Playstation 1
Ps3 Debeli mi je jedna od najdrazih konzola ikad .. Play 4 nije toliko.. ali mislimd a ce petica biti kao i trojka, i jedinica
Playstation 1 sam dobio sa 5 godina i nikad necu zaboravit to razdoblje. Crash trilogija CTR, Spyro trilogija, Rayman, Tekken 3 ISS 2 i 3 ( stotine sati).
Ali najvise su se trosili sati na Crash Bash sa prijateljima u coop igrat protiv kompjutera. Da remasteraju taj bash platio bi i punu cijenu ps5 igre koliko je to kreativna igra i zabavna bila
Prika
Ne podsjecaj me dode mi da skinem emulator sad odma i predem 200%. (To mi je bila sema sto na 100% nije gotova igra)
Fenix
Znam da su postojale neke online peticije za remaster s obzirom da su sve ostale crasheve sa jedinice remakeali ali neznam kud je to otislo
- Uređivano
Imao sam ga kratko, nije mi prva konzola. Imao sam dvije Sege prije toga za koje sam igre iznajmljivao u videoteci, to je bilo 1994. PS1 sam imao, ne sjećam se točno kada, ali jako kasno pred kraj generacije. 1999. ili čak već 2000. jer prva igra koju sam na njemu igrao bila je Syphon Filter.
PS2 sam relativno brzo dobio nakon toga tako da se na PS1 i nisam baš naigrao, ali nikad neću zaboraviti taj dan kad sam ga dobio, čekao sam da ga tata spoji jer nisam znao dva ta kabla sam spojiti. Imali smo mali Sony TV buraz i ja u sobi, sva djeca s kvarta su bila jelly i htjeli su se kod mene doć igrat na PS-u. Nisam ovisio o starcima kad će bit TV slobodan, to je bilo tada sve na svijetu. Iako to su druga vremena bila, radije sam išao se van družit, PS bi se igrao navečer ili kad bi bilo loše vrijeme.
PS2 sam prestao isto igrat zapravo dosta brzo i postao sam mali Chono7 jer sam se htio igrati online i zato sam se prebacio na PC, na PS2 se igralo tu i tamo ako je baš došla neka dobra igra. Onda je došao PS3 i kad smo svi kolektivno mogli napokon multi igrat na konzolie prebacio sam se na PS full time.
U današnje online vrijeme remake Crash Basha bi sjeo savršeno.
- Uređivano
Sad sam se sjetio da sam dobio od frenda neki football manager preko ljeta, 15 slotova mu je bio save file, a imali smo samo jednu memory karticu pa sam starce žicao da mi kupe još jednu. 100 kn je bila...
Ova tema me potaknula da upalim svoj primjerak još uvijek žive jedinice jer me užasno kopkalo što se konkretno nalazi na memory kartici.
Za 4 slota Tarzana okrivljujem sestru kojoj sam dao jedinicu nakon kupnje dvojku. Sjećam se da je izbila drama nakon sto mi je izbrisala Driver 2 save file. To me do danas boli. Medal of Honor 90% mi je vjerojatno najstariji save file na kartici. MoHU mi je bio u prvih pet igara koje sam dobio. Kula World, Crash Bash, Crash 1 i 3, Bugs Bunny: Lost in time, nastavak Bugs & Taz i Hercules su preostale igre.
Što se tiče najigranije igre, definitivno Driver 2. Koliko sam sati potrošio istraživajući Chicago i Havanu. Pronalazak Minnie Morriss u Havani ispod zemlje i žuti Buick s crtama na haubi na stadionu u Chicagu sam slavio tjednima. Bez interneta i ikakvih smjernica, skriveni auti su bili samo mit i legenda dok ih ne bi našao. Tek poslije sam nabavio prvi Driver i bio sam toliko ispraksiran u vožnji da sam iz prve prošao garažu. Vjerojatno moj najveći životni uspjeh.
- Uređivano
sandidam E da Driver 2 bio je onda ko danas GTA. Meni je memorijska kartica krepnula iz čista mira, nemam pojma zašto a bila je origigi od Sonyja tak da su sve spremljene igre koje sam tad trenutno igrao otišle u povijest a najviše mi žao bilo Need 4 Speeda jer imao sam sve aute kupljene i još mi falila zadnja misija za odradit sa najskupljim autom. Uspiješ nabavit najskuplji auto da možeš pristupit zadnjoj misiji odnosno natjecanju za svjetskog šampiona i staviš karticu u plejku i ništa kao da je nisi ni stavio i tad sam odustao od playstationa dok se nije pojavio PS4 i kupio ga. Sa jedinice na četvorku, hehe!
Prva odigrana igra na PSone (kupljen dosta kasno, 2002. godine) mi je bio Resident Evil: Director's Cut (no-name CD koji je krepao, pa kasnije opet nabavio igru na traxdati). Što se tiče najdražih igara, pored RE tu bi bili Final Fantasy VII, Suikoden II, Silent Hill, Metal Gear Solid, Blood Omen: Legacy of Kain...