Hej, znači da.
Ja i dalje stojim kod toga, iako nije jednoznačno točno. Nije svaki LED dobar. Ali najbolji LED televizori imaju primjetniji/učinkovitiji HDR efekt od OLED-a. Jest, OLED ima genijalan, nedostižan kontrast i "true black" crnu tako da ako gledamo po čistom mraku, HDR efekt je genijalan. Čim nije čisti mrak, jednostavno njihov brightness (LED) odradi posao. Razlika bude i više nego dupla u nekim modelima.
@JoelDrake
Nije stvar da ti čak nisi u pravu, kao što i ja sam kažem. OLED je odlična tehnologija. Razlike su vidljive već na prvu. Ali sve te metode kojima se štiti, odnosno prevenira burn-in, nisu 100% učinkovite. I sam znaš da nisu. Pa nije džaba na RTINGS.com na toj ocjeni stavljeno 0/10 ili u najbolju ruku 2/10.
Ali, druga stvar, zašto te ljudi zezaju sam ti dobro objasnio u onom jednom topicu kad sam te i ja zezao, a koji ti se nije dopao. Nije da ti jednostavno u temi za TV kažeš "OLED je najbolji". Ti uspiješ bilo kakvu raspravu, čak i u nekoj nepovezanoj temi odvest na to da kažeš da je OLED najbolji. Ne kužim da to još nisi shvatio. Znači, da, OLED je super, LG CX je najkompletniji TV ove godine, ali ne trebaš to govoriti posvuda kao da maltene propovijedaš neku religiju.