pravednik Evo ja ti mogu reći. U vrijeme X360 i PS3 sam bio mali Sony fanboy, priznajem. U moju obranu, to je bilo i za očekivati od nekog tko je na Sonyu bio od malih nogu, a i nije baš Xbox prije toga bio tu supportan kao Sony. Bez obzira što te to očito pati, to je činjenica. Svakako je bio dostupniji PS.
I dođu tako obje konzole u prodaju, malo se to počelo više pratiti, imao sam 17 godina. PS3 je bio posvuda za kupiti, X360 se ne sjećam da sam ga vidio u dućanu. Ne kažem da ih nije bilo, ali znam da je Sony iskakao iz paštete. Zapravo sam i PS3 tako kupio, htio sam PSP zapravo jer nisam imao 4777 kuna koliko je PS3 koštao, malo sam bauljao po gradu i tražio gdje ga ima za kupit i nije ga bilo skoro nigdje baš zbog PS3 launcha. I kak sam po cijelom gradu hodao i tražio PSP kojeg nisam našao i svugdje vidio PS3, odlučio sam kupit PS3. Srećom mi je maturalac bio odgođen zbog požara u Grčkoj pa sam sve pare pljunuo na konzolu. (U Grčkoj se tih tjedan dana živjelo asketski, ali kaj se može 😃) PS1 i PS2 pružili su mi puno zabave, nijedna konzola se nije pokvarila i logično je bilo da ću ostati vjeran brendu, kaj ne?
Fast forward par godina, malo sam sazrio, počeo radit prek student servisa, pale su naravno cijene konzola i reko ajde da uzmem ja X360 rabljeni, pa ima tamo dobrih ekskluziva, neću živjeti i umrijeti zadrto.
Uglavnom, probao sam ovo sve što navodiš. Gearsi su mi teški shit i ne sviđaju mi se, ali ja ni ne volim baš čisti TPS shooter ako nema bar onda nešto dodatno da pregrmim to 3. lice. Ono kad mi je lik pola ekrana sa svojim tijelom blokirao, smučilo mi se. Halo 3 sam uzeo, također par sati sam ga odigrao, i dan danas mi nije jasno po čemu je ta igra dobra, jednostavno mi se ne sviđa, od pucanja, kretanja i da ne nabrajam dalje. Forza 3 i 4, e tu sam stvarno uživao i Forza mi je stvarno super, čini mi se da su malo izgubili fokus u zadnje vrijeme, ali dobro, e bih baš kupovao XONE zbog Forza serijala. I Alan Wake mi se jako svidio. Mass Effect savršenstvo, da ne zaboravim.
Ono što mene sad jako zanima po kojim sam kriterijima fanboy npr. ja, jer se pronalazim u tvojim postovima zadnjim, ali ne kužim zašto sam točno fanboy. Volio bi da mi se objasni, jednom zauvijek.
Ono što sam u biti pristojno htio reći da mi te izjave lagano na kurac idu. Da je obrnuta situacija i da je Microsoft bolje supportao tržište s Xboxom, a Sony lošije, bila bi totalno obrnuta situacija na forumu, optuživao bi ljude da su Xbox fanboyi. Drugim riječima radi se samo o tradiciji i navikama, ništa drugo. Zašto bi netko mijenjao nešto što mu je dobro. Ja bi razumio da Sony nema dobre igre ili da je konzola duplo lošija od Xboxa i da svejedno kupujemo Sony. Onda smo stvarno svi debilni fanboyi, ali u ovom slučaju gdje su razlike marginalne, tvoje iščuđavanje je stvarno out of place. Je li ti sada jasniji argument za supportanje tržišta? Gledaš previše kratkoročno, nisi cijelu sliku sagledao.