Pročitaj na portalu
Članak

Koja je po vama najbolja igra generacije?

Za koju igru smatrate da je najbolja igra ove generacije i zašto? Koja igra je podignula ljestvicu? Koja igra je pokorila svoj žanr? Koja igra se po vama jednostavno ističe ispred svih ostalih igara još uvijek aktualne 8, generacije konzola? Ili se ne možete odlučiti samo za jednu?

Može.

Ja bih nominirao:
NieR: Automata (ako biramo samo jednu)

Najveće i najugodnije iznenađenje generacije. Znači, očekivao sam neku bezumnu akciju poput Bayonette (da, znam, nisam pratio ni gledao previše trailera), a dobio sam igru koja me oduševila uzduž i poprijeko, od početka do kraja, na svim segmentima. Jednostavno osupnula, dirnula, nasmijala, zamislila, razveselila, zaintrigirala i zabavila.

Bez sumnje najbolji soundtrack ikad, ne samo po kvaliteti skladbi, već i po skladu te muzike sa svakim pojedinačnim područjem, trenutkom i atmosferom. Storytelling je možda najbolji koji sam vidio, a da je klasičan gaming pristup. (The Last of Us Part II je također napravio neviđeno kvalitetan pristup scenariju i priči, ali je taj pristup posuđen iz filmske industrije, no i dalje je neupitno genijalan i besprijekoran).

Povezano sa zabavnim, šašavim i otkačenim likovima, questovima koji variraju od također šašavih do tužnih te gameplay elementima koji variraju od sidescrollera, twin stick shootera, 8bit hakiranja do klasične third person open world akcije, ova igra je personificirani gaming.
Pobrala svu srž gaminga i pretvorila ju u nevjerojatno unikatnu i pamtljivu igru koju i dalje preporučam svakom gameru.

Osim NieR-a, top 5 igara su mi:

• The Last of Us part II
  • Bloodborne
  • Civilization VI
  • Horizon Zero Dawn

Volim te Horizon, ali Persona 5 je moj izbor.

Koja igra je podignula ljestvicu? Koja igra je pokorila svoj žanr? Koja igra se po vama jednostavno ističe ispred svih ostalih igara još uvijek aktualne 8, generacije konzola?

TLOU 2 ispunjava sve kriterije. Ta igra nije igra 8. generacije, već 9. generacije.

Witcher 3. Ako gledamo u okvirima ovog foruma, igra koja ima najaktivniju temu. Ako gledamo ukupno, igra koja je poharala cijeli gaming, pokupila sve nagrade koje se pokupit daju i koja je zivjela na netu godinama u istom smislu kako je i Skyrim zivio.

Iako ima svoje mane za mene još uvijek stoji The Legend of Zelda Breath of the Wild. Igra koja je svakako pomakla granice open world gaminga I pokazala kako se zapravo radi igra koja pršti žarom avanture, igra koja te uvuče u svijet na takav način kako si se osjećao kad si bio u osnovnoj školi. Zbilja predivno iskustvo sa zabavnim gameplay-om te sa mnoštvo skrivenih i površnih mehanika koje nagrađuju igrača na temelju njegove domišljatosti.

The Witcher 3: Wild Hunt

Jednostavno po svemu pomaknula granice u gamingu. Kako je nekad pisalo u gameplay časopisu “remek djelo igraće baštine nulte kategorije”. Ne volim RPG igre uopće igrati, ali ovo mi je igra generacije. To mi dovoljno govori koliko je dobra.

Last of us Part 2 po meni najjača igrica pogotovo po grafici i detaljima, a i po priči

Kriticki bih odabrao Zelda: Breath of the Wild, ali osobno jako knap izmdju Sekiro i Bloodborne, ali ipak za mrvicu mi je drazi Bloodbrone. Evo upravo cim pricam o njemu igra mi se i vec palim ps4 i spremam se uploviti u najatmosfericnii virtualni grad u video igrama Yarnham.

Red Dead Redemption 2

Objektivno bez ikakve dvojbe - Fortnite. Na stranu sa ukusima i tipičnim forumskim hejtom, Epic je prodrmao gaming scenu kao niti jedan studio ikad. Igra koja je jedina nakon WoW-a došla do svih mainstream medija i uspjela se nametnuti kao nova marketinška platforma na kojoj jednostavno moraš biti ako želiš doprijeti do Z generacije. I vjerujem da će drmati gaming scenom još godinama i definirati što to znači prava live service igra.

Subjektivno, bez obzira na vrlo traljavi combat, Witcher 3. Mislim da je CDPR kao AAA studio tek s Cyberpunkom u potpunosti sazrio, no nemoguće je ostati ravnodušan na šarm te igre i svijet koji te jednostavno zalijepi na ekran više od 100 sati. Zahvaljujući Poljacima, cijala franšiza je dobila kudikamo pristupačniju TV adaptaciju koja će s novim sezonama samo potencirati popularnost IP-a i vjerojatno osigurati punokrvni nastavak nakon Cyberpunka.

Ultra subjektivno, Divinity 2. Apsolutna renesansa RPG žanra i dokaz da je Larian Studios novi BioWare kojeg su čekali ljubitelji žanra. Baldurs Gate 3 će tu tvrdnju sigurno potvrditi.

Deadwalker Objektivno bez ikakve dvojbe - Fortnite. Na stranu sa ukusima i tipičnim forumskim hejtom, Epic je prodrmao gaming scenu kao niti jedan studio ikad. Igra koja je jedina nakon WoW-a došla do svih mainstream medija i uspjela se nametnuti kao nova marketinška platforma na kojoj jednostavno moraš biti ako želiš doprijeti do Z generacije. I vjerujem da će drmati gaming scenom još godinama i definirati što to znači prava live service igra.

Inače sam prvi koji će branit Fortnite kao fenomen, ali glupo mi ga je uopće dovoditi u kontekst najbolje igre generacije.

Ok generacija, mada sam očekivao više top naslova.
        Od svega što sam ja odigrao (a bilo je tu stvarno svega), najviše me zabavio i zadovoljio God of War.

Dvoumim se između Witchera, Zelde i Horizona, no složit ću se da bi Fortnite mogao bez imalo srama uči u borbu igre generacije. Pustimo na stranu mišljenja o toj igri. Ali kada se sagleda da je to F2P igra u koju se na dnevnoj/tjednoj bazi uvodi besplatno novi sadržaj, igra koja nakon dve tri godine dobije kompletan overhaul u potpuno novoj enginu, igra koja toliko mainstream sadržaja ubaci...da jedan CoD ima ovakav support, igralo bi ga 100 miliona igrača. Stoga na stranu sve zaista vrhunske igretina, Horizon, Bloodborne, Zelda, Horizon, Persona, GTS, Wither...moj glas ide Fortintu kao igru generacije.

Super Mario najbolja igra svih vremena.
        Iza njega ISS PRO EVOLUTION.