Odmah da na početku napomenem da ručni pištolj sa spremnikom koji se nalazi na stolu te borove, okolne stijene sa jezerskim obalnim kamenjem nisam modelirao već ubacio kao gotove modele drugih autora. Brže sam gotov kad ne moram baš sve ja modelirati).
Na novom laptopu nemam instaliran Photoshop i puno mi fali za završni touch blender scena.
Nisam se još odlučio za koju verziju PS-a da si stavim. Za to vrijeme renderirane scene kemijam u oskudno opremljenom Microsoftovom dizajner programčiću koji je free i ima osnovne alate za kontrast, osvijetljenje, oštrinu, dodavanje teksta, slika pa i brisanje neželjenih dijelova na slici koju se uređuje što je meni super a ima i uklanjanje u potpunosti pozadine koja mora bit u istoj boji i daje bolje razultate i tad zamjena za drugu pozadinu, boju i sl. dok recimo plaćena verzija ima puno više alata.
Originalna scena bila je sa zvijezdama na noćnom nebu. Malo su mi mutne ispale n kraju a koristio sam environment teksturu noćnog neba dok mi je ostatak scene bio dobro vidljiv pa ispalo da te zvijezde nisu dio scene.
U MS dizajneru sam maknuo te zvijezde i još ih je ostalo iza mjeseca i par pri vrhovima borova jer bi mi obrisal i te vrhove borova i dio mjeseca da sam i te išao brisat. Nije baš precizan alat jer izbriše malo i okolne piksele i zamjenjuje za paletu boja koja prevladava na tom području.
Zamišljena scena kao mafijaški mini ljetnikovac pored jezera negdje u SAD-u na kojem se okupljaju 4 sicilijanska bossa da malo zakartaju, ugovaraju međusobne poslove, pošprehaju itd. Jedan od njih je ipak šef ostalima (ovaj koji ima pištolj i cigaru više).
Pobjednički par u kartama će popušit svaki po ručno motanu kubansku cigaru i jedan od njih će uživat i u čaši francuskog konjaka dok drugi par će dobit od glavnog bossa svaki po jedan metak u čelo😅😂 (šalim se ali dobra dramatična scena bi to bila)