Maverick tebi je Resi 6 dobro napisan. Ako to ne govori dovoljno onda ne znam.
Koja je po vama najbolje ispričana priča ove generacije?
Ali, ali covjek je procito na tisuce knjiga pa zna sta je kvalitetno napisana prica! Resi 6...lol
- Uređivano
Fico od TLoU2 je bolje napisan
foggy ma hvala sto si ti to meni sve objasnio. Bloodborne ima lore kakav tvoja automata i 90% igara moze samo sanjati imati, ali ti ocito to nisi bio u stanju pohvatati, a to, bas kao sto fico veli, govori sve o tebi.
DarkPunisher ne budi ovca. Znam da je tesko, ali pokusaj.
- Uređivano
Ajmo ne pretvoriti ovu temu u TLOU2 prepucavanje i dokazati da igra nije zaboravljena.
I know. Crazy right?
Čisto da jednom udovoljimo ovima koji nikad nisu u pravu a misle da jesu.
Još jedan glas za Automatu, uz napomenu da za sad nisam odigrao TLOU2 ni RDR2 koje ljudi spominju. Od ostalih stvari koje sam igrao nije baš bilo puno igara koje se ističu pričom, ne znam da li je problem u meni ili u tome da je fokus developera usmjeren na druge strvari. Witcher 3 je ok, What Remains of Edith Finch i Yakuza 0 isto, YS8 možda, ali većina igra u kojima sam prvenstveno uživao u priči su izašle prije sadašnje generacije.
P.S. Bloodborne nema priču
Šta nisi ti nakon prelaska TLOU II pisao da se radi o odličnoj igri? Mislim da si i priču pohvalio.
- Uređivano
Dobre price je imalo podosta igara ali kvalitetno pisanje, slobodu predivnih modifikacija i velik izbor je imao meni licno samo Disco Elysium.
- Uređivano
resident_evil prva polovina igre je izvrsna. Druga ode pacing u kurac i drags too long. Hvalio sam poruku koju igra ostavlja iako nije nesto nevidjeno kao sto neki tvrde.
foggy nisam ni rekao da ima veze i zato sam nap lore. I znas da se ja na tebe ne mogu ljutiti.
AbelKOsMos vam je dobro objasnio gore. Meni npr yakuze imaju zanimljivu pricu, ali stavljati to u kontekst dobrog pisanja, ako uzmemo cinjenicu da je kiryu, bas kao i Ellie, trebao do sada 100 puta odapeti, je u najmanju ruku suludo.
AbelKOsMos Onda moram ovo odigrat. Najveći problem je što nismo svi odigrali sve pa poneki dragulj ne dođe u kalkulaciju. Svi ovi naj topici su super jer će poslužit da se puno toga hvaljenog sigurno odigra.
Na kraju krajeva, svi vučemo na neke svoje strane i uvijek nešto prednjači zbog nekih preferencija, htjeli mi to ili ne. I to je sasvim fajn.
foggy
Slazem se, ima igara koje smo svi odigrali i onih koje su neki od nas omasili.
Sto je skroz ok jer nit se moze sve odigrati, nit je svaka igra za svakoga.
Zato ja uvek kazem meni je ovo dobro ili lose.
Disco je cista jebenica i opet kontam da se nekom nece svidet ali kvalitet pisanja se ne moze sporit po meni.
Plus kad samo vidis koja je to ustvari kolicina pisanja i citav taj Thought Cabinet i sporedni "ciljevi", ma predivnost.
Plus ako se mozes uzivet u roleplay i drzati se ideje svoga lika ovo je prava poslastica od igre.
Isto tako ima dosta ozbiljnih tema ali ti igra daje mogucnost da to odvedes u totalno polupane vode, sve je na tebi.
Samo da znas point & click, jako puno citanja i ono nema "akcije".
Niko nije stavio Detroit da je dobro napisan??
Ili Lost Legacy
Ili Her Story
Ili Telling Lies
maverick yakuza ti je vise soap opera, drama. Ilitiga po naski - sapunjara.
Last of us part 2 sta sma ja presao
Red Dead Redemption 2
Auh... Teško, teško... Teško da se tu može odabrati samo jedan kandiat, ali ajde kad već biramo.
GoW
Persona 5
NieR: Automata
Red Dead Redemption 2
RDR2
- Uređivano
yakuza_stinger pa znam i sa tim mindsetom ulazim igrajuci iste i ne kritiziram likove i pricu, ali isto tako ne lupam da je prica pomakla granice i da je posebna i sta ti ja znam kakve insinuacije.
Jos mi najjace kad netko odvali za neku igru "nisi shvatio pricu" to me dotuce lol.
Nes ti pisca i pisanja kada nije u stanju napisati scenarij u kojem plot armor ne mora 10ak puta spasiti glavnog i sporedong lika samo u svrhu cega? Plota? Pa da je vjest i kvalitetan ne bi se doveo u takve situacije i to konstantno koristio do granice da bude apsurdno i smijesno. To vrijedi za bezbroj igara i filmova.
Ali povlacim se jer necu ja nikoga uvjeriti u nesto sto je njemu vrhunac i neka mu je i neka uziva i zelim mu jos milijun TloU, Niera, rdr-a i slicnih igara.