Prika
Kupovina sata i odabir moraš sam odlučiti prema svojim potrebama casual/sport/rekreacija/šminka itd.. Ja ti mogu samo napisati moja iskustva, čisto da znaš što možeš očekivati.
SAMSUNG
Imao sam 2 Samsung sata i sve rasprodao. Koliko god bili ljepi i ušminkani, drugu svrhu praktično i nemaju. Šminkerski sati ništa drugo.
Baterija 1-2 dana max. Uz neki trening ne more izdurat niti dan. Za neko obiljno praćenje bavljena sportom zaboravi, jer su ful nepozdani. Pohvalu dajem za prsten koj je jako praktičan, šteta što i drugi proizvodžaći to nisu iskopirali.
GARMIN
Vrhunski i kvalitetni satovi za sport/rekraciju, kojeg i sam nosim u tu svrhu. Ako ti je to primarno, tu nema greške, Garmin je br.1.
Tek u direktnoj usporedbi sa bilo koji satom vidiš koliko je Garmin ispred svih. Čak i ''jeftiniji'' modeli jedanko kvalitetno/identično odrađuju posao(tu nemaš brige) osim što su zakinuti za dodatne/naprednije funkcije. Baterija 5-7 dana zavisno od korištenja gps koji je samm po sebi njveći potrošać baterije na svim satovima. No recimo moj Garmin 245 gura 24h GPS što je bolesno za takav sat i sa tako malom baterijom. Nikada ispod 5 dana. sa svakodnevnim treningom.
Zamjerku jedino mogu dati za ekrane koji su daleko od blještavih amoled Samsung/Huawei ekrana. No na dnevnom svjetlu vidljivost savršena.
HUAWEI
Jako zgodni i primamljivi modeli sa apsolutno top autonomijom, s obzirom na veličinu i kvalitetu ekrana NEzamislivo. Osobno koristim GT2, te sa svim popaljeni senzorima praćenja i tening modu (osim always on) punih 6-7 dana. Ako ga koristiš samo kao sat 10-12 dana garantirano na jednom punjenju.
Kao sport traker full precizan (uz para sa Garminom) barem u sportovima/rekreaciji koju ja koristim.
Zamjerku mogu dati na, (koliko sam primjetio) da se u slobodnom načinu zna zblesirat u praćenju otkucaja srca, te daje netočne podatke, Dok to isto recimo u sport modu radi bez greške. Čudno, al ajd dobro.
Samsung - šminka, fensy
Garmin - sport/rekreacija
Huawei - all around
Eto nadam se da sam ti barem malo pomogao u izboru. Ima tu još dosta zanimljivih Xiaomi satova, koje sam i sam koristio, no misli da ti je odabir od ova tri proizvođača sasvim dovoljan 🙂