Pozdrav svima! Pokrećem ovu temu jer vidio sam da nema baš na temu prvog playstationa ili ju nisam uspio pronaći što je prava šteta jer sve je počelo davne 1994 sa dobrim starim sivonjom kako smo ga od milja nazivali odnosno oni koji su započinjali svoje gejmersko iskustvo upravo na prvoj Sonyjevoj konzoli. Moja prva ozbiljna konzola bila je upravo Playstation 1 (ne računajući Gameboy pocket). Moja prva igra koju sam pokrenuo bila je Need 4 Speed: High Stakes a prva igra koju sam odigrao do kraja bila je Star Wars Ep1: The Phantom Menace. Pišite koju igru ste vi prvu pokrenuli, prvu odigrali. Volio bih da podijelite svoja iskustva sa PS1. Koja vam je najdraža igra za PS1, koja igra je ostavila najveći dojam na vas. Pišite, komentirajte sve vezano uz prvi playstation. Dobro došli!

Ja se sjecam davne 1998. godine, kada su moja sestra i njen decko donjeli playstation kod mene.. On ga je posudio od nekoga, i znam da sam bio odusevljen.. Sjecam se da mi je sestra gopvorila da nesmijem stavljati obicne CDe u njega, jer da se moze pokvariti.. Ja, iz znatizelje, isao ubaciti da vidim sto ce biti, kad ono, radi 🙂.. Muzika svira, i njoj sam rekao da radi, pa je bila ljuta da to nisam smio napraviti..hahaha.. Kako smo bili naivni 🙂.. Nakon mozda par mjeseci, kada sam krenuo u srednju, i kada sam se vracao iz skole, vidio sam da je stari kupio playstation za nas.. To mi je bio najsretiniji dan u zivotu, i nisam mogao docekati da se vratim doma iz skole, svaki dan, da ga upalim, i igram.. Tada su mi bile aktualne igrice, Resident evil 2 i poslije 3, Fifa i jos neke koje se ne mogu sjetiti 🙂.. To su jednostavno, bili dani za pamcenje.. a tada je poceo i izlaziti PSX, kojeg sam redovno kupovao 🙂

samurai82 Slična iskustva imam i ja. Imam i PS4 i dosta igara za njega ali PS1 i njegove igre, to se ne da usporediti sa današnjim PS4. Nekako sam više uživao u PS1 igrama i rado im se vraćao i samoj konzoli. Redovito sam čistio kućište, pazio da mi neko od ukućana ne stane na PS1 jer bio mi na podu ispred telke i uživao gledajući sivonju. Gejmerski oltar.

TITANXIS dobrim starim sivonjom kako smo ga od milja nazivali

Nitko nikad PlayStation nije zvao sivonja. Nikad, ikad, itko.

Taj izraz je počela koristiti ekipa Gameplaya, brijem Bero ili Danijel dok je već PS2 bio debelo vani, pa su ga tako zvali u kontekstu nastavka igre s prošle generacije. Kasnije je pokupila ekipa s istog foruma i to je to. Znači izraz bar nekoliko godina iza PS-a.

98' me stara odvela u jedinu trgovinu na otoku s tehničkom opremom. Vidjeli PS unutra, pita me hoću li ga i ja odgovorim da neću. Znao sam da nemamo baš love. Išli smo doma s onom 300 u 1 konzolom od 200kn. Lupao sam se nogom u guzicu narednih godinu ipo, pogotovo kad sam shvatio da cijenu PS-a zapuši u mjesec dana 😄

Za godinu ipo smo naručili nekog preko oglasnika. Prva igra Driver i to sam igrao do Drivera 2 svaki dan iako nikad nisam uspio preći garažu haha. Malo poslije je crkao, rekli na servisu da je dobro i izdržao, bio je popravljan već X puta prije.

weky Znam da su ga tako nazivali i u PSX časopisu. Ja sam PS1 nabavil u razdoblju kad je PS2 već bio u iščekivanju kad su ga tako nazivali pa i ja sam, kaj ćeš kad je bio siv.

Ja sam kupio i onu kutiju za cetiri jojstika...Crash bash je najluđa igra ikad za cetvero bila...Quake...ISS...ajme na nogometu sam potrosio 5 godina zivota sigurno...i Tekken...mi smo bili ekipa od 5-6 boraca razlicitih i znali su se potezi napamet...strasna vremena!!
        ISS Pro evolution me pratio 20 godina,najjebeniji u selu sam bio...
        Pozivali su me uvijek kad bi netko doma bio i svi navijali da mi se skalp skine 😃😃
        A memory kartica...majko mila,trci kupit fa mogu memorirat...mislim da je bila 2mb ili tako nesto.

Prika Da, točno od 2MB sa 15 blokova, neke igre su zauzimale i više od jednog bloka. Imao sam u početku zamjenske kartice koje nisu baš uvijek šljakale pa poslije sam si kupio originalnu Sony memory karticu a nabavio sam je kasnije nego konzolu pa mi je to bio bed. Znao sam imati ponekad uključen PS cijeli dan da ne moram ispočetka započeti igru ali bilo je to nezaboravno doba u pozitivnom smislu.

Mislim cak da je cijena kartice bila 150-200kn a tada to nije bilo malo...

Prika Baš maloprije sam o tome razmišljao da je koštala ko pol prosječne igre u ono vrijeme. Moram priznati da sam imal modificirani PS i kupoval piratske prek oglasnika i sad znam da to nije bilo fer naspram proizvođača. Mislio sam si čemu davat tolike novce za neku igru koju ću eventualno igrat jednom i nikad više.

TITANXIS pa nije nitko originale kupovao,nisi bio lud...ja sam kopije u jednoj pizzeriji kupovao..

Bilo je tu u Rijeci piratskih kod jednog lika.. imao je bas ducan s igricama, i sjecam se kada je Dino Crisis izasao, on je imao japansku verziju.. ja nisam izdrzao, i uzeo ju, i igrao na japanskom, iako nisam razumio nista.. uspio sam ga prijeci 🙂.. a i dino crisis 2, i ako ikada budu radili remake od tih igara.. obavezno ih kupujem day one 🙂

A moj buraz negdje nabavio onu karticu, bijelu, grdosiju, imala 8x15 slotova.

Više nikad nije bilo brisanja saveova 🥳

Alien Trilogy, RE1, TOCA, Fifa, Tekken 3 i Apocalysa (Bruce Švabo Willis)... Prvih 6 igara, sve originali.
                  Kakva vremena... ❤️❤️❤️

Prika Da većina ih je kupovala piratske a znam neke koji su kupovali originalne. Znao sam jednom u jednoj narudžbi kupiti 10 kom. plus dostava.

samurai82 Potpisujem za Dino Crisis. Prošo i ja obje, imo europske verzije piratske naravno. Kak si uspio na japanskom?:

TITANXIS Neznam kako sam uspio prijeci na japanskom, ali bilo je uzbudljivo 🙂..

Ja sam prije plejke imao super nitendo, druga konzola je bila plejka, prva igra je bio onaj crni demo s medievilom, crash 2,kula world. Prva igra koju sam preso je crash 2, a druga bugs bunny lost in time, nikad nisam imao original igru. Najvise se igralo kod mene CTR, crash bash, micro maniacs, worms, tekken 2,3,iss(Nigeria,babangida,babayaro...) sve uglavnom igre koje su se igrale u 4 igraca, tad sam bio teenager pa prije izlaska van se ekipa skupljala kod mene pa smo igrali u cugu, tipa ak zabis gol protivnci piju casu pive, ili ak si zadnji u ctru eksas pivu..., Najbolja igra mi je za ps1 Chrono cross ii FF 8.

Jos je ziv ! 😁
                      Ovaj je iz 01-e ili 02-e, zaboravio sam kaj je bilo s onim iz 98-e. A ovog je brat od nekog kupio SCPH-9002,a onaj iz 98-e je imao ak se ne varam pocetni broj 5. Sijecam se ko jucer kad smo buraz i ja sa starim isli po njega,jao koje je to veselje bilo. Ne znam jel uopce radi ovaj sa fotke,kablova,igri ni kontrolera nemam da isprobam. Koja su to dobra vremena bila.

Ja sam prvo imao super com,pa segu,pa super nitendo pa playstation 1,2,3,4 u sad 5 narucio...
                      Sve sam prodao izgubio ili sto god ali mi ostao super nitendo za kojeg sam prije dvije godine poceo kupovati igre i placao ih oko 100kn da bi taj nitendo nekome dao da se igra i od tad ga nema...nemam pojma kome sam dao,znam da me dosta ljudi molilo za posudit i sad bi trebao ic od osobe do osobe i pitat je li u njega...a ful mi zao...cak sam za taj super nitendo i hdmi kabel kupio