Pročitaj na portalu
Članak

Testiramo PS5 #1: Kontroler je najbolja nova stvar, evo i zašto

Iz 10-ak sati druženja s PlayStationom 5 jedna stvar je sasvim jasna. U plejadi impresivnih novih aduta poput 4K grafike, Ray-Tracinga, 3D audija i brzog SSD-a jedan od njih iskače više nego ostali. To je DualSense kontroler.

Znači...ipak nije DualSense gimmick, nego je stvarno prava stvar.

Lijepo opisano, no zanima me kako će third party igre iskoristiti Dual Sense mogućnosti tj da li će biti toliko vjerni detaljima kao u gore opisanim igrama. Najveća briga mi je bila battery life, no ako zbilja izdrži 12 sati unatoč težim vibracijama to je zbilja impresivno.

Nisam primijetio da se slomenulo, no gdje se točno osjeti taj haptic feedback na kontroleru, tj. da li si primijetio gdje su motorčići i da li posvuda ima jednak osjećaj vibracije?

prayer Nisam primijetio da se slomenulo, no gdje se točno osjeti taj haptic feedback na kontroleru, tj. da li si primijetio gdje su motorčići i da li posvuda ima jednak osjećaj vibracije?

Gledali ste one videe rastavljanja Dualsensea pa znate gdje su motori i sve to. Ali pustimo to, vibracija se osjeća svugdje. Kako to postignu ne znam, ali ako za neki efekt treba da se osjeća samo gore lijevo kod d-pada, oni to i naprave. Ako treba samo na touchpadu (primjerpatentnog zatvarača) osjeća se samo tamo. U Miles Moralesu kada struji kroz tijelo točno se osjeti prolaženje s jedne strane na drugu.

Svi ovi primjeri koje sam naveo kroz članak se doslovno tako precizno osjećaju.

Ljudi moji, jedva čekam 19.11. !!
      Valhalla, Demon's Souls i Godfall !!
      Nahajpao si me @Fenix !! 😄

Fenix Iskreno nisam vidio to, iako u retrospketu ne znam zašto nisam, budem bacio oko jer volim vidjeti kako takve stvari zapravo rade 😁

Tzereen treba tebe veseliti ovo što dolazi u utorak a ne prljavi Godfall!

Giphy - ashamed spider man GIF by Cheezburger

prayer nisam ni preorderao to... 😧
          Prvi put od kad je izašla alpha za D1 nisam uzeo novi sadržaj...

Stiskanja kvadrata? A šta je to kvadrat molim lijepo? Plejstejšnovski gaming riječnik ne poznaje to...

Trebali ste meni poslat jedan kontroler na recenziju, ja bi vam u 15 minuta sve znao rec.

Joj, tko ce docekati 🙂.. Taj dan kada stigne konzola, jednostavno ne izlazim nigdje 😃

Sad si me zaintrigirao s HF-om. Očekivao sam da će biti fail.

Ne brinite, iznenadit ce te se koliko 3rd party devova podrzavaju DualSense na izlasku PS5

Brine me jedino ovaj zamor i bol jebote 😃 Mene ruka ovak zna nekad bolit od duala, ak je jos gore s ovim mislim da cu gasit heptiku.

EDIT:
              Koliko sam na kraju skužio, ipak nije heptika, nego mahnitavo udaranje po kocki, a to isto često radim 😃

Ocekujem da ce @Tuhy se bacit u trans kad osjeti Messia u rukama igrajuci FUFU 21

Da ne spomenem i one vjerne Ronaldu koji ce svrsavat kad Ronaldo rasiri noge pri izvadjanju slobodnjaka, a ono se dodir travnjaka s kopackama osjeti na oba gripa i osjeti se svih 13 cepova po kopacki. Ma tooooo, Ronaldo.

prayer Da, naravno, to su vikend sesije i one ce bit problem.

Sljedeća generacija kontrolera će možda izgledati više kao neka rukavica za lijevu i desnu ruku koju ćemo navući na šaku i tako upravljati igrom. Tada će haptički podražaji biti uvjerljiviji. Kontroleri će se uvelike promijeniti izgledom.

TITANXIS
                  Dobro je dok će se navlačiti samo na šake. 🙂
                  Ako dođe do toga, nema šanse da posudim nekom kontroler...

Matador Ova ti je dobra. Ako i dođe do toga ja ne budem niti sebi to nabavio.

Pa već postoji PlayStation Glove i bio je potpuni fail. Nema nikakvog smisla.