Završio sam neki dan igru (na PS4, jel).
I jako sam zadovoljan. Original nisam igrao, a iz serijala sam dosad samo trojku igrao koja mi se svidjela.
Ova igra je baš imala dobar mafijaški feel kakav sam imao kad sam npr. gledao Godfathera ili Goodfellase. Vidjelo se odmah da je to to. Tommy kao glavni lik jako likeable, ali i ostatak ekipe, a tu ponajviše mislim na Paulie i Sama. Don Salieri je možda mogao biti malo opakiji kao boss, nekad mi je previše bacao na nekog dobročudnog strica kojeg vidiš jednom godišnje. Linearni stil mi je baš pasao, nije bilo side stvari koje bi mi oduzimale pozornost nego sam se lijepo mogao koncentrirati na glavnu priču. Makar Lost Heaven je toliko prekrasan da mi je nekad bilo žao što igra nije open world kako bih ga mogao više istraživati. Raznolikost lokacija i misija je baš kako treba. Igra nije ni preduga, ni prekratka, nekih 12 sati mi je trebalo za preći. Igrao sam na Hard i bilo je nekih zeznutih misija za koje vjerujem da će biti dosta problematične na Classic prelasku.
Napucavanje je dosta teško, neki bi mogli reći i ne baš najbolje napravaljeno, ali nekako sam si u glavi zamislio da su oružja bila takva prije skoro 100 godina, pa sam na neki način i uživao u napucavanju. Bugova je bilo ponešto gdje bi neki auto samo nestao na ulici ili bi likovi prošli kroz zatvorena vrata kao da je Terminator 2, no ništa gamebreaking.
Sad još treba pokupiti do kraja sve Collectibelse i preći na Classic, a onda se bacam na dvojku.