- Uređivano
Pametni satovi, iskustva i preporuke
Sto,bas nitko nema ove satove ili koji savjet?
Ja ti imam smartwatch ali je Xiaomi platio ga 950 kn jer sam imao neke kodove za popust i oduševljen sam sa njime.
Ovisi o cifri koju si voljan platiti ali ja bi prije uzeo Huawei nego Samsung. Što se tiče uparivanja sa mobom tu nemaš frke moj mob je Huawei a bez po muke sam ga spario sa satom
samsung all the waaay
- Uređivano
Zbog rotirajućeg bezela Samsung. Vjerujem da im je i ekran dosta bolji.
I zato što nije kinez.
Bilo što pametno iz Kine je za automatsko izbjegavanje.
A i nisam siguran kako funkcionira bez Googla.
Samsungova podrška je sigurno bolja od Huaweieve, čak i ako oboje nemaju Android Wear.
Što se tiče izgleda, Samsung izgleda jako dobro u stainless izvedbi, u crnoj ne tolko, ali to je po osobnoj preferenciji.
Huawei GT2 Pro ima odurne lugove i zbog toga izgleda ko plastično govno za 15 kuna.
Puno mi je ljepša non-Pro verzija, možda čak bolje i od Samsunga.
Zbog tih usranih lugova, većina strapova remena ili narukvica na Huaweiu neće izgledati dobro, dok Samsung ima standardne 20mm lugove i možeš ga furati na čemu god hoćeš.
A vjeruj mi. Jednom kad otkriješ čari mjenjanja remenja na satovima i da možeš na aliexpressu nabavit 5 komada za 100 kuna onda će ti bit žao ako uzmeš bilo kaj drugo osim standarnog oblika.
- Uređivano
Imam prvi model Huawei GT day one kupljen znači već pune dvije godine ga koristim i sat je odličan dan danas radi kao prvi dan, podršku imaš dobru nemaš brige. Instaliraš samo Huawei health app i radi na bilo kojem smartphone. Baterija i dan danas traje 14 dana ako ne koristiš GPS, znam vozit biciklu 2, 3 puta tjedno cca 2,5h s uključenim gps i onda ti padne baterija na 10 dana. Uglavnom nećeš pogriješiti s nijednim dobra su oba sata imaš puno recenzija na netu pa pogledaj, ja bi uzeo onaj koji mi se više sviđa izgledom.
A neki ozbiljniji - tipa Fossil
https://www.ekupi.hr/hr/Sport/Sportski-gadgeti/Sportski-pametni-satovi/Fossil-pametni-sat-The-Carlyle-HR-FTW4026%2C-Dark-Brown-Leather/p/EK000281031
Ili sportski Casio koji ima sve živo, barometar, altimetar, termometar, kompas, solarno punjenje, automatsko rihtanje
https://www.svijet-medija.hr/art/rucni-sat-casio-g-shock-gg-b100btn-1aer/97583
Ja bi si kupio Xiaomi T-rex što izgleda kao G-shock, ali imam tri klasična sata koja nosim pa mi je glupo davat pare.
Ovisi što želiš raditi sa satom jer GT1 je koliko se sjećam bio smartband samo u obliku sata pa samim time zbog toga je imao odličnu bateriju a isto tako vjerujem i GT2.
Samsung na drugu ruku je "pravi" pametni sat sa daleko jačim HW-om te mogućnosti instaliranja aplikacije i ostalih sitnica.
U biti ako ne tražiš puno od sata i ako ti je recimo da se možeš javiti na njemu i da ti dolaze notifikacije dovoljno (uz poneko malo štucanje po meniju) onda je taj Huawei za tebe
Šta znači "pravi" pametni sat?? Jedino što huawei nema u odnosu na ostale je to što ne možeš nijednu drugu app stavit gore, ako ga to odvaja od toga da nije "pravi" pametan sat onda nije. Ali zato to nadoknađuje s odličnom baterijom, a vjerujem mi da to jako dobro dođe jer danas svaki k moraš puniti pa barem da si sa satom malo slobodniji.
Ako očeš bateriju onda ne Samsung, ako te nije brige što moraš puniti mob svakih 2 dana onda Samsung.
Ja kad san kupova Samsung je po svemu bio bolji osim baterije tako da san uzeo njega.
Pogledaj recenzije odi do dučana pa pogledaj u živo i odaberi, ja se na svom satu mogu javiti pisati poruke a mislin da to na Huaweiu nije bilo moguče ili se varam...