda kao last gen. Ako se i na to počne rušit progam, e onda jbg 😃

yakuza_stinger Baš tak jbg, volio bih da mi neke scene izgledaju ne baš next gen ali recimo kao grafika za PS3 ali ne mogu si priuštit bolji hardver ali zadovoljan sam i sa ovim kaj imam. To mi je ionak za zabavu i guštam si dok radim neke modele.