wooddiebone
Gle, svaka F2P igra mora imati neku vrstu mikrotransakcija, na kojima će vratiti uložene novce. Bilo kroz skinove, bolja oružja, lakši grind, što god. Iako je igra tehnički free, napravljena je da zaradi, a ne da bi se mi gameri igrali đabe. I to poštujem i tu mi apsolutno mikrotransakcije ne smetaju, jer u F2P igrama, one zaista imaju svrhu i tehnički one moraju postojati. To ne znači da su automatski F2P igre smeće odnosno da ne valjaju samo zato jer imaju ukomponirane mikrotransakcije. Samim time što sam odlučio igrati F2P igru podržavam da u nekom trenutku će biti poželjno iskeširati nešto novaca. Ne zato jer su igre danas takve, nego zato jer neki kurac trebam vratiti developerima natrag. Naravno, pod pretpostavkom da mi se igra svidi te da kupljeni sadržaj ima smisla.
Nemam ništa protiv mikrotransakcija koje su nenametljive, koje nisu isforsirane. Primjer bi dao Pokemon Go, koji možeš igrati free godinama bez da potrošiš i jednu kunu. Sve što se može u igri postići možeš bez trošenja. I free igranje nije smorno. Ono što se može kupiti je samo olakšavanje igranja, ništa više. Apsolutno sve možeš kupiti in game valutom koju besplatno zaradiš unutar igre, dakle trošenje pravog novca je posve opcionalno i isključivo ako igrač to baš želi. Dve godine sam igrao skroz free, dok sam zadnjih pola godine sigurno potrošio tisuću kuna na neke stvari da si olakšam igranje, jer mi se iskreno nije jebalo tražeći opskurne gymove po gradu svak idan kako bi našao neki gdje će mi Pokemon preživjeti 24h da skupi 50 novčića. No da sam strpljivim igranjem mogao doći do svega toga free, mogao sam, samo mi se nije dalo. Niti nemam vremena, no igra me na to nije tjerala.
Međutim, kada se igrača smara bespotrebnim otežavanjem igranja samo da bi ga se natjeralo da potroši prave novce kako bi mu bilo podnošljivo igrati, to ne podržavam. Ne podržavam kada se igrače odvratno muze bez da se išta da zauzvrat. Ovo što je Miro napisao kakva je igra nakon 60. levela, to mi se nimalo ne sviđa, pogotovo što za uzvrat ne dobiješ 50h vrijednog igranja, već repetivno ponavljanje istih stvari.
Ja ću rado u ovoj igri potrošiti još £40+/-, zavisi koliko mi se svidi kasnije. Ali potrošit ću pod uvjetom da za te novce dobijem još barem 50 sati guštanja u igri, oružje, likove, nove dijelove mape, misije, općenito bogat sadržaj.
wooddiebone zašto je teško povući crtu na F2P igrama koje, budimo realni stvarno ne mogu ni prismrditi bilo kojem remakeu polu-kvalitetnog AA naslova iz 2005. koji se na Steamu prodaje za $4.99
Ali ono... NITI JEDNA JEDINA F2P igra to nemože. Niti lol ni dota ni Fort ni Apex, a pogotovo ne neka mobilna pizdarija.
Tu se vidi da nisi igrao igru 😃 GI je dobra igra. Stavimo sad na stranu pohlepu i činjenicu da se može igrati na mobitelima, GI je stvarno dobra igra, bogatog svijeta, vrlo dobre tehničke ispoliranosti, dobre priče, vrlo dobre glume, predivne grafike te odličnog soundtracka. Da se nije išlo na gacha pohlepnost već da su otvorili igru normalno za igranje, malo uredili coop te mikrotransakcije stavili na princip pay as you want kao već spomenuti Pokemon Go, igra bi bila bomba. I puno više bi novaca zaradila nego ovakvim forsiranjem plaćanja. No igra čak i ovakvom stanju je vrlo dobra.