Može.
Ja bih nominirao:
NieR: Automata (ako biramo samo jednu)
Najveće i najugodnije iznenađenje generacije. Znači, očekivao sam neku bezumnu akciju poput Bayonette (da, znam, nisam pratio ni gledao previše trailera), a dobio sam igru koja me oduševila uzduž i poprijeko, od početka do kraja, na svim segmentima. Jednostavno osupnula, dirnula, nasmijala, zamislila, razveselila, zaintrigirala i zabavila.
Bez sumnje najbolji soundtrack ikad, ne samo po kvaliteti skladbi, već i po skladu te muzike sa svakim pojedinačnim područjem, trenutkom i atmosferom. Storytelling je možda najbolji koji sam vidio, a da je klasičan gaming pristup. (The Last of Us Part II je također napravio neviđeno kvalitetan pristup scenariju i priči, ali je taj pristup posuđen iz filmske industrije, no i dalje je neupitno genijalan i besprijekoran).
Povezano sa zabavnim, šašavim i otkačenim likovima, questovima koji variraju od također šašavih do tužnih te gameplay elementima koji variraju od sidescrollera, twin stick shootera, 8bit hakiranja do klasične third person open world akcije, ova igra je personificirani gaming.
Pobrala svu srž gaminga i pretvorila ju u nevjerojatno unikatnu i pamtljivu igru koju i dalje preporučam svakom gameru.
Osim NieR-a, top 5 igara su mi:
- The Last of Us part II
- Bloodborne
- Civilization VI
- Horizon Zero Dawn