U svjetlu nedavnog Microsoftovog velikog ažuriranja za Xbox One, koje je donijelo emulaciju odabranih X360 igara, čini se da u Sonyju napokon predstavljaju odgovor na taj potez. Problem je što prvo predstavljanje takve vrste emulacije uopće nije spomenuto od strane Sonyja.

Klikni ovdje kako bi pročitao cijeli članak na portalu!

Kuha se kuha. Emulacija je očito ostvariva, samo treba malo volje od strane Sony-a i drugih izdavača (a i interesa s financijske strane).

Ja sam definitivno jedan od onih kojima je (PS1) emulacija jako bitan faktor i koji bi na ovaj sadržaj potrošio stotine sati. Utoliko mi je jako drago da će se emulacija izvoditi lokalno putem određenog softvera, jer mislim da streamanje još nije dovoljno sazrelo za HC gaming.

U svjetlu nedavnog Microsoftovog velikog ažuriranja za Xbox One, koje je donijelo emulaciju odabranih X360 igara, čini se da u Sonyu napokon predstavljaju odgovor na taj potez. Problem je što prvo predstavljanje takve vrste emulacije uopće nije spomenuto od strane Sonya.

Klikni ovdje kako bi pročitao cijeli članak na portalu!
Zero

Sony odavno dela na tome i prije nego je MS uopce objavio BC na E3 2015. Kad vec pises u vestima "Sonyev odgovor na taj potez..."

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-ps1-ps2-games-heading-to-ps4

Sony je obavio da dela na tome prije MSa, a MS dela to prije Sonya...

a i razlika je malo veća. ipak MS radi na BC-u prošle generacije, a Sony to niti nema u planu.

Dobro PS3 zbog Cell-a je prezahtjevan tako da ne bi ni očekivao PS3 emulaciju na PS4.

Ovo. I to generaciju vise.

a i razlika je malo veća. ipak MS radi na BC-u prošle generacije, a Sony to niti nema u planu.
A Sony to radi jos prije nek je MS izbacio prvi Xbox.

A di su rezultati tog "rada"? I Valve dela na HL3...

A sto je PS Now, hm?

A sto je PS Now, hm?
PS Now je smećec sry.

PS2MASTER Streaming service, a ne emulator.. Nešto što je vani već duže godina i što je normalno za zemlje sa normalnim netom. Ponavljam to NIJE emulator tako da mislim da si "malo" pomiješao kruške i jabuke.

PS2MASTER Streaming service, a ne emulator.. Nešto što je vani već duže godina i što je normalno za zemlje sa normalnim netom. Ponavljam to NIJE emulator tako da mislim da si "malo" pomiješao kruške i jabuke.
BC moze ic na vise nacina. Jedan od njih je streamanje. Nije to mesanje krusaka i jabuka.

Je. Zna se dobro sta je hardverska emulacija tj BC.
A da ne spominjem da je najvaznija stvar kod BC mozes ubacit disk koji posjedujes i emulirati sa svojom konzolom. To znaci BC a ne da moras platit streaming uslugu za nesto sto besplatno trebas imat.

Zanimljva rasprava, ali kao što pojedinci ovdje kažu, jedan proizvođač ima rezultate i ponudio ih je u obećanom obliku, za koji slijedi daljnja podrška. Drugi je pak na tom tragu, ali rezultati su zasad očito rezervirani za pojedine proizvođače igara, i čitava stvar ide u smjeru da se to ponovno unovči.

Ok, Xbox One je sada u podređenom položaju što se tržišta tiče, ali čitava situacija podsjeća na onu iz prethodne generacije, kada je na Xboxu 360 bilo moguće igrati Xbox igre. Povijest se sada ponavlja i jedna tvrtka je barem dosljedna u svom planu da omogući besplatno emuliranje igara prethodne generacije, pa makar to bio ograničen broj takvih naslova. Opet, i to nije nimalo zanemarivo, da navedem konačnu listu Xbox igara koje je moguće pokrenuti na Xboxu 360 bez dodatnog troška - http://support.xbox.com/en-US/xbox-on-other-devices/original-console/play-original-games

PS2MASTER - itekako je miješanje pojmova i tehnologije. BC neznači streamati nešto i na taj način igrati. Hardwareska emulacija je sasvim nešto drugo i zapravo opisuje ono što je BC. Sony to nema, MS ima. Kraj rasprave. Tko je prvi objavio i kada je totalno nebitno, jer konačni rezultati govore za sebe.

Odlična vijest. Nadam se da će usput proširit ponudu klasika na Storeu.
PS1/PS2 era je fenomenalno razdoblje gaminga. More kvalitetnih naslova skoro u svakom žanru.

Je. Zna se dobro sta je hardverska emulacija tj BC.
A da ne spominjem da je najvaznija stvar kod BC mozes ubacit disk koji posjedujes i emulirati sa svojom konzolom. To znaci BC a ne da moras platit streaming uslugu za nesto sto besplatno trebas imat. Isto vredi i za PS3.
Kriva ti je teorija za BC. Na PS2 htio sam igrati neke PS1 igre, a nisam imao ih, pa sam ih morao kupiti, jel. Naravno, one koje sam imao, naravno da je besplatno.
PS2MASTER - itekako je miješanje pojmova i tehnologije. BC neznači streamati nešto i na taj način igrati. Hardwareska emulacija je sasvim nešto drugo i zapravo opisuje ono što je BC. Sony to nema, MS ima. Kraj rasprave. Tko je prvi objavio i kada je totalno nebitno, jer konačni rezultati govore za sebe.
Rekao sam da BC ima vise nacina. Jedan od njih je streamanje. A sad mi objasnite kako PSV emulira PS1 igre, a nema nikakav PS1 cip niti ne treba ikakav disk ( kartica )? To je isto jedan od nacina. Vi cete meni trubit kraj rasprave.. LOL